Elif bebeğin ölümünde ihmal iddiası

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 22.09.2014 00:46:00
Erzurum'da anne karnında iken ölen 5 aylık bebeğin ölümünde ihmal iddiasıyla soruşturma açıldı.
Elif bebeğin ölümünde ihmal iddiası

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum'da anne karnında iken ölen 5 aylık bebeğin ölümünde ihmal iddiasıyla soruşturma açıldı. Hastaya yatış veren Doktor, önce evrakları karıştırıp yanlış bebeği anne karnından alma girişiminde bulunmakla, sonra ise aynı hastanın 11 saat boyunca yanına uğramayıp tedaviyi ihmal ederek ölüme sebebiyet vermekle suçlanıyor. Erzurum'da Murat ve Emine Gülüm çifti, üçüncü kez çocuk sahibi olacakları haberini alınca çok sevinmiştiler. Betül (17) ve Zeynep Sude (13) adında iki çocukları olan 18 yıllık evli Gülüm çifti, Emine Gülüm'ün hamileliğinin ilk ayından itibaren takiplerini özel bir hastanede yaptırdılar. 5 aylık hamile olan Emine Gülüm, 30 Ağustos Cumartesi günü rahatsızlandı. Hamilelikte su gelmesi olarak adlandırılan rahatsızlık sonrası, Murat Gülüm eşini acil olarak Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesine götürdü. Hastaya Acilde ilk müdahaleyi yapan Operatör Doktor E.Y.İ., hastaya yatış verdi. Hemşireler hastaya bir kez serum bağladı. Ailenin iddiasına göre serum bitti, ancak doktor bir türlü gelmedi.

ÖNCE 'DOSYALAR KARIŞTI' İDDİASI

Gündüz saat 14.30 sularında hastaneye yatırılan Emine Gülüm'ün yanına gece saat 01.30 sularında bir hemşire geldi. Hemşire anneye, 'Acilen bebeği almamız gerekiyor. Yoksa anneyi zehirleyecek' dedi. Emine Gülüm eşi Murat Gülüm'e durumu bildirdi. Gülüm çifti, bebeğin alınmasını istemeyip, 'Sabaha kadar bekleyelim. Öyle karar verelim' diyerek bebeğin alınmasına izin vermedi. Murat Gülüm, hemşireye 'doktor hanım ne zaman gelip hastamıza bakacak. Bize bebeğimizin sağlık durumu ile ilgili bilgi versinler'' dedi ancak cevap alamadı. Geceyi bekleyerek geçiren ailenin sabah saatlerinde yanına gelen aynı hemşire,iddiaya  ''Acilen alınması gereken bebek sizin bebek değilmiş. Başka bir hastanın dosyası ile sizin dosya karışmış. Endişelenmenize gerek yok'' dedi. Çift bir yandan sevindi diğer yandan da 'az daha yanlış bir kararla sağlıklı bebeğimizi dünyadan kopartacaklardı'' diyerek kendi kendilerine doktor ve hemşirelere tepki gösterdi.

BEBEK DÜŞÜK YAPTIRILARAK ALINDI

İddiaya göre, hastaneye yattığı günün ertesi günü de sorumlu doktor Emine Gülüm'e tedavi uygulamadı. Hemşireler bir kaç kez odaya gelip gitti ve 1 Eylül gecesi acilen Emine Gülüm'e ilaç verilip düşük yaptırıldı. Anneye, 'Bebek sizi zehirliyor. Acilen almamız gerekiyor' denildi. Acılı anne Emine Gülüm'ün dünyası başına yıkıldı. Doktorlar, bebeğin ani rahatsızlığına bir teşhis koyamadıklarını, ölüm sebebini belirlemek için pataloji yapılacağını aileye bildirdi. Aile bu duruma izin vermeyip ölen bebeklerinden parça alınmasını istemedi. 2 Eylül günü doğmamış bebeklerini cenin vaziyetinde teslim alan baba Murat Gülüm, ismini dahi koyup kendisini bir türlü göremedikleri Elif bebeği gözyaşları arasında toprağa verdi. Murat Gülüm, bebeğini toprağa verdikten sonra soluğu Savcılıkta aldı. Doğmamış bebeğinin ihmal sonucu öldüğünü iddia eden Murat Gülüm, Erzurum Sağlık İl Müdürlüğüne, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine ve Erzurum Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçesi vererek doktor hakkında şikayetçi oldu. Doktor E.Y.İ. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

‘BU DAVA DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUMUN DAVASI’

Acılı baba Murat Gülüm, ''Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor E.Y.İ., eşimi servise yatırdı ve yanına kontrol amacıyla bir daha uğramadı. Gece 01.30 sularında hemşireler gelip bebeği anne karnında alacaklarını söylediler. Kabul etmedik, sabah gelip dosyaların karıştığını belirtip endişelenmemizi söylediler. O anda onay verseydik bebeğimizi alacaklardı. Ertesi gün gece bu kez gelip bebeği düşük yaptırdılar. Doktor E.Y.İ., benim hastama bakmayı unutup bebeğimizin ölümüne sebep oldu. Adı geçen doktor ve o gün görevli diğer doktorlardan şikayetçi oldum. Hasta olan eşimle ilgilenmemişlerdir. Bebeğimin ölümü ile ilgili bize ölüm raporu dahi vermediler. Patoloji için parça alacaklarını söylediler, izin vermedim. Savcılık gerektiğinde parça alıp ölüm sebebini belirleyecektir. Benim bebeğim 5 aylık olup her ay özel bir hastanede rutin kontrolleri yapılıyordu. Yapılan kontrollerde kalp atışlarının ve sağlığının çok iyi olduğuna dair ultrason filmleri var. Bunları Savcılığa verdim. Benim bebeğim yaşarken hastaneye gitti, ölü olarak bizlere teslim ettiler. Bu benim davam değil, doğmamış 5 aylık çocuğumun davasıdır'' dedi. Acılı baba, şimdilerde ihmal sonucu öldüğünü iddia ettiği Elif bebeğin cenin bir şekilde kavanozda iken cep telefonu ile çektiği fotoğrafına bakarak gözyaşı döküyor. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.

Etiketler : Erzurum, Nenehatun, doktor, su,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler