Öpücükle gönderilen organlar hayat verdi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 09.10.2013 00:32:00
Emriye Önen'in ailesinin kucakta taşıyıp öpücüklerle Erzurum'a gönderdiği organlar, iki kişiye hayat verdi.
Öpücükle gönderilen organlar hayat verdi!

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM  

 

Ordu'da ailesinin organlarını bağışladığı Emriye Önen'in ailesi kucağında taşıyıp, öpücüklerle Erzurum'a gönderdiği böbrek, iki kişiye hayat verdi. Emriye Önen'in bağışlanan böbrekleri, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde tedavi gören iki hastaya, karaciğeri ise Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde tedavi gören hastalara nakledilmek üzere Ordu'dan karayolu ile gönderildi. Organların bulunduğu kutuları öpücüklerle uğurlayan akrabaları, biri 12 diğeri 9 yıldır böbrek yetmezliğinden diyalize bağlı yaşayan 2 kişiyi yeniden yaşama bağladı. Ulubey İlçesi Yukarıkızılen köyünde yaşayan 58 yaşındaki 6 çocuk annesi Emriye Önen, 2 hafta önce rahatsızlanarak Medical Park Ordu Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşlı kadının beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Emine Önen’in organlarını bağışladı. Emriye Önen'in kalp, böbrekler ve karaciğeri bağışlandı.

ÖPÜCÜKLERLE YOLLANAN ORGANLARLA HAYATG BULDULAR

Organların hastaneden çıkartılarak araçlara yerleştirilmesi esnasında aile fertleri gözyaşlarını tutamadı. Emriye Önen'in eşi Şükrü Önen, kardeşi Sebahattin Akbaş, ve kardeşinin eşi Kadife Akbaş, çocukları ve yakınları organların konulduğu kutuları öperek uğurladı . Samsun'dan Ordu'ya kalbi alacak ekibi getirecek olan helikopterin hava muhalefeti nedeniyle havalanamaması nedeniyle kalp bağışı gerçekleşemedi. Emriye Önen'in bağışlanan böbrekleri, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde tedavi gören iki hastaya, karaciğeri ise Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde tedavi gören hastalara nakledilmek üzere Ordu'dan karayolu yolu ile gönderildi. Emriye Önen'in bağışlanan böbreklerinin biri 12 yıldır hayatını diyalize bağlı olarak yürüten Ferit Ak’a (52), diğeri ise 9 yıldır diyalize bağlı yaşayan Zübeyde Nalkıran’a (39) nakledildi. Sağlıklarına kavuşan iki hasta, kendilerine öpücüklerle gönderilen organların kendilerine yeni bir yaşam sunduğunu ifade ederek bağışta bulunan aileye minnettar olduklarını ifade ettiler.

ÇİLELİ YAŞAMLARI MUTLULUĞA DÖNÜŞTÜ

Böbrek nakli gerçekleştirilen Ferit Ak “12 yıldır böbrek yetmezliği sebebi ile diyalize bağlı yaşıyordum. Haftada 3 gün bu dertle yaşamaktan işimi de psikolojik sağlığımı da kaybetmiştim. 3 çocuğum var ailemde benimle birlikte bu derdi çekmek zorunda kaldı. Diyalize bağlı kaldığım için işimi de bırakmak zorunda kaldım. 12 yıl boyunca bir nakil bekledim ve oda bu güne kısmetmiş. Sonunda sağlığıma kavuştum. 12 yıl sonra ilk kez kendimi sağlıklı hissetmek beni mutlu etti” dedi. Diğer böbreğin nakledildiği Zübeyde Nalkıran ise 9 yıl boyunca bu hastalığın pençesinden kurtulmak için dualar ettiğini söyleyerek 9 yıl sonra gelen bir organ bağışı ile sağlığına kavuştuğunu ve o aileye minnettar kaldıklarını ifade etti. Nalkıran “Bir kişinin yaşamı son bulurken bir diğer kişi onun organları ile hayat buluyor. Bizde o ailenin bağışı ile yeniden hayata bağlandık. Onlar bize organ değil bir hayat bağışladı” şeklinde konuştu.

 

Etiketler : Erzurum, organ, sağlık, Ordu,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler