Film gibi nakil operasyonu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 27.05.2013 08:46:00
3 ayrı helikopter ambulansla aktarmalı olarak Erzurum’a getirilen böbrek, Çiğdem Atlik'i sağlığına kavuşturdu.
Film gibi nakil operasyonu!

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

Sağlık Bakanlığı’na ait 3 ayrı helikopter ambulansla aktarmalı olarak Erzurum’a getirilen böbreğin nakledildiği Ağrılı 28 yaşındaki Çiğdem Atlik, sağlığına kavuştu. 10 yıl süren diyalizin ardından Doçent Doktor. Bülent Aydınlı ve ekibinin başarılı operasyonuyla sağlıklı günlerine geri dönen Atlik, sağlık ekibine teşekkür etti. 10 yıllık yaşam savaşını bir organ operasyonu ile mutlu sona kavuşan Çiğdem Atlik, ‘‘Benim için seferber olan herkese bir hayat borçluyum’’ dedi.

HELİKOPTERLER ADETA BAYRAK YARIŞI YAPTI

Ağrı’da yaşayan Atlik ailesinin kızı Çiğdem, 10 yıl önce böbreklerindeki rahatsızlık sebebiyle diyalize girmeye başladı. Sağlık durumu giderek kötüleşen Atlik’in iyileşmesi için organ nakline ihtiyaç duyulması üzerine Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi, acil koduyla çağrı yaptı. Merkezin çağrısına Bursa’dan yanıt geldi. Bursa’da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 47 yaşındaki E.A. isimli kadına ait böbrek, sağlık ekipleri tarafından alındıktan sonra harekete geçildi. Sonuca ulaşmak için çok az zaman ve çok büyük işlerin başarılması gerekiyordu. Böbreğin zamanında Erzurum’a ulaşması için helikopterler arasında adeta bayrak yarışı yapıldı. Bursa’da nakledilecek organla birlikte yola çıkan helikopter, Ankara’ya vardığında organların nakledileceği bir başka helikopter onları bekliyordu. Ankara’dan böbreği alan helikopter, organı Sivas’a ulaştırdı. Burada da hazır bekleyen bir başka helikopter böbreği Erzurum’da ameliyat için bekleyen hastaya ulaştırmayı başardı.

DOKTORLAR BİR DEĞİL İKİ YAŞAM BİRDEN VERDİ

Böbreğin gelmesinin ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doçent Doktor Bülent Aydınlı ve ekibi, genç kadını organ nakli için ameliyata aldı. Başarılı geçen ameliyatın ardından tedavisi devam eden genç kadının peşini talihsizlikler bırakmadı. Tam da ‘iyi olacağım’ sinyallerinin alındığı genç kadının, yıllara yorgun düşen kalbi mutluluğu da kaldıramadı ve kontrol altında tutulduğu hastanedeki odasında kalp krizi geçirdi. Hasta odasında kalbi duran ve Hastane kardiyologlarının müdahalesi sonucu yeniden ve ikinci kez hayata döndürülen Çiğdem Atlik, evine gönderildi. Yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen hayata tutunmayı başaran Çiğdem, kontrole geldiği hastanede doktorlarına teşekkür etti. Ameliyatı gerçekleştiren Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı, zor ve başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirtti. Aydınlı, “Çiğdem şuan gayet iyi ve sağlıklı ameliyattan 15 gün sonra taburcu olup evine gidebildi. Bundan sonrada hastanemiz başarılı ameliyatlara imza atmaya devam edecek. Ekibimizi daha da büyütüp vatandaşlarımıza daha hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

‘‘ YENİ BİR HAYAT BENİ BEKLİYOR’’

 Sağlığına kavuşan 28 yaşındaki Çiğdem Atlik çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Doktorlar sağ olsun benle çok uğraştılar. Yaklaşık 10 yıldır diyalize bağlı yaşıyordum. Ama artık diyalizinde sonuç vermeyeceği ortaya çıkınca adeta yıkıldım. Ama doktorlar Sağlık Bakanlığına dilekçe yazdılar. Bunun üzerine oradaki yetkililerde ellerinden geleni yaparak sağlığıma kavuşmamı sağladılar. Şimdi ben böbreğimle çok huzurlu ve mutluyum emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Artık yeni bir hayat beni bekliyor. 18 yaşından bu yana diyalizlere bağlı kaldığım için ve sağlık sorunlarımın git gide artması sebebi ile ileriye dönük hiçbir plan kuramadım yaşıtlarım evlenip çocuk sahibi olurken ben imrenerek baktım. Ve sonunda sağlığıma kavuştum hayalini kurduğum mutlu bir ailemin olmasını bende isterim” dedi.

 

Etiketler : Erzurum, böbrek, nakil, ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler