Erzurum'daki hastanelerde dezenfaktan seti yok

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 27.10.2020 20:47:00
Erzurum'daki hastanelerinde dezenfaktan seti bulunmaması tepki çekiyor.
Erzurum'daki hastanelerde dezenfaktan seti yok

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM
Korona virüs salgını ile mücadele için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her fırsatta maske-mesafe-hijyen üçlüsü konusunda uyarı yapsa da, Bakanlığın Erzurumdaki hastanelerinde birtane bile dezenfaktan seti bulunmaması tepki çekiyor. Dünyada birçok ülkede yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan ve ülkemizde de 8 binin üzerinde insanın hayatına mal olan virüs, Erzurumdaki hastanelerde adeta bayram ediyor. 
 
 
NE SERVİSLERDE, NE DE KORİDORLARDA BİR TANE BİLE DEZENFEKTAN KUTUSU YOK.
 
 
Bölge konumunda olan ve birçok komşu ilden vatandaşın şifa bulmak için geldiği Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi ile şehir hastanesinde, hiç bir servis önünde yada hastane koridorlarında dezenfektan seti bulunmuyor. Aynı durum, Palandöken devlet hastanesinde de geçerli. Hastaneye tedavi için giden vatandaşlar ile hasta yakınları,  virüse karşı ellerini dezenfekte etmek isteseler de, hiç bir alanda temizlik seti bulunmuyor. 
 
 
BAKAN MASKE-MESAFE-HİJYEN UYARISI YAPIYOR ANCAK...
 
 
Bu durum hasta ve hasta yakınlarının büyük tepkisini çekerken, " Şifa bulmak için geldiğimiz hastanelerde, ellerimizi temiz tutmak için dezenfektan sıkmak istiyoruz ancak hiçbir koridorda yok. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sürekli maske-mesafe-hijyen uyarısı yapıyor ancak hastanelerde hijyen adına birtane temizlik seti bulunmuyor. Korona virüs hastane koridorlarında cirit atıyor" dediler. Hastane yönetimlerinin vatandaşın sağlığını hiçe sayıp, masraftan kaçınarak dezenfektan seti almadıkları iddia ediliyor.   
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler