MNG Mall Yıktığı Cami'nin Yerine Yenisini Yapmadı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 20.09.2017 18:21:00
MNG Holding tarafından lüks konut ve alış veriş merkezi yapılmak için yıkılan Terminal Cami,
MNG Mall Yıktığı Cami'nin Yerine Yenisini Yapmadı

RADARHABER / ERZURUM

MNG Holding tarafından lüks konut ve alış veriş merkezi yapılmak için yıkılan Terminal Cami, aradan yıllar geçmesine rağmen yapılmadı. MNG Mall dev alış veriş merkezini 30 Eylül’de açacak ama yapacağı cami için kılını bile kıpırdatmıyor. 2011 yılında yapımına başlanan MNG Rezidans projesi 2 yıl sonra firma tarafından iptal edildi. Bunun yerine yaklaşık 240 işyerinden oluşan dev bir alış veriş merkezi inşaatına başlandı ve tamamlandı. MNG Mall alış veriş merkezinin 30 Eylül tarihinde açılacağı duyuruldu. MNG firması bu projeye başlarken Terminal Camisini de yıkmış ve yerine 750 metrekare alan üzerine kurulu bir cami yapma sözü vermişti. Proje maket üzerinde tanıtılırken, caminin de alış veriş merkezi ile Kardelen sitesi arasında yol üzerine yapılacağı gösterildi. Cami Edirne’de bulunan Selimiye Cami’nin küçük bir benzeri olacaktı.

Aradan yıllar geçmesine rağmen, Terminal Caminin yapılmaması büyük tepki topluyor. 184 bin metrekare alış veriş merkezi yapan MNG’nin söz verdiği 750 metre kare camiyi yapmamakta ısrar etmesi, her kesimin tepkisini aldı. 30 Eylül’de açılması planlanan MNG Mall alış veriş merkezinin, bazı protestolara sahne olacağı sanılıyor.

MNG yetkililerinin verdikleri söze bağlı kalmalarını isteyen vatandaşlar, “Trilyonlarca lira para harcayarak dev bir alış veriş merkezi yaptılar. Müslümanların ibadetgahı cami için tek kuruş para harcamadılar. Yıkılan Terminal Cami, bu semtteki insanların ibadet ihtiyaçlarını karşılıyordu. ‘Size Selimiye Cami’nin aynısı yapacağız’ diye söz verdiler. Ama şuana kadar tek bir çivi bile çakmadılar. Bizi, saf Müslümanları kandırdılar. Bunun sorumlusu kimse, 30 Eylül’deki açılışta protesto edeceğiz”diye konuştular. (Kaynak: Zirve2000)

 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler