Erzurum 10 gün arayla virüs faciasından kurtuldu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 31.03.2020 15:36:00
21 Mart Nevruz bayramında İranlıları ağırlamaya hazırlanan Erzurum, 10 gün arayla faciadan döndü.
Erzurum 10 gün arayla virüs faciasından kurtuldu!

Sinan AYDIN'ın haberi...

 
RADARHABER / ERZURUM
Corona Covid -19 virüs salgını salgını 11 Mart'ta Türkiye'de hayatı etkilemeye başladı, 21 Mart Nevruz bayramında İranlıları ağırlamaya hazırlanan Erzurum, 10 gün arayla faciadan döndü. Virüs nedeniyle tedbirler alınmamış, sınır kapıları kapatılmamış olsaydı, 10 gün sonra 21 Mart Nevruz bayramından İranlılar Erzurum'a akın edecekti. Başta MNG AVM'nin etkinlikleri ve diğer kutlama programları kapsamında Erzurum'a gelecek olan binlerce İranlı, hastalığı da ilimize taşımış olacaktı. Erzurum, virüsün en çok can aldığı ülkelerin başında gelen İran'dan gelecek vatandaşların ortaya çıkaracağı olası virüs faciasından 10 gün arayla kurtuldu. Vaka sayısının Doğu'da en çok olduğu il olan Van'da, hastalığın yayılmasında bu ile gelen İranlı turistlerin etkisinin de fazla olduğunun belirlenmesi, Erzurum'un son anda direkten döndüğünü gözler önüne seriyor. 
 
 
OLASI VİRÜS FACİASINDAN 10 GÜN ARAYLA KURTULDUK
 
 
11 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizin gündemine oturan Corona Covid -19 virüs salgını nedeniyle ülke bazında alınan tedbirler, 21 Mart Nevruz bayramı nedeniyle Erzurum'a gelmeyi planlayan İranlı turistlerin hastalığı bu ilde yayma ihtimalinin de önüne geçti. Geçen yıl binlerce turisti Erzurum'a getirerek ekonomiye büyük katkı sağlayıp esnafın yüüznü güldüren Aydoğan Süer yönetimindeki MNG AVM yönetimi, bu yıolda bir kısım  organizasyonlar yapmıştı. İranlılar, Erzurum ve Van'da nevruz bayramını geçirmek için gün sayoyordu. Nevruz bayramına 10 gün kala, 11 Mart'ta Korona virüs salgını Türkiye'nin gündemine hızlı bir giriş yaptı. Tüm dünyayı kavuran ve on binlerce cana mal olan salgın nedeniyle, Türkiye'de hızlı tedbirler devreye sokuldu. 
 
 
 
 
NEVRUZ BAYRAMI ERZURUM'UN KARA BAYRAMI OLABİLİRDİ
 
 
Sınır kapıları kapatıldı, ülkeler arası uçak seferleri iptal edildi, sınırlarda kara ve hava yolu ile seyahatler yasaklandı, geçişler durduruldu. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs, etkisini ilk başta en çok İtalya ve İran'da gösterdi. Virüs salgınına karşı erken tedbir almamakla suçlanan bu iki ülkede, can kayıpları ve vaka sayısı fazla oldu. Komşumuz İran'da vaka sayısı hızla arttı, ölümler durdurulamadı. Türkiye, İran ile olan Van ve Doğubeyazıttaki sınır kapılarını süresiz kapattı. Salgının yayılmasını önlemek adına alınan tedbirler kapsamında; illerde de toplu etkinlikler iptal edildi, bir dizi devam eden tedbirler alındı. Sınırlar kapatıldığı için İran'dan Erzurum'a 21 Mart Nevruz bayramını kutlamak için gelmeyi planlayan İranlıların programları da iptal oldu. Bu iptal kararı, Erzurum'un virüs faciasından son anda kurtulmasına da vesile oldu. Şayet virüs tedbirleri Nevruz bayramı sonrası alınmış olsaydı, belkide virüsü taşıdıından habersiz olan İranlı vatandaşlar Erzurum ziyaretleri sırasında hastalığı da burada insanlara bulaştırmış olacaktı. Van örneği ise, bu duruma en büyük delil oldu. Doğu'da vaka sayısının en çok olduğu illerin başında Vamn'ın geldiği iddia ediliyor. Sebep olarak ise nevruz bayramı kutlamaları öncesi Van'a gelen İranlıların da salgının yayılmasında büyük etken oldukları ifade ediliyor.  
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler