Kılıç engelsiz yaşam merkezinde

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 29.05.2013 15:08:00
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Palandöken Belediyesi tarafından yatırılan Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.
Kılıç engelsiz yaşam merkezinde

RADARHABER / ERZURUM

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Palandöken Belediyesi tarafından yatırılan ve Türkiye Sakatlar Derneğine devredilen “Engelsiz Yaşam Merkezi”ni ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç’ın ziyareti sırasında Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri ve engelli vatandaşlar da yer aldı.

"CİDDİ GELİŞMELER SÖZ KONUSU"
Türkiye Sakatlar Deneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Türkiye Sakatlar Derneğine yönelik bir açılış kokteyl şeklinde ve engelliler şenliği şeklinde açmıştık. Tabi bu bizim için bir mutluluk kaynağıydı. Ve bu mutluluğu bizimle irtibatta olan kurumlarla paylaşmak istedik. Bu paylaşma arifesinde de tabii ki 2005 yılından itibaren özellikle engelliler konusunda Türkiye’de bir devlet politikası geliştiğini kabul etmemiz gerekiyor. Bu dönemden sonra engellilerin yaşamında gerek ekonomik, sosyal gerekse kültürel anlamda ciddi gelişmelerde söz konusu. Engelliler kanunuyla bütün sosyal mekanların engellilere uygun hale getirilmesi konusunda hükümetin emir direktifi söz konusuydu. Hükümetimiz bu konuda bir yıl süre daha yerel yönetimlere verildi. Palandöken Belediyemiz bu kapsamda üzerine düşen görevi yerine getirerek bizlere bu Engelliler Parkını yaparak bize devretti. Devir esnasında toplantısı nedeniyle yanımızda olamayan AK Parti İl Başkanımızı buraya şimdi davet ettik. Davetimize iştirak ettikleri için kendilerine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise, “Engelsiz yaşam merkezimizin açılışını e devrini yaptık fakat İl Başkanımız aramızda yokdu. Engelsiz yaşam merkezimizi Palandöken ilçemizde bulunan engelli engelsiz bütün vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bu parka gelip gidebilmelerini sağlayabilmek amacıyla özel bir araç tahsis etmek için çalışmalarımıza da başladık.” dedi.

"SOSYAL BİR DEVLET OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç da açıklamasında ”Şehir dışında olduğumdan dolayı Engelsiz yaşam merkezinin açılışında bulunamadım fakat Türkiye sakatlar Derneği Erzurum Şubesince davet edilmemiz üzerine buraya iştirak ettik. Şu anda sosyal bir devlet olmaya çalışıyoruz ve hükümetimiz engelli vatandaşlarımıza çok önem vermekte. Bildiğimiz üzere Sayın Başbakanımız artık sakat ibaresini kullanmamakta bence sizinde isminizi değiştirmeniz ve engelliler derneği yapmanız gerekir. Görüyorum ki burada engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulan çok güzel bir alan var umarım bu alan son olmaz” diye konuştu.
Etiketler : Erzurum, engel, yaşam, merkez,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler