Palandöken’de engelsiz yaşam!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 08.05.2013 12:00:00
Palandöken Belediyesi, ilk özel proje olan 'Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara' parkını hizmete açıyor.
Palandöken’de engelsiz yaşam!

RADARHABER / ERZURUM

Palandöken Belediyesi ve SODES destekli ilk özel proje olan, “ Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara” projesi kapsamın yapılan park hizmete açılıyor. Yaklaşık 10 bin metrekare alanı Engelsiz Yaşam Merkezine dönüştüren belediye, 10 Mayıs 2013 Cuma günü hizmete açılış yapacak.   

BULUTLAR: AÇILIŞA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Açılışına kısa bir süre kala Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili kısa bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Erzurum’da bir ilki yaparak “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” sloganıyla başladığımız çalışmamızı tamamlayarak engelli vatandaşlarımızı hizmetine sunma aşamasına geldik. 10 Mayıs Cuma günü Yenişehir Hacı Salih Efendi Mahallesi de inşa ettiğimiz merkezimizin açılışı var. Bu açılışa tüm halkımız davetlidir. Açılışımız bir şölen havasın da olacak çünkü 10 Mayıs -16 Mayıs tarihleri Engeliler Haftası bu münasebetle çok renkli ve geniş bir program oluşturduk.  Halk Oyunları, Ney Dinletisi, Halk Müziği dinletisi, Zihinsel Engeliler Halk Oyunu, Şiir Dinletisi, Dadaşın Gönül Sesi Fasıl Gurubu ve Tekerlekli Sandalye dağıtımı gibi birçok aktivite yer alacak” dedi.

“İŞLETMESİNİ ENGELLİLER DERNEĞİ YAPACAK”

Palandöken Belediyesi tarafından Erzurum’un ilk ve tek Engellere Yaşam Merkezini işletmesini Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube verdiklerini hatırlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Merkezimizin aktif ve en iyi şekilde işletilmesi için belediye meclisimizin aldığı karar doğrultusun da Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanlığına verdik. Çünkü yapılan merkez engelli vatandaşlarımız için yapıldı tüm sorumlulukta onlara verdik. Daha önce Yaşam Merkezimiz yapılırken kendilerini buraya davet ederek eksiklerimizi görmelerini ve hissetmelerini istedik. Ben yaptım mantığıyla değil hep birlikte istişare ederek yaptık. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.   

BAŞKAN'DAN ENGELLİLERE ÖZEL ARAÇ MÜJDESİ

Bu arada engellilerin daha dışarı çıkmakta ve Yaşam Merkezi alanına ulaşmada sıkıntı çektiklerini belirleyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Engelliler için özel dizayn edilmiş araç sözünü halen geçerli olduğunu ve en kısa sürede araç tahsis edileceğini de sözlerine ekledi. Başkan Bulutlar, “Engelli vatandaşlarımızın ulaşımda yaşadıkları sıkıntıyı çözmek için onlar için dizayn edilmiş bir minibüs hazırlayacağız. Vatandaşlarımız bu araçla hem kendileri için inşa edilen Yaşam Merkezine gelip gidecekler hem de ihtiyaç duydukları zaman araçtan istedikleri gibi yararlanabilecekler” diye konuştu.

ENGELLİLERDEN BAŞKAN’A TEŞEKÜR

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe de, hükümetin engellilere yönelik önemli hizmetlerde bulunduğunu, engelliler için Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın yaptırdığı Engeliler Yaşam Merkezi buna örnek teşkil ettiğini kaydetti. Efe, “Türkiye genelinde başlatılan ‘Engelsiz Türkiye Projesi’ çerçevesinde Hükümetimiz sürekli bizlerin sosyal hayata adapte olması için önemli projeleri bir bir hayata geçiriyor. Erzurum’da engellilere böyle bir hizmetin sunulmasından dolayı Sayın Belediye Başkanımız Orhan Bulutlar’a teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların diğer yerel yönetimlere de örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Etiketler : Engel, yaşam, merkez, alan,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • ismet atmaca 13.05.2013 11:05:36

    sevgili hakancı yorum yazarken biraz delikanlı olki bilelim delikanlılığınızı renkler den rahtsız olduğunu söylüyorsun ama tırafik ışıkların dan rahatsız olmuyorsun öylemi... bir bütün baksan öküz öküzün altın da buza aramasın...

  • HAKAN 10.05.2013 01:05:28

    BENCE AÇILIŞTAN ÖNCE RESME BAKINCA GÖZE ÇARPAN RENKLER ÇIKARTILSIN.EBNGELLİLER İÇİN BİR MERKEZMİ KURULUYOR YOKSA PKK KAMPIMI ANLIYALIM.BU MİLLET HARBİDEN KOYUN OLMUŞ ÖNÜNE KOYULANI OTLUYOR.HAKARETMİ SAYARSINIZ ARTIK NE SAYARSANIZ SAYIN.BEN BİR VATANDAŞ OLARAK O RENKLERDEN RAHATSIZLIK DUYUYORUM.ÇÜNKÜ BENİM AL BAYRAĞIMDAN RAHATSIZ OLANLAR AKLIMA GELİYOR.

  • Yeşim 08.05.2013 02:05:47

    Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Benim bir akrabamda engelli ve artık onunda bir yaşam alanı olduğu için çok mutluyuz. Engelli akrabamın mutluluğu gözlerinden okunuyor. Bu tür çalışmalar yapan herkesten Allah bin defa razı olsun.

En Son Haberler