Diktiği eller mezarına toprak attı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 11.06.2018 15:15:00
Trafik kazasında hayatını kaybeden başarılı el cerrahının mezarına, el diktiği hastaları toprak attı.
Diktiği eller mezarına toprak attı!

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Trafik kazasında hayatını kaybeden başarılı el cerrahının mezarına, başarılı operasyonla bir ele kavuşan hastaları toprak attı. Erzurum'da yaptığı başarılı operasyonlarla onlarca kişiye el ve kol kazandıran genç El Cerrahı İbrahim Avşin Öztürk, önceki gün Pasinler Köprüköy karayolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Başarılı cerrahın mezarına son toprağı, onun sayesinde eline kavuşan hastaları attı. Adana´da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi´nden mezun olan İbrahim Avşin Öztürk (34), yıllarca çeşitli hastanelerde çalıştı. Girdiği sınavda Türkiye 2´ncisi olan el cerrahisi konusunda uzmanlaşan Öztürk, 2016´da Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde el cerrahı olarak göreve başladı.

 

SOL ELİ TERS OLAN ŞİRA USLU´YU DA SAĞLIĞINA KAVŞUTURMUŞTU

 

Başarılı operasyonlarla kısa sürede adından söz ettirmeye başlayan Öztürk, doğuştan sol eli ters olan 4 yaşındaki Şira Uslu´yu, yapılması çok zor denilen ameliyatını başarıyla gerçekleştirerek, sağlığına kavuşturdu. Bu ameliyattan hemen sonra, Bitlis´teki bir demir madeninde arızalı bir makineyi kontrol ederken güvenlik için giydiği yeleği, yakındaki taş kırma makinesine takılın 2 çocuk babası Garip Coşkun´un makineye sıkışarak kopan kolunu da, ilk defa kol kopma vakasıyla karşılaşmalarına rağmen başarılı bir operasyonla yerine dikti.

 

İFTAR DÖNÜŞÜ KAZADA CAN VERMİŞTİ

 

Türkiye´nin sayılı el cerrahı operatörleri arasına giren ve kariyeri başarılarla dolu olan 1 çocuk babası Öztürk (34), geçen pazar, Kars´ta arkadaşlarıyla iftar yaptı. Ertesi gün de kullandığı otomobille evine dönerken, Erzurum´un Köprüköy ilçesinde, TIR´la çarpışarak hayatını kaybetti. Memleketi Adana´nın Kozan ilçesinde toprağa verilen Öztürk´ün cenaze törenine, kolunu yerine diktiği Garip Coşkun (37), Bitlis´ten gelerek katıldı. Doktor Öztürk´ün diktiği eliyle de mezarına toprak atarak son görevini yaptı. Ayrıca isminin açıklanmasını istemeyen ve Erzurum´dan giden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hastasının da kendisine el cerrahi işlemi yapan doktorun mezarına, dikilen eliyle toprak attığı öğrenildi.  Doktor İbrahim Avşin Öztürk´ün  çocukluğundan itibaren ´doktor olacağım ve hayat kurtaracağım´ dediği, hayalini gerçekleştirip doktor olarak birçok hastasının hayatını kurtardığı bildirildi. Genç yaşta elim bir trafik kazasına kurban giden doktorun son olarak 40 gün önce Kozan´a ailesinin yanına gittiği, kendisini havaalanına bırakan babası İsmail Öztürk´e, ´babacığım üzülme bayramda geleceğim´ dediği öğrenildi. (GÜNEBAKIŞ)    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler