Erzurum'da virüs kontrol altına alındı ama...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 28.09.2020 12:38:00
Erzurum'da gerek filyasyon ve denetim ekiplerinin titiz çalışması ve sağlık...
Erzurum'da virüs kontrol altına alındı ama...

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum ve ilçelerinde filyasyon ekibi sayısı 4 bin 600'e çıkarıldı, korona virüs salgınında vaka sayısı düşüşe geçti. Ekipler gece gündüz mücadele ediyor, vaka sayısı düşüyor. Erzurum'da gerek filyasyon ve denetim ekiplerinin titiz çalışması ve sağlık ordusunun olağanüstü mücadelesi sayesinde, gerekse vatandaşların işin ciddiyetini anlayıp tedbirlere daha sıkı uyması, 10 gün içerisinde pozitif vaka sayısının hızla düşmesine neden oldu. İlde önceki haftalara göre iyi bir noktaya gelindi ancak olunması gereken yere henüz gelinmediği açıklandı. Geçtiğimiz hafta 20 korona hastası kuralları hiçe saydığı için yurtlara yerleştirildi. 
 
 
TÜM DÜNYA AŞI BEKLİYOR
 
 
Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi koronaya karşı sürdürülen amansız mücadeleye rağmen ne yazık ki hem vaka sayısında, hem de can kaybındaki artış sürüyor. Her gün yeni tedbir ve çarelerin arandığı bu mücadelede, en etkili çözümün aşı olacağı ümidiyle, binlerce bilim insanı bu alan üzerine yoğunlaşmış durumda. Türkiye genelinde son iki aydan buyana yükselişe geçen vaka ve can kaybı oranı, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, devletin tüm birimlerini adeta teyakkuza geçirdi. İşte bu sebeple önümüzdeki günlerde bir dizi yeni kısıtlamaların başlatılması planlanıyor. Gidişatın büyük bir krize dönüşmesini engellemek için yoğun çaba harcayan hükümet, neredeyse her gün yayımladığı genelgelerle ülke genelinde yeni bir mücadele seferberliği başlattı. 
 
 
ERZURUM’DA DURUM İYİYE GİDİYOR AMA... 
 
 
Erzurumda ise, başta fedakar sağlık ordusu olmak üzere, sahada görev yapan ve daha öncv ikibinlerin biraz üzerinde iken şimdilerde sayısı toplam 4 bin 600 olan denetim ekipleri sayesinde, pandemi Erzurum’da on gün öncesine göre daha iyi durumda. Gerek tatilcilerin çekilmesi, gerek kurban bayramı yoğunluğunu  sona ermesinin de etkili olduğunun tahmin edildiği, vaka sayısının düşüşe geçmesi ile tahmin ediliyor. 
 
 
KURALLARA UYMAYAN 20 KORONA HASTASI YURTLARA YERLEŞTİRİLDİ
 
 
Ancak uzmanların ısrarla altını çizdiği gibi bu, henüz tehlikenin geçtiği anlamına da gelmiyor. Erzurum’da halen hastanelerde krize yol açabilecek bir tablo olmadığı gibi kurallara uymayan korona hastası 20 vatandaş da yurtlara yerleştirildi. bakanlığın ısrrala tekraladığı maske-mesafe ve hijyen kuralı uyarısına dadaşların büyük bir bölümü uyarken, vicdansızlık ediip başkalarının hayatını hiçe sayanlarda var. İlde korona virüs hastası olup tedavisne evde karantinada devam edilmesi gereken 20 hasta vatandaşın kurallata uymayarak tehlike saçtığı denetim ekipleri tarafından tespit edildi. Bu kişiler karantina için oluşturulan yurtlşarda gözetim altına alındı. Vatandaşlar, bu tür sorumsuz ve vicdansız kişilere en ağır cezaların verilmesini istiyor. 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler