Ablası kardeşine can oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 22.04.2015 12:00:00
Bir yıldır tedavi gören Hamdi Satılmış, ablasından yapılan karaciğer nakil ile hayata tutundu.
Ablası kardeşine can oldu

Ayşe Nur BAYRAM'ın Haberi...

RADARHABER / ERZURUM
Bir yıldır tedavi için yurt genelinde birçok hastane dolaşan Hamdi Satılmış, Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde ablasından yapılan karaciğer nakil ile hayata tutundu. Trabzonlu 3 çocuk babası Hamdi Satılmış, ablası Ayşe Satılmış’ın bağışladığı karaciğerle sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki heyetin başarılı geçen operasyonundan sonra  hastanede tedavisi süren Hamdi Satılmış, “İki yıldır hastayım, gitmediğim hastane kalmadı. Çareyi Erzurum’da bulduk” dedi.
Trabzon Maden Tetkik Araştırma Kurumu’nda çalışan Hamdi Satılmış, iki yıl önce karaciğer hastalığına yakalandı. Kriptojenik karaciğer hastası olduğu belirlenen Hamdi Satılmış, organ nakli için müracaat ettiği hastanelerden hep olumsuz yanıt aldı. Damarlarındaki tıkanıklığın sebep gösterildiği Hamdi Satılmış, son çare olarak Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi’ne müracaat etti. Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı’nın muayene ettiği Hamdi Satılmış’a ablası Ayşe Satılmış’ın karaciğerinin uygun olduğu belirlendi. Prof. Dr. Bülent Aydınlı, organın bulunmasından hemen sonra Satılmış ailesinin de onayıyla ameliyata karar verdi.
 
AMELİYATI BİLİM ADAMLARI DA İZLEDİ
Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürlüğü’ndeki ameliyatı Erzurum’da ikincisi gerçekleştirilen Doğu Anadolu Organ Nakli Günleri’ne katılan yerli ve yabancı hekimler canlı yayında izlemişti. Başarılı geçen operasyonun ardından hastanede tedavi altında tutulan Hamdi Satılmış ve ablası Ayşe Satılmış, Pusula muhabirinin sorularını cevaplandırdı.Sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Hamdi Satılmış, İki yıldır karaciğer hastasıyım, bir yıldır da ameliyat olmak için birçok hastane gezdim. Akraba tavsiyesi ile sonunda Erzurum’a geldik. Derdimize Erzurum’da derman bulduk. Doktorlarımız ameliyatı yapabileceklerini söyledi. Ablam Ayşe Satılmış benimle karaciğerini paylaştı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda ameliyatımız canlı yayında gerçekleşti. Yurt içi ve yurtdışından birçok doktor tarafından gözlemlendi. Onlarında katkıları oldu. Doktorumuz Prof. Dr. Bülent Aydınlı her hasta ile olduğu gibi bizimle de çok yakından ilgilendi. Şu anda iyiyim şükürler olsun. Daha iyi olacağım inşallah” dedi.
 
‘YETER Kİ KARDEŞİM İYİ OLSUN’
Ev hanımı Ayşe Satılmış, kardeşinin hastalığına çok üzüldüğünü belirterek, yapılan testlerin ardından hiç düşünmeden kardeşi ile karaciğerini paylaştığını söyledi. “Yeter ki kardeşim iyi olsun” diyen Ayşe Satılmış, “İnşallah birlikte daha iyi olacağız. Canlı yayınla nakil bizi oldukça heyecanlandırdı. Bunun bir parçası olmak bizi gururlandırdı. Şu anda çok iyiyim şükürler olsun. Doktorlarımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.
 
‘HASTALARIMIZIN DURUMU İYİ’

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr.Bülent Aydınlı, “Hastamız, Erzurum’da karaciğer nakli olmak için Trabzon’dan geldi. Hastamız bir yıldır karaciğer nakli için birçok hastane gezmiş. Hastamızın bilinmeyen bir sebepten dolayı karaciğer yetmezliği sorunu vardı. Fakat aynı zamanda karaciğere kan getiren bir damarında da pıhtılık tıkanıklık vardı, ameliyat esnasında onu da açtık. Zaten yurt içinden ve yurtdışından organ naklin de en iyi olan doktorlarımız huzurunda, onlarla birlikte canlı yayın ile gerçekleştirdik bu ameliyatı. Hastalarımız şu anda birinci haftalarındalar ve durumları gayet iyi, bir sıkıntıları yok. İnşallah bir süre sonrada önce verici Ayşe Satılmış’ı, ardından alıcı Hamdi Satılmış’ı taburcu etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.(Kaynak:Pusula Gazetesi)

Etiketler : Erzurum, ciğer, kardeş, Trabzon,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler