Nurullah Pala

Ay-yıldızlı yolun açık olsun

31.08.2015 Nurullah Pala

Cumartesi günü öğleden sonra peş peşe güzel haberleri almaya başladık. Önce BB Erzurumspor’un Adana deplasmanından gelen gol haberi ile sevindik. Lige 1-1’lik Yeşil Bursa beraberliği ile kötü bir başlangıç yapan Mavi-beyazlılar, Adana Kozan deplasmanında kaptan Mehmet’in attığı penaltı golüyle 1-0 öne geçmişti, üstelikte rakip Ferit Şeker’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmıştı. Rakibin sayısal eksikliğinin uzun sürecek olması benim, BB Erzurumspor’un farka gideceği düşüncelerimi artırdı. Fakat doksan dakikanın sonucu böyle olmadı. Yine olsun, önemli olan üç puandı, bunu da almayı başardı, BB Erzurumspor… Artık Dadaş, özgüven kazandı. Kendi evindeki Cizre maçına da moralli çıkacak.

Günün ikinci müjdeli haberi de ulaşmıştı bize, Erzurumlu Fatih Çıplak, Ümit Milli takımı Aday Kadrosu’na davet edilmişti.Belki de günün en mutlu haberini alıyordum. Erzurum’da kendi halinde mütevazı olan İdman Ocağı Spor Kulübü’nün bağrından çıkan ve Sivasspor formasını başarıyla taşıyan ‘Dadaş Fatih’ gururumuz olmuştu. Hatta Sivas’ta ‘Han’ kuran Erzurumlu genç yıldız, ilimizden batıya doğru yol alan herkese kapısını açarak, gönülleri fethediyordu. Önce Roberto Carlos’un ardından da Sergen Yalçın’ın ‘prensi’ olmayı başaran genç yıldız, ortaya koyduğu performans ile bizlerin göğsünü kabartıyordu. Erzurum’da bir amatör kulüpte yetişen ve Yunus Aydın’ın elinden tutması sonucu Sivasspor gibi Spor Toto Süper Ligi’n en güçlü takımlarından biri olan takımda forma giyen Fatih Çiplak bizlerin gurur kaynağı olmuştu. Hatta ben şahsen bu meyanda Fatih’in çok başarılı olacağını ve Sergen Yalçın sayesinde Erzurumlu yıldızın Milli takıma kadar yükseleceğine ilişkin yazıları kaleme almıştım. Çok şükür futbol bilgim ve tecrübelerim giderek benim Fatih konusundaki fikirlerimi doğruluyor ve güçlendiriyor. İnanın, Fatih Çiplak’ın Ümit Milli Takımı Aday kadrosuna çağrılması beni o kadar mutlu etti ki, kendi evladım ya da kardeşim Milli takıma seçilseydi, bu kadar sevinip mutlu olamazdım. Çünkü öteden beri Fatih Çiplak’ın Türk futbolu için bir kazanç olacağını savunan bir gazeteci olmam hasabiyle çok sevindim. Gerçi, Fatih Çiplak’ın Sivasspor tarafından PTT 1. Lig ekibi Giresunspor’a kiralarması biraz dezavantaj oluşturmuştu genç yıldıza… Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan’ın bu kararı alması hem genç yıldızı daha da motive edecek, hem de yeniden Sivasspor’a dönme konusunda performansını artırmasına yardımcı olacak bir gelişme…

Doğrusu, Sivas’ta geçtiğimiz sezon önemli bir başarı grafiği yakalayan ve hatta Türk Futbolunun yetiştirdiği en yetenekli futbolcuların başında gelen Sivasspor’un hocası Sergen Yalçın’ın, Fatih Çiplak’ın Giresunspor’a kiralanmasına sessiz kalmasında, “Bunda da bir hayır vardır” diyerek, bu kiralık işini hayra yorumlayanlardan biriyim.

Şayet, Fatih Çiplak, eğer daha akılcı düşünürse, yıldızı Arda Turan gibi parlayabilir düşüncesi taşıyanlardanım. Arda Turan, Manisa’da kiralık olarak oynadığı sezon müthiş bir performans gösterip, ertesi sezon geldiği Galatasaray’da yıldızlaşmıştı. Sonrasında Allah ‘Yürü ya kulum’ dedi. İşte Arda’nın durumu ortada… Yani Arda Turan, dünya futbolunun en önde gelen takımlarından biri Barcelona’ya transfer oldu. İnşallah, Fatih Çiplak da, kiralık gittiği Giresunspor’da müthiş bir sezon geçirir ve kaderi aynı Arda Turan gibi olur, haydi hayırlısı…

Seni çok iyi tanıyoruz Fatih… Sen karakterinden ve kişiliğinden ödün vermeyen birisin, idmanda Aslanlar gibi çalışırsın, formanı kaptın mı bir daha bırakmazsın. Ay-yıldızlı yolun açık olsun, başarılar Dadaşım. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 31-08-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları