Nurullah Pala

Başka Erzurum Yok!

10.02.2016 Nurullah Pala

Malum, Türk Futbolu’nun yarayan kanasıdır, bir takım şampiyonluğa gidiyorsa taraftarı yanındadır. Yok eğer durum öyle değilse; taraftar, takımını ilk terk edendir...

Avrupa’da futbol kültürü bizdekinden çok değişik, onlar sosyal ‘Eğlence olsun, vakit geçsin, spor izleyelim’ diye  giderler maça… Bizde durum değişiktir. Ya deşarj olmak için ya da takımımız başarılı ise yanında olmak için gideriz tribünlere…

Dedimya! Biz futbolu hiçbir zaman şov ya da bir eğlence olarak görmedik. Avrupa’da bir takımın taraftarı o şehir kasaba ya da semt takımı dahi olsa mutlaka her maçında tribünler doludur. Buna en basit örnek İspanya’nın Villarreal takımını gösterebiliriz. Kendisi 30 -40 bin kişilik bir kasabanın takımı olan Villareal, tribünlerinde her müsabakada 30 bin taraftarının önünde top koşturmaktadır.

Villareal küme düşmüştür, ancak yine taraftarın desteği ile LiLiga’ya çıkmayı başarmıştır. O küçük kasaba takımı yıllardır Real Madrid’e, Barcelona’ya kafa tutmuştur.

Bizde durum değişik, UEFA Kupası’nı kazanan Türkiye’de en fazla şampiyonluğu bulunan ve dört yıldız apoletini omzuna takan Galatasaray bile şampiyonluktan koptuğu için tribünlerinde 10 bin dolayında taraftar oluyor. Varın mukayesesini siz yapın. Türkiye’nin 4. Büyüğü Trabzonspor’da Cim Bom’dan farklı değil, onlarda haftalardır boş tribünlere oynuyor.

Benim demek o ki; Türkiye’de maalesef seyirci ve taraftar kültürü skora endeksli…

BB Erzurumspor’da hafta sonu Zonguldak Kömürspor’a mağlup oldu, zirve yarışında ağır yara aldı. Ama belirtmek gerekir ki, halen daha bir maçı eksik Mavi-beyazlıların zirve ve şampiyonluk şansı var…

O halde şehir ve taraftar olarak yapmamız gereken takımımızın yanında olmaktır. Taraftar kötü günde lazım… Çünkü Teknik Patron Ahmet Yıldırım ile futbolcularının en çok bu ortamda taraftar desteğine ve Erzurumluların şefkatine ihtiyacı var. Zaten öteden beri Erzurum hep taraftarı ile var olan ve taraftarı ile rakiplerine karşı  avantaj sağlayan bir kulüptür. Yurdun dört bir yanında taraftar desteği gören ender şehirlerden biridir Erzurum.

Zonguldak da bile yüzlerce Erzurumlu vardı ve takımını yalnız bırakmamıştı. İnanıyoruz ki, hafta sonuda Dadaşlar yine takımının yanında olacak ve şehrin tek profesyonel takımına destek verecek.

Cumhuriyeti Kuran ve Kurtuluş Mücadelesini başlatan Erzurumlu kötü gün dostudur. İnanıyorum ki, hafta sonu Gölbaşı maçında taraftar hem coşku hem de sayısal bakımdan takımının yanında olacaktır.

Bize yakışan da  budur. Haydi Erzurum kötü gün dostu olduğumuzu bir kez daha gösterelim. Çünkü başka Erzurum yok!... 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 10-02-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları