Ilıtılmış bal ile siyah noktalardan kurtulun

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 10.09.2015 11:26:00

RADARHABER / ERZURUM
Özel Elit Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, burun üzerinde oluşan siyah noktalara ılıtılmış bal önerisinde bulundu. Siyah noktaların burun üzerindeki gözeneklerde biriken sebum isimli deriyi koruyan yağlı salgının havayla teması sonucu oluştuğunu söyleyen Özel Elit Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, şöyle konuştu:“Aslında sebum sarımsı renkte bir salgıdır. Sadece hava ile temas etmesi halinde rengi oksidasyona bağlı olarak koyulaşır. Bu görüntü her insan için geçerlidir. Sadece yağ salgısı fazla olan kişilerde gözenekler de daha geniş olur. Bu durumda görüntü daha rahatsız edici olabiliyor. Sebum salgısını tamamen yok etmek olanaksızdır. Bu salgı derideki sebum bezleri tarafından deriyi korumak amacı ile üretilir. Yüzeydeki veya gözenekler içindeki yağı sıkarak boşaltmaya çalışmak, derin gözenek temizleyicilerle yapılan temizlikler geçici bir düzelme sağlasa da aslında sebum salgılanmasını arttırıcı etkiye neden olacaktır. Bu tür sorunları ortadan kaldırmak için size evinizde hazırlayabileceğiniz tariflerden birkaç tanesini açıklayabilirim. Bu tarifleri haftada 1 uygulayabilirsiniz.
 
SİYAH NOKTALARLA SAVAŞ İÇİN FORMÜLLER
Bir tatlı kaşığı limon suyuna bir çorba kaşığı yoğurdu ekleyerek temiz cilde sürün ve 10 dakika beklettikten sonra sonra temizleyin.
Süt ve toz jelatinin bire bir ölçek karıştırıp hafifçe ısıttıkttan sonra temiz cilde uygulayın ve 15 dakika sonra temizleyin.
Ilıtılmış bala bir çay kaşığı limon suyu ekleyerek burun üzerine sürün ve 5-10 dakika bekletip yıkayın.” 
Etiketler : Erzurum, nokta, bal, salgı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler