Erzurum'da kime ''alo'' desek ''karantinadayım'' diyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 13.08.2020 15:52:00
Erzurum'da son dönemde korona virüs vaka sayısında patlama yaşanıyor, rahatlık ise şaşırtıyor.
Erzurum'da kime ''alo'' desek ''karantinadayım'' diyor

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Erzuum'da son dönemde korona virüs vaka sayısında patlama yaşanıyor, hem vatandaşların hem de yetkililerin anlaşılması güç rahatlığı isşaşırtıyor. İlde hasta vakalara dahi bakılmadığı iddia ediliyor. Vali Memiş ve beraberindeki heyet , bakanlığın 1 gün önceden duyurduğu 'haberli denetime' katılıp esnafa tam not verdiğini söylese de, gerçek te durum hiç te öyle değil. Başta lokantalar ve kahvehanelerin bir çoğu olmak üzere, işyerlerinde ve sokakta salgın tedbirleri hiçe sayılıyor. Polis ve zabıta ekipleri eskisi kadar denetimler yapmıyor, kuralları kimse takmıyor, virüs bayram ediyor. 

 

VİRÜSLÜ AİLE TEDAVİ BEKLİYOR 

 

Sağlıkçılar da pes etmiş olacak ki, ilde hasta vakalara dahi bakılmadığı iddia ediliyor.  Erzurum'da (ismi ve adresi bizde saklı ancak istenirse yetkililere yardımcı olunur) bir aile resinin testleri pozitif çıkmış, ilaç yazılıp eve gönderilmiş. Temaslı olan evdekilerde de virüs belirtilerinin birçoğu var, hatta cidi rahatsızlıkla kıvrananlar da var. Hastaneyi, ambulansı, Polisi aradıklarını söylüyorlar, sağlıkçılardan yoğunluk nedeniyle gelip evden alamayacakları yönünde cevap alıyorlar. 

 

KİME 'ALO' DESEK 'KARANTİNADAYIM' DİYOR DURUMU YAŞANIYOR

 

Evde karantina geçirdikleri için sokağa dahi çıkamadıklarından kendi imkanları ile hastaneye gidip test yaptıramadıklarından dert yanıyorlar. Bir nevi ölüme terkedildiklerini savunuyorlar. En büyük korkuları ise, durumları ağırlaştığında müdahale edilmesinin endişesi. Virüslü aile, tedavi için Sağlık Müdürü Gürsel Bedir'den yardım bekliyorlar. Vaka sayısının son günlerde bir hayli arttığı Erzurum da, ''kime 'alo' desek 'karantinadayım' diyor'' durumu yaşanıyor. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler