Bu belediyede çalışanların kan şekeri ölçülüyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 13.04.2015 14:00:00
Palandöken İlçe Belediyesi, sağlık alanında yaptığı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Bu belediyede çalışanların kan şekeri ölçülüyor

RADARHABER / ERZURUM

Palandöken İlçe Belediyesi, sağlık alanında yaptığı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Palandöken Belediyesi bünyesinde çalışan personelin vatandaşa vermiş olduğu hizmetin aksamaması için Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları tarafında Nisan ayı içerisinde kan şekeri ölçümleri yaptı. Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, başlatmış olduğu kan şekeri ölçümleri ile hem personele bilgi veriyor. Şeker Hastalığı ile ilgili sorunlu olan kişilere sağlığın ertelenmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışanlarının açlık ve tokluk kan şekerlerini ölçen sağlık çalışanları daha sonra ölçümlere ilgili kan şekeri değerler hakkın da personele bilgi verdi. 

"PERSONELİMİZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ"
Daha güzel bir Palandöken için var güçleriyle çalışan Belediye personelinin sağlığının, kendileri için çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaptığı açıklamada, “Belediyemiz personeline, yapmış oldukları işe bağlı olarak gelişebilecek sağlık problemlerini önceden tespit etmek ve çalışanları bu risklerden korumak amacı ile sağlık taramasından geçiriyoruz. Amacımız eğitimli ve sağlıklı personelimizle halkımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek. Halkımıza hizmetin aksamaması için özveri ile çalışan belediye personelimizin bilinçli ve sağlıklı olması önceliğimizdir. Personelimiz sağlıklı olsun ki verimlilik artsın. Personelimizin sağlığı bizim için her şeyden önde gelir. Onların sağlıklı olarak hizmet vermeleri, bizlere güven veren halkımızı da memnun edecektir. Hizmet verimliliği sağlıktan geçer. Sağlıklı yaşam, sağlıklı hizmettir “ dedi.

TOKLUK KAN ŞEKERİ YÜKSEK OLMASI BELİRTİLERİ NELERDİR? •

Ağız kuruluğu • Çok su içme, çok idrara çıkma • Sürekli açlık hissi, açlığa tahammülsüzlük • Halsizlik, bitkinlik • Bulanık görme gizli şekerin ilk sinyallerindendir.

ŞEKER HASTALIĞINIZ GİZLİ OLABİLİR

Açlık kan şekeri normal olan kişilerde, öğünlerden sonra ölçülen tokluk kan şekeri yüksek olabilmektedir ve bu durum halk arasında gizli şeker olarak adlandırılmaktadır. Uzmanlar açlık kan şekerine bakıldığı halde sağlıklı olanların da mutlaka tokluk kan şekerini (öğünlerden 2 saat sonra ölçülen kan şekeri) ölçtürmelerini öneriyor.

AÇLIK KAN ŞEKERİ VE TOKLUK KAN ŞEKERİ NEDİR? Açlık kan şekeri 8 saat açlıktan sonra ölçülen değerdir. Tokluk kan şekeri ise ana öğünlerden iki saat sonra yapılan veya şeker yükleme testinde (75 gr. karbonhidrat içeren glikoz alımı) elde edilen ölçümdür.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler