Kepçe kulak tembel öğrenci olma nedeni

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 25.11.2014 14:10:00
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, toplum içinde kişiler arasında...
Kepçe kulak tembel öğrenci olma nedeni

RADARHABER / ERZURUM
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, toplum içinde kişiler arasında olan görüntü farklılıkları insanlar için psikolojik problemlere neden olduğunu belirterek, “Bu farklılıklardan biriside kepçe kulaklardır. Erken yaşlarda, bireyler sosyalleşmeden tedavi edilmez ise kepçe kulak deformitesieğitim, iş ve sosyal hayatta belirgin başarısızlıklara yol açmaktadır” dedi. 
Op.Dr. Ayşegül Sivri; konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Kepçe kulak deformitesiameliyat ile düzeltilebilen ve işinde uzman kişiler tarafından yapıldığında kesin ve kalıcı sonuç alınabilen bir problemdir. Nedeni doğum sonrasında kulak kıvrımlarının yeterince oluşmamasıdır’ şeklinde belirtti ve ekledi;Kepçe kulakları bulunan çocukların aileleri mümkün olduğunca erken bu duruma müdahale edip özellikle okul öncesi dönemde yani çocuk sosyalleşmeden tedavi yoluna gitmelidirler. Kepçe kulaklı çocuklar okul hayatına başladığında okula olan ilginin azalması, sosyal fobi gibi ilerde yaşanabilecek psikolojik sorunlara zemin hazırlanmaktadır.” Diye konuştu.
 
İDEAL TEDAVİ YAŞI OKUL ÖNCESİ YANİ SOSYALLEŞME OLMADANDIR
Op. Dr. Ayşegül Sivri kulak gelişiminin doğumdan sonraki 4-6 yaşlarda tamamlandığını ve kepçe kulak deformitesinin kulakta işitsel ve fonksiyonel herhangi bir probleme yol açmadığını söyledi.Dr. Sivri daha sonra şunları kaydetti; “Tedavi için önerilen zamanın okul öncesi yaştır, fakat aileler çoğu zaman bunu önemsememektedir ve dolayısı ile kişiler çoğu zaman estetik cerrahlara ileri yaşlarda kendi iradeleri ile başvurmaktadırlar. Kepçe kulağın düzeltilmesi ancak ameliyat ile olmaktadır. Maalesef müdahale etmeden kendiliğinden geçmesi mümkün değildir. Günümüzde iple askılama yöntemi denilen ameliyatsız metotlarda kullanılmaktadır fakat bu yöntemlerin kalıcılığı ameliyat ile düzeltmeye göre daha azdır. Zaman içinde kulağın eski haline dönmesi söz konusu olabilir. Ameliyat ileri yaşlarda lokal anestezi ile yapılabiliyor, yaklaşık 1 saat süren izsiz bir operasyondur ve çoğu zaman hastanede yatış dahi gerektirmez.Kepçe kulak çocukluk çağda kişilerin üzerinde oldukça büyük psikolojik yük oluşturmaktadır. Özellikle ilkokul döneminde arkadaşları tarafından alay edilen çocuklarda kendine güvende kayıplar, toplum içine çıkamama, derslerde başarısızlık, okula gitmeme isteği gibi psikolojik travmaya bağlı semptomlara yok açmaktadır.
Erkeklerde ve bayanlarda eşit oranda görülebilen kepçe kulak deformitesi erkeklerde daha travmatik olabilmektedir. Çünkü uzun saçlar ile çoğu zaman bayanlarda kamufleedilip üzeri kapatılmaktadır. Fakat kepçe kulak deformitesine sahip kadınlarında en büyük şikayeti saçlarını hiç toplayamamaktır.”
Etiketler : Erzurum, kepçe, tembel, okul,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler