Nurullah Pala

Murat şampiyon oldu işler değişti

07.04.2017 Nurullah Pala
Bugüne kadar Avrupa ve dünya minderlerine bir çok Erzurumlu damga vurdu. Son olarak da Büyükşehir Belediyesi Gençlik Sporlu Murat Ertürk…
 
 
Niçin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor’un ismini kullandım, çünkü Murat Ertürk, Erzurum’da güreş yapan bir sporcu olarak Avrupa şampiyonu oldu.
 
 
Yakup Gör, Ömer Çubukçu, İbrahim Bölükbaşı, Rahman Bilici, Münir Recep Aktaş, Mehmet Erzincanlı, Kadir Özbay, Fatih Yaşarlı gibi bir çok Erzurumlu pehlivan Avrupa ve dünya dereceleri yaptılar, ama başka kulüpler adına…
 
 
Unutmadan, Fırat Binici,  Erzurum Büyükşehir Belediyesi adına Avrupa ikincisi olduktan sonra İstanbul’un yolunu tutarak, İBB’ye transfer olmuştu.
 
 
Evet!...Bugün Erzurum’da güreş hayatını sürdüren 86 kilodaki gurur kaynağımız Pasinlerli Murat Ertürk, Erzurum Yolspor’da yetiştikten sonra Ankara Şekerspor’un yolunu tutan pehlivanlardan biriydi.
 
 
Ta ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum’a Büyükşehir Belediye Başkanı seçilinceye, Ünsal Kıraç, Erzurum’a genel sekreter yardımcısı oluncaya kadar…
 
 
***  
 
 
Sporu seven iki siyasetçinin Erzurum’a gelmesi ile birlikte Murat Ertürk de kardeşi Ahmet Ertürk gibi rotayı başkent Ankara’dan Erzurum’a döndürdü.
 
 
İki pehlivanın buraya gelmesine Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Selami Keskin, Teknik Direktör Fikret Polat, Spor Müdürü Muzaffer Şahin ve iki güreşçinin ağabeyi Fahrettin Ertürk ile Kenan Gör ve Adem Akbulut’un da rolü büyük oldu kuşkusuz…
 
 
Evet!...Bugün Murat Ertürk 86 kiloda Macaristan’da Avrupa şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı.
 
 
Ata sporumuzun yeniden şaha kalkmasına katkı sağladı.
Belli ki, şehrimizi yönetenler de Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran, Türkiye Güreş Federasyonu Karakucak Asbaşkanı Ünsal Kıraç’ın, dediği gibi Avrupa bizi sevmeyen ülkeler bile İstiklal Marşımız’ın salonda çalınmasını hazmetmeseler dahi, Murat pehlivan sayesinde dinlemek zorunda kaldılar. 
 
 
*** 
 
 
Pehlivanlar otağı Pasin Ovası’nın bağrından çıkan bu Dadaş Pehlivan, tabi ki, ödüllendirilecek, hatta ödüllendiriliyor da…
Ancak!... Bu saatten sonra Murat Ertürk’ü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü elinde tutabilecek mi? Bunu da önümüzdeki günler gösterecek.
 
 
Çünkü, bildiğim ve duyduğum kadarı ile batı kulüpleri Murat Ertürk ile önümüzdeki günlerde yurt dışına Türkiye’yi temsilen gidecek olan kardeşi Ahmet Ertürk’ü ısrarla transfer etmek istiyorlarmış…
Hatta bu kulüplerden birinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in onursal başkanlığını yaptığı ASKİ Spor olduğu kulaktan kulağa fısıldanıyor.
 
 
*** 
 
 
Serbest güreş 125 kilodaki gururumuz Taha Akgül’ün, Milli takım kampları ve müsabakalarında Murat Ertürk’ün en yakın arkadaşlarından biri olması ve adeta sırdaşı konumuna gelmesi olası bir transfer görüşmeleri için etkili olabilir.
 
 
Benim burada anlatmak istediğim, Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ellerini çabuk tutsun.
 
 
Murat ve Ahmet pehlivanı mıknatısla mı kulübe bağlarlar, ne yaparlar bilemem ama Ertürk kardeşlerin tapusunu sağlama almalılar.
 
 
Yoksa, bu kartallar yuvadan uçarsa, kimse kimseyi suçlayıp, bahane üretmesin.
 
 
Sonuçta Murat ve Ahmet’in gelecekleri de çok önemli, eğer cazip bir teklif karşısında iki kardeş güreşçi yuvadan uçarsa herkes hoş görsün, suçlamasın.
 
 
Hatta, Avrupa’ya gidecek olan kulüplerin Erzurum’dan güreşçi transfer etmesine herkes yardımcı olsun.
 
 
Evet!... Murat Ertürk Avrupa şampiyonu oldu, işler değişti.
Bizden uyarması… 
BU YAZININ EKLENME TARİHİ 07-04-2017
  
Yazarın Diğer Yazıları