Kiralık Tavuk! Haftada 10 Yumurta Garanti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm DÜNYA Haberleri 02.06.2015 16:05:00

RADARHABER / ERZURUM
Kanada’da organik ürünler üreten bir firmanın şehir hayatına kazandırdığı kiralık tavuk uygulaması giderek yayılıyor. Haftada 10 yumurta da garanti.Kanada'da kiralık tavuk devri başladı. Müstakil evlerde oturanlar tavukları kiralıyor ve böylece organik yumurta elde ediyor. Haftada 10 yumarda da garanti. Bu uygulama Türkiye'ye de gelirse şaşırmayın. Sistem bakın nasıl işliyor. ABD’nin Pensilvanya eyaletinde başlayıp 15 eyalete yayılan uygulama, Kanada’nın Prince Edward Island ve Ontario eyaletlerinde de çoğalmaya başladı.
 
10 YUMURTA GARANTİ KİRALAMA FİYATI DA...
Barnyard Organics isimli firmanın sahibi Sally Bernard, şehirlerde müstakil evlerde yaşayanlara, içinde haftada 10 ila 14 adet yumurta veren 2 tavuk, 1 hareketli kümes, yemleme ve sulama kapları, 50 kilogram organik tavuk yemi, 1 paket tavuk kumu, 1 torba istiridye kabuğu ve Taze Günlük Yumurta Yetiştiriciliği El Kitabı bulunan seti 275 Kanada dolarına (585 TL) kiraladıklarını açıkladı.
 
4 TAVUKLU KİRALAMA SETİ 960 LİRA
Aynı setin 4 tavuklu olanını 450 Kanada dolarına (960 TL) kiraya verdiklerini açıklayan Sally Bernard, ‘’kiralama dönemi haziranda başlayıp, ekim ayında havaların soğuması ile sona eriyor’’ dedi. Firma, sözleşme dönemi sonunda gelerek, tüm seti geri alıyor.
Toronto Belediyesi de izin vermişti. Prince Edward Island eyaletinin Freetown kentinde başlayan 2012 yılında uygulama, ilgi görmesi üzerine Charlottetown, Cornwall, Stratford ve Summerside kentlerine de yayıldı.Kanada’da kiralık tavuk uygulamasının bulunduğu ikinci eyalet ise Ontario. Halen sadece Toronto ve bölgesindeki kiralık tavuk uygulaması için Toronto Belediyesi, 2012 yılında karar vermişti.Uygulama firmaları, evleri farklı belediye sınırları içinde olan müşterilerine, seti kiralamadan önce belediyelerden bilgi almalarını salık veriyor. Bazı kentlerde halk, kümeslerin çevreye koku ve sinek yaydığını gerekçe göstererek uygulamaya karşı çıkıyor.(Habervaktim) 
Etiketler : Erzurum, tavuk, yumurta, Kanada,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler