Nurullah Pala

Erzurum’u önemseyen adam: ‘Baykan’

06.10.2016 Nurullah Pala
Erzurum’da 7’den 70’e her kes biliyor EYOF’un ne demek olduğunu…

 
Yoldan geçen vatandaşa ‘EYOF’ diyin, siz… O, size leb demeden ‘leblebi’ der…

 
“Size hem de Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali” yani ‘EYOF’ diye cevap verir.

 
Birilerinin iddiasına rağmen, Erzurum medyası 11-18 Şubat’ta şehirde yapılacak EYOF 2017’yi kente ilk alındığı günden beri gündemde tutuyor.

 
Bir çok meslektaşımız haber yaptı, yazdı çizdi.

 
Şahsen bende öyle yaptım, çok sayıda haber yaptım. Genel Koordinatör Orhan Atasoy ile röportaj yaparak gündeme taşıdım.

 
Gazeteden mesai arkadaşın Onur Sağsöz defalarca EYOF 2017’in artılarını eksilerini gündeme taşıdı.

 
Aynen önceki gün yine EYOF’u Pusula sayfalarına taşıdığı gibi…

 
Bir çok kez EYOF’la ilgili kaygılarını endişelerini dile getirdi.

 
Anadolu Ajansından, TRT’den arkadaşlarımızda EYOF’u hep gündemde tutan haber kuruluşları oldu.

 
Tabi, Doğan Haber Ajansı (DHA), İhlas Haber Ajansı (İHA), A Haber ve şehirdeki etkin internet sitelerinin de bu süreçte katkıları yadsınamaz.

 
Üstte de adından bahsettiğim Onur Sağsöz’ün kaygılı haberleri, haberleri, eski bir dostumuz, meslek büyüğümüz olmasına karşın aramıza yeni katılan Vedat Refayeli (Vedat Ağabey) de geçtiğimiz günlerde EYOF 2017’yi köşesine konu etti.

 
Tüm bunları, EYOF Alt Komiteler Toplantısı’na katılan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a ilettim.

 
Baykan, gayet samimi bir şekilde: “Medyanın eleştirilerini önemsiyoruz. Bu eleştiriler olumlu da olsa olumsuz da olsa bizim için önemli…”

 
Spor Genel Müdürü Sayın Baykan, daha önce Mersin’de yapılan 13. Akdeniz Yaz Spor Oyunları ve Samsun’da yapılan Dünya Engelliler Şampiyonası’nda tesislerin yetişip yetişmeyeceğine dair kaygıların olduğunu, oysa organizasyon başladığında her şeyin sorunsuz bir şekilde start aldığını ve başarı ile tamamlandığını söyledi.

 
Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Baykan, Erzurum’un 2011 Üniversiade’dan tecrübesi olduğunu ve doyası ile EYOF 2017’nin Erzurum’da organizasyon adına çok daha kolay geçeceğini belirterek,

 
“Ben hiç ömrümde bu kadar rahat olmamıştım” diyerek.

 
Şehirde kaygı ve endişeye gerek olmadığını ifade etti.

 
Her zaman Erzurum’u önemseyen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, bundan sonra tüm enerjilerini Erzurum için vereceklerini açıklayarak, Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da tüm enerjisini bundan böyle Erzurum için harcayacağını söyledi.

 
Evet!...Belki EYOF 2017’ye Erzurum ev sahipliği yapacak, ama bu Türkiye’nin bir organizasyonu…

 
Sonuçta organizasyon ne kadar başarılı geçerse, kazanan Türkiye olacak.

 
Bundan sonra Türkiye’ye verilecek şampiyonaların, ya da olimpiyatların yolu açılacak.
 
 
Erzurum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Selahattin Codur’un yakın dostu olan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, gerçekten Erzurum’u önemsiyor.

 
Eğer, bugün Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, milyonluk spor tesislerine sahip ise ve Türkiye’nin spor tesisi zenginliğinde öncü iller arasında yer alıyorsa, bunda kuşkusuz Sayın Mehmet Baykan’ın rolü çok büyüktür.

 
Bildiğim kadarı ile Dadaşlar Diyarı’ndan tesisleşme ve organizasyon konusunda Sayın Baykan’ın önüne giden yatırım, destek ve yardım yazışmalarının hiç biri ‘reddedilmemiştir’…

 
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’i ziyareti esnasında, Belediye’nin yaptığı Milyonluk Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni takdir etmesi ve “Bizim içinde üzerimize düşen ne ise onu yapmaya hazırız” demesi, Baykan’ın Erzurum’a verdiği önemi gözler önüne seriyor.

 
Sayın Baykan’ın döneminde spor federasyonlarındaki Erzurumlu başkan sayısı hiç beşi altıyı aşağı düşmemiştir.

 
Yine de işini başarı ile yapan, spordaki başarıları ile ön plana çıkan federasyon başkanlarını destekleyeceğine inanıyorum.

 
Evet!...Bugüne kadar Erzurum’a sayısız ziyaretler gerçekleştiren Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Baykan, EYOF’un başarı ile yapılması için ‘düğmeye’ basmış durumda.

 
Samimiyeti ve olaylara bakış açısındaki yaklaşımı ile Erzurumluların takdirini kazanarak döndü Erzurum’dan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan…

 
Spor Genel Müdürlüğü koltuğunda böyle tecrübeli bir isim varken, Erzurum ve Türkiye’nin işi kolay.

 
Haydi hayırlısı... 
BU YAZININ EKLENME TARİHİ 06-10-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları