DASİDEF Şifayla sağlık protokolü imzaladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 05.12.2013 15:43:00

RADARHABER / ERZURUM
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkan ve üyeleri, Özel Şifa Hastanesi’nde kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası başhekimlik makamına geçen üyeler Başhekim Opr. Dr. Sabahattin Dalga’dan hastanenin sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldıktan sonra karşılıklı sağlık hizmeti alım protokolü imzalandı. İmzalanan protokol gereği, Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF)’e bağlı 9 il ve 12 büyük ilçe’ den yaklaşık 3 bin500 üye eş ve çocukları Şifa Hastanesi’ne gelmeleri durumunda poliklinik hizmetlerinde yüzde 10, SGK’nın ödemediği veya kısmen ödediği hizmetlerde hastane cari fiyat uygulaması üzerinden yüzde 15, chek- up uygulamalarında cari fiyat üzerinden yüzde 20 indirimli sağlık hizmeti alabilecek.
Protokolü, Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkan Osman Dolar ve Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Başkanı Hasan Özdemir birlikte imzaladı.
Protokol imza töreninde konuşan Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkan Osman Dolar, “Kısa bir süre önce TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günayla bu protokolün alt yapısını oluşturmak için buraya bir ziyaretimiz olmuştu. Bugün de konuştuklarımızı yazılı hale getirdik. Bu düşüncemizi üyelerimizle de paylaştık. Hepsi de olumlu karşıladı. Biz iş adamları olarak zamanı iyi değerlendirmek isteriz, özellikle hastanelerde çok zaman kaybı yaşıyoruz. Muayene sonrası tahlil ve tetkiklerde işlerimizin hızlı yürümesini istiyoruz. Bugün burada bir kere daha üyelerimizle gördük ki, Şifa Hastanesi tam bize göre tüm bölümler birbirine çok yakın gelen hastalarla ilgilenen özel görevliler var. Bu görevliler sayesinde her şey çok hızlı işliyor. Sonra hastanede teknolojinin son imkanları kullanılıyor hijyenik ortam tek kişilik odalar her şey çok güzel. Üyelerimizin geldiklerinde çok memnun kalacaklardır.” dedi.
Sağlıkta Şifa’yı tercih ettikleri için TUSKON ve üyelerine teşekkür eden Şifa Hastanesi Başhekimi Sabahattin Dalga da dernek üyelerinin hastanemize gelmeleri durumunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarına vurgu yaparak, “Şifa Hastanesi olarak sağlık hizmeti konusunda Batı'daki en lüks hastanelerden fazlamız var eksiğimiz yok. Şifa Hastanesi bölge için büyük bir nimet, fiyat konusunda da büyük bir nimet, mesela son bir yasa ile özel hastanelere yüzde ikiyüz zam yapma yolu açıldı. Biz şifa yönetimi olarak karar aldık böyle bir uygulamaya gitmedik, hala eski fiyat politikamız devam ediyor. Batıdaki pek çok hastane zamlı uygulamaya geçti. Biz geçmedik ama insanımıza bunu tam anlatamadık, bu da bizim eksiğimiz inşallah sizler bu farklılığımızı üyeleriniz vasıtası ile geniş kitlelere duyurursunuz” diye konuştu.
Etiketler : Erzurum, sağlık, DASİDEF, protokol,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler