20 yaş altı sokağa çıkma yasağı geldi !

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 03.04.2020 21:46:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. 20 yaş altı vatandaşlara sokağa çıkma yasağı geldi.
20 yaş altı sokağa çıkma yasağı geldi !

RADARHABER / ERZURUM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. 20 yaş altı vatandaşlara sokağa çıkma yasağı geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, az önce açıkladı. Erdoğan, açıklamasında göre 20 yaş altına sokağa çıkma yasağının geldiğini söyledi. Koronavirüsü önlemlerine yenileri eklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada alınan önemli kararları açıkladı. 
 
 
20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 
 
 
Erdoğan 20 yaş ve altı yaş grubu için sokağa çıkma yasağı getirildiğini duyurdu. Erdoğan: "30 büyük şehrimizle Zonguldak'ta başlatacağımız araç giriş çıkışı yasağını ilk etapta 15 gün süreyle uygulayacağız." dedi. "30 büyükşehir ile Zonguldak’taki araç giriş çıkışlarını 15 gün boyunca yasakladık. Sokağa çıkma kısıtlamasını da 20 yaş altına çektik. 1 Ocak 2000 doğumlulardan sonrası da bu geceden itibaren sokağa çıkamayacaktır." 
 
 
İŞTE ALINAN YENİ KARARLAR : 
 
 
Erdoğan açıkladı: "-İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarında seferleri yeterli sayıda tutmaması izolasyonda büyük sıkıntı yaratıyor. Sefer sayıları arttırılacak. -İstanbul'a giriş çıkışların kısıtlanmasının olumlu sonuçları gelmeye başladı. Bir kaç gün içindeki sonuçlara bakıldıktan sonra gerekirse özel araçlar ile şehir dışına çıkışlar ve girişler tümden yasaklanabilecek. Sadece, Çerkezköy, Gebze gibi yerlerde çalışmaya gidenler için özel izin belgesi verilecek.
 
 
" ÖLÜM VE HASTALIK DIŞINDA KİMSEYE İZİN YOK " 
 
 
-Şu anda İstanbul'un yüzde 85'i seyahat yapamıyor. Seyahat izni için 100 binin üzerinde başvuru geldi. Ölüm ve hastalık dışında kimseye izin verilmediği belirtildi. -Virüsün yayılmasını önlemek için muhtarlar da devreye sokuldu. Muhtarlara "Mahalle ya da köye şehir dışından gelenleri bildirin" denildi. Bu kişiler karantinaya alınacak."
 
 
31 ŞEHRE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAK
 
 
Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehirinde, Zonguldak ilimizi de araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda temizlik gibi zorunlu ihtiyaç, lojistik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacaktır." 
 
 
MASKE ZORUNLU OLDU 
 
 
Erdoğan: "65 yaş üstü sıkınta da 20 yaş altı sıkında değil gibi bir garantimiz yok. Temel ihtiyaç malzemeleri temin edilebilir. Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız için de yeni bir uygulama başlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi, insanların toplu bulunduğu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. Tüm bunlara ilave olarak Türkiye genelinde insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbiri almayı sürdürreceğiz. Gereken ilave tedbirler illerde alınıp uygulanabilecektir. 
 
 
'ÜLKENİN KADERİ BİZİM ELİMİZDE'
 
 
Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda asla bir arada bulunulmayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak riayet edilecektir. İkazlara uymayanlara gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır. Ülkemizde hayatın ne zaman normale döndüreceğimiz 83 milyon olarak bizlerin elindedir. 
 
 
ŞEHİR HASTANESİ'NE ADI VERİLECEK 
 
 
Doktorundan hemşiresinden, teknikerinden temizlik işçisine milletimiz fedakarlıklarını unutmayacaktır. Geçtiğimiz günlerde Covid-19 hastalığından kaybettiğimiz Cemil Taşçıoğlu adını Okmeydanı Eğitim Hastanesi’ne vereceğimizi duyuruyorum." açıklamalarını yaptı.  Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi olacak. Bu salgında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler