Nurullah Pala

Tek üzüldüğüm taraftar

16.02.2015 Nurullah Pala
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, uzun bir aradan sonra taraftarının karşısındaydı. Seyircisiz maçta Kayseri Şekerspor karşısında 2 puan bırakan Dadaşlar, deplasmanda Balçova’yı mağlup ederken, taraftar da Sandıklı maçında coşkulu bir şekilde Kazım Karabekir Stadı’nın yollarına düştü. Buz gibi havada tribünlerde doksan dakika boyunca hop oturup hop kalkan ve susmayan bir taraftar vardı.
 
 
Bu atmosferde orta hakem Ö.Tolga Güldibi start düdüğü ile maçı başlattı. O da ne Balçova’da çift forvetle sahaya çıkan BB Erzurumpor, Kazım Karabekir Stadı’nda kendi taraftarının önünde tek forvetle maça başladı.  Bunun sonucunda da Teknik Direktör Turhan Özyazarlar, Dimyat’a perince giderken, evdeki bulgurdan oldu. İlk 45 dakikada sadece bir pozisyonda ceza sahasına girerken Salih vuruşunda top, kaleci Alptekin Teytey’de kaldı. Bir pozisyonda da sağdan gelen ortayı Sefer Sever ağlara gönderdi. Hakem golü faul gerekçesi ile iptal etti. Konuk takımın kayecisi ilk yarıda o kadar rahat bir maç çıkarttı ki, sanki Erzurum ev sahibi değil de deplasman takımıydı. Üçüncü dakikakada üst üste kaleci Anıl  Atağ müthiş refleksleri ile kalesinde devleşmese, bu pozisyonlar gol olsa, belki de bugün Erzurum’un yıkımını ve spor adına bir faciadan bansediyor olacaktık. Neyse ki, Allah’tan kalede Anıl vardı da tehlikeyi bertaraf etmeyi başardı. Dadaşlar, dünkü maçta ilk yarıdaki görüntüsü ile iki hafta önce puan kaybettiği Kayseri Şeker maçından daha kötüydü. Tek forvet Mehmet Albayrak’a top gelmiyor, golcü futbolcu adeta kendi kendini yiyip bitiriyordu. Konuk kaleci soyadana uygun bir şekilde kale sahasına üşümümek için ‘Tey tey benim ağam’ diyip oynuyor, sağa sola deplase olarak ısınmaya çalışıyordu. 
 
 
Maçın ikinci yarısında konuk takım 60. Dakikada Ömer Yavuz ile golü buldu, bir anda Kazım Karabekir Stadı buz kesti. Golünde şokuyla soğuk havada insanlar zangır zangır titremeye başladı. Dakikalar, hatta saniyeler su gibi akıp geçiyordu. Birilerinin bir şey yapması gerekiyordu. Çünkü sahada oynanan maç Erzurum açısından adeta 12 puan niteliğindeydi. Bu maçı kesinlikle Erzurum kazanmalıydı. Çünkü yeterince 3. Ligin cemeresini çekti, Erzurum… Bu Veylül Kuyusu’ndan çıkması gerekiyor, Erzurum’un… Yönetim bunun için transferler yaptı. Taraftar şampiyonluk için eksi 15-20  derece soğukta stada koşuyor. Tüm bu gelişmeler ışığında Teknik Direktör Turhan Özyazanlar, skor dezavantajına da düşünce Sinan Uzun’u oyuna dahil etti. Her ne olduysa bundan sonra oldu. BB Erzurumspor, rakip kaleyi abluka altına aldı. İlk yarıda Cebrail ve Sefer Sever’le hep bakkala topları gönderen BB Erzurumspor bu kez çok daha hırslı ve istekliydi. Soldan Doğa’da hücuma destek olunca etkili ortalar gelmeye başladı. Sinan indiriyor Mehmet vuruyor ve Mehmet indiriyor Sinan vuruyordu. Aslında Erzurum taraftarının beklediği ikili de aynı anda sahadaydı. Bu dayanmışma içerisinde gol geldi. Emre Yüksektepe’nin pasını iyi değerlendiren Berat Eyüpoğlu Kazım Karabekir Stadı’na ilk çıktığı maçında golle tanıştı. Skor 1-1 oldu. Taraftarın içi ısınmaya başladı. Her şey güzel geçerken ve de oyuna girdikten sonra olumlu işlere imza atan Sinan Uzun’un tek olumsuz yanı cereyan etti. Hiç gerek yokken rakibe dirsek atıp, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Son dakikalar olmasına rağmen sahada bir kişi eksik kalan Mavi-beyazlılar galibiyet golünü bulmak için çok çırpındı. Bu galibiyeti getirecek pozisyonları da buldu, ama olmadı. Karşılaşma 1-1 biterken, Dadaşlar kendi evinde yine 2 puan kaybetti. Zirve yarışında yara aldı. 
 
 

Taraftar tribünlerde olan Yılmaz Can Taşkıran’ın lehine slogan attı. Dünkü maçta Teknik Patron Turhan Özyazanlar’ın en büyük yanlışı maça tek forvetle çıkmasıydı, evinde 7 bin dolayında taraftarın önünde bu korkaklık niye hocam… Sen önce rakibi en etkili silahlarınla boğacaksın. Skor avantajını ele geçirdiğinde görelim sizi, o zaman kalende gol olmaması için ne gerekiyorsa yap. Nasıl önlem alacaksan al. Buna saygım sonsuz. Ama hem tek forvetle maça başlamak, hem de 7 tane defansif özellikli oyuncu ile sahaya çıkmak, bana pek mantıklı gelmedi. Bu yüzden de ilk yarıda koca 45 dakikada rakip kale önünde iki kez gözükmüşsün hepsi o kadar. 7 defansif özellikli oyuncu ile maça başlarsan ileriye gidemezsin, gol pozisyonu üretemezsin Turhan hocam. Bunu dünkü maçın ilk yarısında yaşadık. Ama ikinci yarıda hatalarından dönünce pozisyonlar geldi, golü de bulduk ama galibiyet için yetmedi. Dünkü maçta kaçan 2 puandan çok taraftara üzüldüm. Taraftar muhteşemdi. Her maçta böyle olması temennisiyle…  

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 16-02-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları