İsrail Kavununda Böcek Öldürücü Gen

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 11.05.2015 11:17:00

RADARHABER / ERZURUM
İsrail’de üretilen tohumlardan elde edilen, çabuk bozulan kavunların marketlerde satıldığı belirtildi. Uzmanlar tohumlarında böcek öldürücü bir gen olan bu kavunların tüketilmemesini tavsiye etti.Tohumu İsrail’den alınan kavunların İstanbul Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerdeki süpermarketlerde satıldığı öğrenildi. Çabuk bozulan, tatsız kavunlarla ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı. Bazı genetikçiler, İsrail tohumlarına kavunlara böcek dadanmaması için bir gen aktarıldığını; yani böcek ilacı yerine böcekleri öldürecek gen transferi yapıldığını öne sürdü. Uzmanlar bu durumun ilerleyen yıllarda sağlık açısından ne gibi sonuçlara yol açabileceğini şimdiden kestirebilmenin mümkün olmadığı uyarısında bulunuyorlar.
İsrail’den getirilen tohumlardan üretilen kavunlar hakkında vatandaşın yorumları da çok ilginç. Bir okuyucumuz, “Bekleyince hamurumsu bir hale gelerek keçi salyasını andıran bir duruma dönüşen bu kavunları yiyoruz” şeklinde görüş bildirdi.
 
 

SAĞLIKLI YERLİ TÜRLERİMİZ VAR
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde kavun üreticiliğiyle uğraşan bir çiftçi de tepkisini, “Biz zaman harcıyoruz, sonunda herkesin bildiği has ‘Kırkağaç kavununu’ üretiyoruz. Ürettiğimiz kavunların bir kökünden bir tane kavun çıkıyor fakat İsrail’den ithal edilen tohumlardan çıkan bir kökten üç tane kavun çıkıyor. İsrail kavununun çekirdeğinin kısır olması bir yana kısa vadede doğal olarak toptan satışlarda İsrail tohumlarını kullananlara talep de kazançları da daha fazla oluyor. Sağlıklı, lezzetli kavunu üreten biziz, talep onlara daha fazla. Bu adaletsizliktir” sözleriyle dile getirdi.(Habervaktim) 

Etiketler : Erzurum, kavun, İsrail, böcek,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler