Nurullah Pala

Gol hovardaları

27.10.2013 Nurullah Pala

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta artık taşlar yerine oturuyor. Güç dengeleri ortaya çıkıyor. Erzurum’un da içinde bulunduğu takımlar belikli lig sonuna kadar zirve mücadelesinin hep içinde olacaklar. Özellikle Hacettepe, Orhangazi, Manavgat, Sancaktepe ve Darıca Gençlerbirliği takımları grupta kanımca çok dikkat edilmesi gereken takımlar. Hacettepe’nin ligde aldığı fantastik sonuçlar da benim çok dikkatimi çekiyor. Erzurum ekibi Büyükşehir Belediyespor, ligin 9.haftasında kendi sahasında İstanbul Çıksalınspor’u 2-0 mağlup ederek, çok kritik bir üç puanı hanesine yazdırmıştır. Niçin bu üç puan kritik derseniz? Erzurum, Antalya deplasmanından sonra kendi evinde Çıksalın’ı mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini almış olmasıdır. Duble yapan Mavi-beyazlılar, puan cetvelinde iki basamak daha yükselerek dördüncü sıraya çıkarken, lider Düzyurt ile arasındaki puan farkını da 5’e indirmiştir.

Bu galibiyet, takım taraftar bütünleşmesi açısından olumlu bir sinyal olarak göze çarparken, önümüzdeki haftalar içinde camiaya umut vermiştir. Teknik Patron Yavuz İncedal, ileri uç elemanlarının hovardaca gol kaçırmasına da bir çözüm bulması gerekir. Aksi halde kaçan bu golleri Erzurum ilerisinde arayabilir. Bizden dost tavsiyesi… Evet!..Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Kazım Karabekir Stadı’nda oynanan Çıksalınspor maçında, ilk 45 dakika sahada pozisyon adına hiçbir şey üretemedi. Dostlar Pazarda görsün misali…Mavi-beyazlılar, bu sezonun en kısır ilk yarısını yaşadı. Koskoca 45 dakikada rakip kale önünde sadece Haluk Zeybek ile iki kez gözüken Erzurum, bu cılız pozisyonlardan da sonuç alamadan soyunma odasının yolunu tuttu. Soyunma odasında Teknik Patron Yavuz İncedal, oyuncularını epey haşlamış olacak ki, ikinci yarıda roller değişti. Pozisyonlar da üst üste gelmeye başladı. Zaten bir takım çok pozisyona giriyorsa, o takımda ümit vardır. Erzurum’da pozisyonların ardından Sefer ve Ekrem’le golleri buldu. Gerçi Ekrem’in golü tamamen kişisel bir becerinin ürünü… Geçen sezon kendine belirli bir bölge seçerek, oynadığı için zaman zaman kendisini eleştirdiğim Ekrem Sütçü, bu sezon saha içinde en çok tuttuğum ve güvendiğim futbolculardan birisi oldu. Her geçen gün de futbolunu geliştiriyor. Onun bu özelliği takıma da olumlu yansıyor. Yani geçen sezon futbol değimi ile 1 metre kare alanda top koşturan Ekrem, bu sezon koşuyor. Arkadaşlarına pozisyon hazırlıyor. Boş alan yaratıyor. Hatta topsuz oyunda bile Fatih Arat ile birlikte en çok göze batan bir oyuncu konumunda. Dün attığı müthiş gol Ekrem adına büyük bir kazanım olurken, Erzurum’un da kazancı oldu. Hem de sol ayaklı bir futbolcunun sağ ayakla o füze gibi şutu ayağından çıkarması takdire şayandı. Dün belki Fatih Arat gol atamadı, ama takımı adına o kadar yararlı işlere imza attı ki, bunu saymakla bitiremem. Türk futbolu gerçekten önemli bir yeteneği Erzurum sayesinde kazanacak inancındayım.

Evet!..Dün Erzurum altın değerinde bir üç puanı 2 güzel golle hanesine yazdırmıştır. Ama gol hovardalığı bu maça damgasını vurmuştur. Özellikle Haluk Zeybek ile Sefer Sever yüzde yüzlük golleri atsalar Erzurum maçı 6-7 farkla kazanabilirdi. Artık Yavuz hocanın hovardaca kaçan goller içinde özel tedbirler alması gerekir. Şimdiden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 27-10-2013
  
Yazarın Diğer Yazıları