Adliye personeli kan bağışında bulundu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 04.09.2013 12:27:00

RADARHABER / ERZURUM

Oltu Adliyesi tarafından organize edilen kan bağışı kampanyası ilçe vatandaşlarca da ilgiyle karşılandı. Adliye binası önünde kurulan kan bağışı stantlarında kan verebilmek için sıraya girenler gerçekleştirilen kampanyadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kan bağışı sırasında kampanyayı düzenlemekte amaçları hakkında açıklamalarda bulunan Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ocak, Türkiye geneli gönüllü kan bağışının istenilen seviyede olmadığına değinerek Adli Yıl açılışının akabinde tüm personelinin de katılımıyla böylesine anlamlı bir faaliyet düzenlemek istediklerini kaydetti.Oltu Adliyesi olarak sosyal sorumluluk bilinciyle bir kan bağışı kampanyası düzenlemek istediklerini dile getiren Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ocak, “Ülkemizin kan ihtiyacına katkıda bulunmak ve yeni kan bağışçıları kazandırılmasında aracı olmak amacıyla böyle bir kan bağışı kampanyası düzenledik. Adliye, cezaevi, kolluk kuvvetleri ve vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılık bizleri çok memnun etti. İnşallah bu tür faaliyetlerin devamı da gelecek. Bugün başkasına yarın bize lazım olabilecek böylesi hayati öneme sahip bir durumun halkımıza devamlı anlatılması gerekiyor.” dedi.
Kan bağışının toplumda ciddi bir alışkanlık haline gelmesini arzu ettiğini belirten Başsavcı Ümit Ocak, daha sonra yapılan testlerin ardından personeliyle birlikte kan verirken düzenledikleri kan bağışı kampanyasına katılanlara da teşekkür etti.
Oltu Adliyesi’nin teklifi üzerine bir kan bağışı kampanyası düzenlemek için ilçeye geldiklerini dile getiren Erzurum Kızılay Kan Merkezi’nden Dr. Ahmet İzzetgil de adliye personelinin yanı sıra ilçe halkının da kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Dr. İzzetgil, kadın erkek tüm vatandaşların 3 ayda bir kan bağışında bulunmalarını tavsiye ettiklerini belirterek “Sağlık açısından faydasının ötesinde kan, üretilemeyen tek ilaçtır. Bununda kaynağı insandır. Vatandaşlarımızın bunu dikkate almaları çok önemlidir.” şeklinde konuştu.Bir iş için Oltu Adliyesi’ne giden Olur ilçesi Beğendik Köyü Muhtarı Rahmi Aydın’da, çıkışta kan bağışı yapıldığını görünce kampanyaya destek amacıyla kan verdi.
Kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Muhtar Aydın, daha öncede kan verdiğini ve kanının bir hasta için kullanıldığı mesajı aldığında bir hayli mutlu olduğunu ifade ederek kan vermenin sağlık açısından da büyük faydasını gördüğünü söyledi.(İHA)

Etiketler : Erzurum, Adliye, kan, bağış,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler