Bul, görüntüle, cezayı kes...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 23.05.2013 09:00:00
Erzurum’da dumansız hava sahası tablet bilgisayarlar ile takip altına alındı.
Bul, görüntüle, cezayı kes...

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da dumansız hava sahası projesi kapsamında denetimler sürerken gelen asılsız ihbarlar ve adres tespitlerinde yaşanan karışıklıkların önüne geçebilmek için tablet bilgisayarlar ile takip dönemi başladı. 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM)’e gelen ihbarların yerleri anında tespit edilerek ekipler yönlendiriliyor. Erzurum Halk Sağlığı İl Müdürlüğüne bağlı bulunan Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Şube Müdürü Dr. Feridun İlday, Ocak ayı itibarı ile 4 yüz 88 ihbarı değerlendirerek tablet bilgisayarlar üzerinden yer tespiti yapılıp, görüntülenip ceza kesildiğini ifade etti. Erzurum’da 1 Ocak 2013 itibariyle tablet PC’lerle 488 ihbar değerlendirdiklerini söyledi.

15 TABLET BİLGİSAYARLA DENETİM YAPILIYOR

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Erzurum’da 15 adet tablet bilgisayar’la sigara denetimi yapılıyor. Tabletler üzerinden ilk önce gelen ihbarların adresleri uydu üzerinden tespit ediliyor. Adrese en yakın ekibe uyarı sinyali gönderiliyor. Ekipler ellerinde ki tablet bilgisayarlar ile baskın düzenleyip görüntülü kayıt yapıldıktan sonra elektronik ortamda cezaları kesiliyor. Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Şube Müdürü Dr. Feridun İlday, 1 Ocak 2013 itibariyle tablet bilgisayarlar ile 488 ihbar değerlendirdiklerini söyledi.

“TABLETLERİN AFFI YOK”

İlbay, “15 adet tablet bilgisayarımız bulunmakta, tabletlerin 10 tanesi merkez ilçelerimizde 5 tanesi de büyük ilçelerimiz olan Aşkale,  Hınıs, Horasan, İspir ve Oltu da bulunmakta. Tabletlerimizde, Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi var. Bu sistem program olarak tablet PC’lere yüklü, programı açtığımızda denetim sisteminde ilk önce 184’e gelen ihbarlar da sigara içilen yer tablette gözüküyor. Yer belirleme sistemleri sayesinde en yakın ekibin ekranına ihbar düşüyor. İhbarı alan kişi, ihbar edilen yere en yakın olan denetim ekibinin yerini harita üzerinden görerek yönlendiriyor. Görevliler, anında ihbar edilen yere gidiyor. İhlal varsa bunu tablet bilgisayarla görüntüleyip belgelendiriyor. Bu sayede oluşabilecek suiistimallerinde önüne geçilmiş olunuyor. Sigara içen kişi ile işletmeye cezai işlemi, olay mahallinde elektronik olarak yazılıyor. Kaymakamlığın elektronik ortamda onayladığı cezalar, sistem üzerinden ilgili vergi dairelerine otomatik olarak aktarılıyor” dedi. Gelen ihbarlara müdahale etmeme gibi bir olasılık olmadığını belirten Dr. Feridun İlday, “Tablet bilgisayarlar, Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından izlenmekte, ekipler nerede, kaç ekip deneti yapıyor. Denetim ekiplerinin kaçı aktif kaçı pasif, nerede denetim yapılıyor. Bunların hepsi Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne rapor olarak iletiliyor. İhbarın tablet bilgisayar düştüğü anda af yok. Eğer ihlal varsa bu ihlal görüntülenip olay yerinde cezaları kesiliyor” dedi.

 


 

.

  

Etiketler : tablet, sigara, duman, ceza,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Ahmet Bozkulak cafe İşletmecisi 23.05.2013 09:05:41

    Sayın Dr Bana bir adet Murat Kılıç'ın işyerlerinin yediği cezayı gösterir misiniz? ozaman inanacağım size!...Teşekkürler

En Son Haberler