Dadaş Kadını Normal Doğumu Tercih Ediyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 24.02.2016 15:07:00
İki hastaneye, primer sezaryen doğum oranlarındaki azalmadan dolayı teşekkür belgesi verildi.
Dadaş Kadını Normal Doğumu Tercih Ediyor

RADARHABER / ERZURUM
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Nene Hatun Kadın Doğum ve Oltu Devlet Hastanesine primer sezaryen doğum oranlarındaki azalmadan dolayı teşekkür belgesi verildi. 
Sağlık Bakanlığının normal doğum oranının artırılıp primer sezeryan’la doğum oranının düşürülmesi için yürüttüğü çalışmalar Erzurum KHB Genel Sekreterliğine bağlı sağlık kuruluşlarında etkili olarak uygulanıyor. Anne ve bebek sağlığına büyük önem veren Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Birliğin bünyesindeki sağlık kuruluşlarında anne adayları en sağlıklı doğum yöntemi olan normal doğuma özendirme eğitim çalışmaları yapıyor. 2015 Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi ve Oltu Devlet Hastanesi istatistikleri.. Erzurum KHB Genel Sekreterliği 2015 yılı verilerine göre Nene Hatun Kadın doğum hastanesi ve Oltu Devlet Hastanesinde yaptırılan doğum istatistikleri şöyle açıklandı. Nene Hatun kadın doğum hastanesinde; Toplamda 8183 doğum gerçekleştirilmiş bunun 5433’ü normal doğum 2730 primer sezeryan 20 tanesi ise müdahaleli olmuştur.
Aynı çalışmayı Oltu Devlet Hastanesi 2015 yılı doğum verileri; Toplamda 320 doğum gerçekleşmiş bunun 167 ‘si normal doğum,85’ i primer sezeryan 68’i ise müdahaleli olmuştur.
Sezeryanla gerçekleştirilen bu doğum oranı Avrupa küresel primer sezeryan oranı %23-24 lerdeyken şu anki Nene Hatun doğum hastanesi ve Oltu Devlet hastanesi bu oranı %15 altında tutarak bir rekora imza atmıştır. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Fazlı Erdoğan..
Birliğimize bağlı sağlık tesisleri ve bu tesislerimizdeki kadın doğum ünitelerimizde primer sezeryan oranı %20 lerdeyken bu gün bu oran yaptığımız çalışmalar ve anne adaylarına verdiğimiz bilgilendirmeler sayesinde %15 lerin altına düşmüştür.
Özellikle açtığımız ‘’Gebelik okulları’’ ve bunu yanı sıra doğum ünitelerimizde çalışan ebe ve hemşireleri bu konu ile ilgili anneleri yeterince bilgilendirerek anne ve çocuk sağlığı konusunda aydınlatıcı bilgiler vererek sezaryan yerine normal doğum’ a yönlendirmektedirler.
 
GEBE OKULLARI ÇOK FAYDALI OLUYOR
İlkini Erzurum Nene Hatun kadın doğum hastanemize açtığımız ve sonrasında birer birer İlçe hastanelerimize açtığımız ve açılışını yapacağımız '’Gebe Okullarının’’ bir amacının da anne adaylarını bebek bakımı, gebelik süreci ve doğum ağrılarıyla baş etme yöntemleri yanı sıra normal doğuma ve anne sütüne özendirmek olduğuna dikkat çekti. 'Anne adaylarımıza doğum öncesi normal doğumun avantajları hakkında bilgiler verip sezaryan yerine normal doğuma yönlendiriyoruz.' diyen Prof.Dr.Erdoğan şöyle devam etti; Normal doğumun anneler açısından sayısız faydaları var. Özellikle çocuklarımızı enfeksiyonlardan korumak ve annelerin kısa sürede ayağa kalkması açısından çok önemli. Normal doğumla dünyaya gelenlerin, çocuk yaşlarda akciğer enfeksiyonu geçirme riski son derece azalıyor. Sezaryanla doğumda bu risk çok yüksek. Anne adayları, eğitimlere pozitif cevap veriyor. Sağlık Bakanlığımız ile birlikte anne adaylarına bu bilgileri verdiğimiz tarihten bu yana sezaryanla doğum oranı yüzde 25'lerden yüzde15'in altına düştü dedi. Prof.Dr.Erdoğan yaptıkları bu çalışmaların şuan itibarı ile iki güzel getirisinin olduğunu bunlardan birinin primer sezeryan da yakaladıkları düşüs ve normal doğumlardaki yükseliş,diğerinin ise Birliğe bağlı iki güzide hastanesi olan Nene Hatun kadın doğum hastanesi ve Oltu Devlet hastanesinin Sağlık Bakanlığından aldıkları Teşekkür belgelerinin olduğunu sözlerine ekledi.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler