Kırım kongolu ziyaret

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 13.07.2013 02:17:00

RADARHABER / ERZURUM

Oltu Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri köy ziyaretlerini Ramazan ayında da sürdürüyor. 
Sağlık ekipleri, sıcak yaz aylarının yaşandığı bugünlerde bağ, bahçe, tarla, ahır, orman ve tarım arazilerinde işleri olan köylüleri Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı konusunda uyarıyor.
Köylerdeki yatalak hastaları da ziyaret ederek bir ihtiyaçlarının olup olmadığını soran sağlık ekipleri ayrıca çocuk aşısı kontrolü ve gebe takibi de yaptılar. İlçe genelindeki tüm köylerde sağlık taraması yapacaklarını belirten sağlık ekipleri Ramazan ayı içerisinde bu çalışmanın tamamlanacağını belirttiler.
Sağlıkçıların bu ziyaretlerinin kendilerini bir hayli memnun ettiğini dile getiren İğdeli Köyü sakinlerinden Hamza Başar, “Sağlıkçılarımıza teşekkür ediyoruz. Belirli aralıklarla köyümüze gelip sağlık taraması yapıyorlar. Bu çok güzel bir hizmet.” dedi.Oltu ve Şenkaya ilçesine bağlı birçok köyde kene ısırması vakası yaşanırken Oltu’ya bağlı Kaleboğaz köyünde ikamet eden Dursun Hayta kenenin üzerinde gezmesinin ardından Oltu Devlet Hastanesinde bir hafta tedavi gördü. 73 yaşındaki Dursun Hayta köyde biranda sırtının kaşındığını belirterek, “Önce karınca sandım bir baktım ki kene kalçama yukarı geliyor keneyi tutup fırtlattım attım. Olaydan iki gün sonra başım ağırmaya başladı" dedi. Şiddetli baş ağrısı şikayetiyle Oltu Devlet Hastanesine müracaat eden hayta 6 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Oltu ve çevresinden bir ay içerisinde kene ısırığı ve kene şüphesiyle 100 civarında Oltu Devlet Hastanesine müracaat olduğunu ifade ettiler

Etiketler : erzurum, kene, denetim,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler