Nurullah Pala

Yarış şimdi başlıyor

30.03.2015 Nurullah Pala

Düşünün ki, bir takımın taraftarı, küme düşmeye büyük bir ölçüde garantilemiş bir takımla oynanacak olan maç için binlerce kilometre yol katedip, İstanbul’a gidiyor.

Evet!... BB Erzurumspor taraftarından bahsediyorum. Sezon başından beri takım nerede maç yapıyor, Erzurum taraftarı da orada hazır bulunuyor. Tribünlerden takımını destekliyor. Aynen dünkü gibi… Erzurum taraftarı, Dadaşlar Grubu liderliğinde İstanbul yollarına düşüyor ve Cumartesi günü çıktığı yolda, Pazar sabahı İstanbul Güngören’e varıyor. Saat 13.30’da başlayan maç öncesinde sahaya gelenler 2 bin 500 dolayındaki Erzurumspor taraftarı ile karşılaşıyor. Dile kolay 3. Ligde top koşturan bir takımın peşinde deplasmanda bile 2 bin 500 dolayında taraftar var. Yani Erzurum’dan gidenler ile İstanbul’daki Dadaşlar, ligin son sırasında yer alan Güngören maçında bile Erzurumspor’u ölesiye destekliyor. Maçta bulunan dostlarımızla konuşurken Mavi-beyaz seslerinin yankısı kulaklarımızı çınlatıyor. Öylesine arka planda coşkulu bir ses geliyor ki; kulaklarımızı sağır edercesine bir uğultu.

Bu uğultulu sesler arasında Sefer Sever perdeyi açan golü atıyor ve Erzurum deplasmanda 1-0 öne geçiyordu. Bu gol tehlikeyi ortadan kaldırırken, Dadaşların işini de kolaylaştırıyordu. Çünkü ligde düşme hattındaki takımlarla oynamak çok zordur. Güngören’in artık kaybedeceği bir şey yoktu, ancak BB Erzurumspor için bu karşılaşma çok şey arz ediyordu. Çünkü bir puan kaybı bile Dadaşlar için çok şey kaybedeceği anlamına geliyordu.

Evet!.. Sefer perdeyi aşmıştı, sonrasında Dadaşların golleri peş peşe geliyordu 1-2-3 derken 4 golle Erzurum galibiyetini perçinledi. Mehmet Albayrak’ın iki, Oltan’ın golleri ile farka giden Mavi-beyazlılar, Güngören Mimar Yahya Baş Stadı’ndan üç puan çıkarmanın coşkusu ile galibiyeti taraftarı ile paylaştı. Maçta 4-0’lık zafere imza atan futbolcuları kutlarken, tribünlerde doksan dakika susmayan taraftarara da kocaman bir teşekkür gönderiyorum.

Evet!... Teknik Direktör Turhan Özyazanlar ve talebeleri ligin dibine demir atan Güngören’in sürpriz yapmasına izin vermedi. Rakibine şans tanımayan Mavi-beyazlılar sahada 4-0’lık bir zafere imza attı. Bu galibiyet Dadaşlara müthiş bir moral oldu.

Artık Mavi-beyazlılar altı final haftasına giriyor. Bu maçlardan üçü Kazım Karabekir Stadı’nda, üçü ise deplasmanda…Güngören galibiyeti ile Sakarya’yı puan olarak yakalayan ve 46 puana ulaşan Dadaşlar, 49 puanlı lider Ankara Demirspor’la aradaki puan farkını da üçe indirdi. Yani başka bir ifadeyle zirveye üç kaldı.

Bu zorlu dönemeçte Erzurumspor’un taraftarına büyük iş düşüyor. Futbolcular sahada, taraftar tribünde ter dökecek. Herkes dikkatli olacak. Çünkü Erzurumspor, son yıllarda zirveye hiç bu kadar yaklaşmamıştı.

Evet!..Erzurum ve taraftarı Güngören maçını hemen unutup, Kahramanmaraş BBSK maçına odaklanmalıdır. Eğer mavi-beyazlılar ve camiası bu maçı kazasız atlatırsa, hem çok önemli bir sınavı kazanmış olacak, hem de 4 maçlık bir seri yakalamış olacak ki, bu da altı çizilmesi gereken bir konu…

Evet!... BB Erzurumspor, iç sahada K.Maraş BBSK, Ankara Demir ve Anadolu Üsküdar ile oynayacak. Bakıldığında bu takımlar şu anda ilk beş içinde yer alan takımlar… Öncelikle Erzurumspor’un bu üç maçtan 9 puan çıkartması gerekiyor. Burada da en büyük yük ve sorumluluk taraftara düşmektedir, bugünden taraftarı uyarıyorum. Aman tahriklere kapılmayın ve sağ duyulu olun. Kimsenin oyununa gelmeyin. Aynen Orhangazi maçındaki gibi sadece kendi şehrinizi ve takımınızı destekleyin.

Mavi-beyazlıları iç sahada üstte belirttiğimiz zorlu rakipler beklerken, Dadaşlar deplasmanda da Bayburt, Erzin ve Silivri maçlarında galibiyet kovalayacak.

Evet!..Üstte de belirttiğimiz gibi Dadaşları bekleyen 6 final haftası var…Bu zorlu virajdan en asgari kayıpla çıkabilirse Mavi-beyazlılar, arzulanan 2. Lig hedefi gerçekleşmiş olacak ve hasret sona erecek. Bizde şimdiden hasretin dinmesi ümidini taşıyoruz. Bugünden Erzurum taraftarını K.Maraş BBSK maçına bekliyoruz. Yarışın yeni başladığı bu şampiyonluk macerasında Dadaşlara kazasız, belasız finaller diyorum ve taraftarı desteğe davet ederek huzurlarınızdan ayrılıyorum, hoşçakalın…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 30-03-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları