Kanser değildi kanser ettiler!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 23.11.2015 12:25:00

Sinan AYDIN'ın Haberi...
RADARHABER / ERZURUM
'Lenf bezi kanseri' teşhisiyle 4 kez kemoterapiye giren Yılmaz Kızıloğlu'nun kanser olmadığı ortaya çıktı. Kızıloğlu, 'Fiziksel yönden bittim. Saçlarım döküldü. Ailece perişan olduk' dedi. 
'Lenf bezi kanseri' teşhisiyle 4 kez kemoterapiye giren Yılmaz Kızıloğlu'nun kanser olmadığı ortaya çıktı. Kızıloğlu, 'Fiziksel yönden bittim. Saçlarım döküldü. Ailece perişan olduk' dedi Erzurum'da 9 ay önce soğuk algınlığı şikâyeti ile gittiği hastanede yanlışlıkla kanser teşhisi konulan 45 yaşındaki Yılmaz Kızıloğlu, sağlıklı olmasına rağmen 4 kez kemoterapiye girdi. Hayatı zindana dönen Kızıloğlu, doktor hakkında şikâyetçi oldu.
 
YENİDEN TAHLİL YAPTIRILDI VE...
Belediyede çalışan 4 çocuk babası Yılmaz Kızıloğlu, geçtiğimiz şubatta soğuk algınlığı ve yüksek ateş şikâyetiyle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne gitti. Vücudunda çıkan yağ bezelerinden örnek alındı ve patolojiye gönderildi. Yrd. Doç. Dr. Betül Gündoğdu, Kızıloğlu'na 'lenf bezi kanseri' teşhisi koydu ve tedaviye başlanmasını istedi. Kanser olduğunu duyunca dünyası kararan Yılmaz Kızıloğlu, doktor Betül Gündoğdu'nun imzasını taşıyan rapora güvenerek tedaviyi kabul etti. 21 gün aralıklı 4 kür kemoterapi tedavisi alan Kızıloğlu'na, aynı hastanede görevli başka bir doktor, Ankara'da yeniden tahlil yaptırması konusunda öneride bulundu. Yılmaz Kızıloğlu'nun tedavisi sürerken yakınları, Kızıloğlu'ndan alınan parçayı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki patolojiye gönderdi. Ankara'da yapılan tahlil sonucunda ise hastaya yanlış teşhis konulduğu, Kızıloğlu'nun sağlıklı olduğu belirtildi. Kanser tedavisine de son verildi.
 
'SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİM' 
Yanlış tedavi yüzünden vücudunun zarar gördüğünü belirten Kızıloğlu, sağlam raporuna sevinemediğini söyledi. Kızıloğlu, sağlıklı olmasına rağmen kendisine kanser teşhisi koyan Doktor Betül Gündoğdu ve hastane hakkında Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Kızıloğlu, '21 gün aralıklarla 4 kez kemoterapi tedavisi gördüm. Fiziksel zayıflık ve güç kaybına uğradım. Saçlarım döküldü, aynaya bakmak istemiyordum. Çocuklarım yüzüme ağlayan gözlerle bakıyordu. Uyurken yanıma gelerek nefes alıp almadığını kontrol ediyorlardı. Ailece perişan olduk. Sorumluların en ağır cezayı alması için bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım' dedi. Sağlık skandalına imza atan doktor ile hastane yönetimi ise açıklama yapmaktan kaçındı. (Sabah Gazetesi)
Etiketler : Erzurum, kanser, lenf, bez,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • RUHİ KÖŞKLÜ 23.11.2015 07:11:38

    Aynı hastanede seneler önce baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle gittiğim de bana trombositin çok düşük deyip benide strese sokmuşlar dı daha sonra istanbulda çeşitli hastanelerde yaptırmış olduğum tahlillerde böyle bir şeyin olmadığının farkına vardım yaşamış olduğum o anki ruh alimi üzerimde atmak hiçte kolay olmadı

En Son Haberler