Cinsel sorunlar evlilik temelini zedeliyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 28.08.2014 15:24:00
Aile Danışmanı Şeniz Doğan, cinsel sorunların evliliği zedelediğini söyledi.
Cinsel sorunlar evlilik temelini zedeliyor

RADARHABER / ERZURUM

Aile Danışmanı Şeniz Doğan, cinsel sorunların evliliği zedelediğini söyledi. Doğan, “Cinsel yaşamdan uzak bir evlilik kendinizi terk edilmiş, yalnız ve kıymetsiz hissetmenize neden olur” dedi. 
İnsan cinselliğinin çok karmaşık hassas ve önemli bir konu olduğunu belirten Şeniz Doğan, “Çiftler arasında cinsel isteksizlik ise pek çok farklı sebepten ortaya çıkıyor ancak ciddi hasarlara hatta ilişkilerin bitmesine sebep oluyor. Son yıllarda yapılan araştırmalar ortaya koyuyor ki 1970'li yıllara kadar cinsel isteksizlik oranı kadınlarda yüksek iken 1970-90 arasında durum eşitlenmiş ancak 1990 sonrasından günümüze kadar ise oran erkeklerin aleyhine artmıştır. Evlilikte gerçek samimiyeti ve yakınlığı tesis eden cinsellikten yoksun kalan eşler evlilikte yalnızlık yetersiz ve acı hissediyor. Yoğun ve daimi tutku söndükten sonra eşlerin cinsel yönden bütünüyle uyumlu arzulu ve doyumlu olması pek mümkün olamıyor” diye konuştu.
Aile Danışmanı Şeniz Doğan, daha sonra şunları kaydetti:
“Gündelik yaşamın rutuni içinde kendi ilgilendikleri konular ve arzularına göre bireyselleşiyorlar. (Alışveriş, TV seyretme, spor karşılaşmaları, gezmeler, aksam yemekleri saatleri vs vs vs…) ve birlikte daha az şey yapar hale geliyorlar günden güne artan ve iletişimin derinliğini, kalitesini tehdit eden bir yüzeyselleşme. Erkekler duygularını özellikle cinsellikle ifade ettikleri için duygusal alışveriş azalmaya veya hislerin kuvvetinin azalmaya başlaması ile kendilerini geri çekiyorlar. Bu geri çekiş sürecinde birde yaşam mücadelesi ve yüksek stresli iş ve ev sorumluluğu da eklenince, erkekler artık eşleri ile sevişmek yerine televizyon seyretmeyi, kendilerini oyalayacak başka şeyler yapmayı tercih ediyorlar.”

Etiketler : Erzurum, sorun, ev, uzman,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler