Çocukları ölen aileden DSİ'ye kapak davası

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 10.12.2013 10:01:00
Çoruh Nehri'nde baraj kapaklarının açılmasıyla boğulan iki çocuğun ailesi, DSİ'ye dava açtı.
Çocukları ölen aileden DSİ'ye kapak davası

RADARHABER / ERZURUM 

Çoruh Nehri'nde baraj kapaklarının açılmasıyla boğulan iki çocuğun ailesi, işletmeci firma ile DSİ'ye dava açtı. 24 Temmuz'da meydana gelen olay, şöyle gelişmişti. Erzurum İspir'de Çoruh Nehri üzerinde kurulan Güllübağ Barajı'nın kapaklarının açılması üzerine barajın aşağı kısmında balık tutarken arkadaşı 17 yaşındaki Yücel Keskin'le birlikte suya kapılarak boğulan 14 yaşındaki Bünyamin Atmaca'nın ailesi, baraj işleteni Senerji Üretim AŞ ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne (DSİ) tazminat davası açtı.
 
ACILI AİLE TAZMİNAT İSTEDİ
Atmaca Ailesi adına İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açan avukat Yılmaz Tiryaki, Senerji ile DSİ'den 252 bin 500 lira tazminat istedi. Dava dilekçesine göre barajın alt tarafındaki dereye, 24 Temmuz'da Başköy'de yaşayan Atmaca ile Keskin balık tutmaya gitti. Başta derenin debisi düşüktü. Birdenbire su yükseldi. İkili, yoldan geçen köylüleri İsmail Bulut'a "Ağabey bizi kurtarın" diye seslendi. Bulut köye koşarak ip getirdi. Ancak döndüğünde ikili yerinde yoktu. Cesetleri, derenin aşağı kısımlarında bulundu.
 
FİRMA MUHTARI SUÇLADI
Olayla ilgili barajın kapaklarını kimseye haber vermeden ve uyarı levhası koymadan açan sorumlular hakkında İspir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Senerji yetkilileri, dereye zaman zaman su bırakıldığını, bundan dolayı kaymakamlığa bir yazı gönderildiğini ve köy muhtarlarının köylüleri uyarması gerektiğini belirtti. Baraj işletenleri, ayrıca 50 adet İspir-Yusufeli'nde kullanılmak üzere uyarı levhası alındığını ve bu levhalardan birinin de olay yerinde bulunduğunu iddia etti. 

'UYARI LEVHASI YOKTU' 

Atmaca ailesi 5 ay sonra açtıkları davada iddiaların doğru olmadığını savundu. Avukat Tiryaki, "Savcılığın olay yeri inceleme tutanağına göre Yusufeli-Başköy yol ayrımında uyarı levhası yoktur. Baraj işleteni olaydan sonra yeni tabela asmıştır. DSİ de yükümlülüğünü yerine getirmemiştir" dedi. Yücel Keskin'in ailesi de dava açmaya hazırlanıyor.(SABAH) 

Etiketler : Erzurum, Çoruh, DSİ, dava,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler