Da Vinci Ameliyat Robotu İle Ses Ayarı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 26.10.2015 14:22:00

RADARHABER / ERZURUM

Modern tıbbi teknolojinin geldiği son noktalardan birisi olan robotik cerrahi sistemleri daha ince ve küçük cerrahi ekipmanların geliştirilmesi ile bir kez daha kulak burun boğaz alanında da başarı ile kullanıldı. Erzurum Bölge eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB doktorlarından Op. Dr. Ozan Kuduban, boğazındaki bir tümör yüzünden sesi kısılan 64 yaşındaki hastaya da vinci robot yardımı ile ameliyat gerçekleştirerek bir ilke daha imza attı.Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin de ses kısıklığı şikayeti ile gelen ve yapılan tetkik incelemeler neticesinde ‘parsiyel larenjektomi ( tümör) tesbit edilen 64 yaşında bir hastanın sesinin kısılmasına yol açan tümör Da vinci ameliyat robotu yardımı ile temizlenerek sesi açıldı.Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, bölgede ilk kez "Da Vinci" robotik cerrahi sistemiyle bir hastanın ses kısıklığı problemi sorunu çözüldü.Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Operatörü Dr. Ozan Kuduban ve ekibi, ismi açıklanmayan 64 yaşındaki bir hastanın "Da Vinci" robotik cerrahi sistemiyle gırtlaktan girilerek ses kısılmasına yol açan parsiyel larenjektomi ‘’ adı verilen tümör başarı ile alınıp hasta eski sağlığına kavuşturuldu.

İNSAN ELİYLE ZOR
KBB'de robotik cerrahi kullanımının, robotun kullanıldığı diğer alanlara göre farklılık gösterdiğini anlatan Kuduban, "Bu ameliyatı insan eli yapamaz. O nedenle beceri ve hassasiyet ile çalışan robot kollarına bağlı, enstrümanların üç boyutlu ve büyütülmüş endoskopik görüntü altında hassas kumanda sitemleri kullanarak ameliyatı gerçekleştirdik. Hassas bölgelerde hekimin el titremesi birtakım zorluklara neden olmaktadır. Da Vinci robotik cerrahi sisteminin KBB'de kullanılması bu tür riskleri de ortadan kaldırmıştır. Robotun kollarının titremesi gibi bir ihtimal yok" ifadelerini kullandı.

KESİK İZİ OLMUYOR
Ameliyatı gerçekleştiren Erzurum beah KBB Op.Doktoru Ozan Kuduban, yapılan ameliyatlarda hastanın vücuduna kesi izi olmadığını dile getirerek, "Da Vinci robotik cerrahi sistemi ile operasyon bölgesine ağızdan ulaşılmaktadır. Böylece kesi izinin vücutta kalması gibi bir sorunda net olarak ortadan kalkmıştır. Bahsi geçen bölgelerde, sinirler ve damarlar yoğun bulunmaktadır. KBB'de robotik cerrahi kullanımı ile ameliyatlar daha hassas olarak gerçekleştirilmektedir" değerlendirmesinde bulundu.Op.Dr. Kuduban, hastanın ameliyat sonrası ve taburcu olduktan sonraki yapılan tetkiklerin temiz çıktığını ve yapılan incelemelerde hiçbir sıkıntısının kalmadığının gözlendiğini söyledi.
Kuduban elde edilen bu başarı neticesinde uygun bulunan vakalar üzerinde ameliyatların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Etiketler : Erzurum, robot, ses, ayar,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler