Başörtülü 4 Vekil Meclis'te

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 31.10.2013 14:48:00

RADARHABER / ERZURUM 
 
AK Partili Başörtülü milletvekilleri Gönül Şahkulubey, Sevde Bayazıt ve Gülay Samancı Genel Kurula geldi.Demokratikleşme paketiyle kamuda serbest hale gelen türban, hac dönüşü 'kapanma' kararı alan AK Partili kadın milletvekilleri aracılığıyla bugün Meclis'te de fiilen "özgürlüğüne kavuşacak". Türbanlı vekillerin saat 14.00'da Genel Kurul'un açılışında grup başkanvekillerinin eşliğinde salona girmeleri planlanırken, AK Partili 4 kadın milletvekili; Sevde Beyazıt Kaçar, Gülay Samancı, Nurcan Dalbudak ve Gönül Şahkulubey Meclis Genel Kurul'una giriş yaptı.
 
14 YIL SONRA BİR İLK
Meclis Başkanı Meral Akşener CHP'li Muharrem İnce'nin talebi üzerine oturuma 15 dakika ara vererek, partilerin grup başkan vekilleri ile görüşüyor. Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk kez Merve Kavakçı meclise başörtüsü ile girdi. 2 Mayıs 1999'da Meclise başörtüsü ilegelip yemin etmek isteyen Kavaçı'ya dönemin başbakanı Başta Bülent Ecevit olmak üzere DSP milletvekilleri müsade etmemişti. 

CHP'Lİ MUHARREM İNCE TEPKİ GÖSTERDİ
Sadece kızlarımı düşünüyorum diyen Başbakan Erdoğan'a kızlarından başka erkek çocuklarını da Amerika'da da okutan Başbakan'a selamlarımı göndererek başlıyorum.Bu demokrasi işi değildir. Yeni bir mağdur oluşturma işidir bu. Camileri hazineye satarak Belediyelerin borcunu kapatanlar siz değil misiniz? İhaleye fesat karıştırmamak, işsizlere iş bulmak dinin emri değil mi? Şimdi miras konusunda da dini uygulamaya yapacak mısınız?
Siz hangi kadının hakkını savundunuz?  Meclis'e başörtüsü ile gelmek isteyenler devletin vergisine sahip çıkmadınız.  Irak'ta Amerikalılar müslüman öldürülürken sağ salim geri dönsün diye dua eden siz değil misiniz?Başörtülü de benim bacım başörtüsüz de. (AK Parti sıralarından alkışlar)Benim bir tane bacım o da 12 yaşından beri başörtülü. Ama ben sizin gibi bunu istismar etmiyorum. Başörtüsünü size kullandırmayacağız. Buna izin vermeyeceğiz.
 
Etiketler : Erzurum, meclis, başörtü, meclis,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler