Rizeli dağcıyı horon sesi bile uyandıramadı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 04.05.2013 05:51:14
Yamaç temizliği yaparken kafasına kaya düşen Rizeli dağcı Mehmet Şahin, 122 gündür uyuyor.
Rizeli dağcıyı horon sesi bile uyandıramadı

 

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...

 

RADARHABER - ERZURUM

Erzurum’un İspir ilçesinde yapımı devam eden baraj inşaatında yamaç temizliği yaparken kafasına kaya düşmesi sonucu ağır yaralanan Rizeli dağcı Mehmet Şahin, 122 gündür uyuyor. 4 aydır uyanmayan Mehmet Şahin’in uyandırılması için başka hastaneye nakledilecek.

BAŞINA KAYA DÜŞTÜ, 2,5 SAAT İPTE ASILI KALDI

Rizeli dağcı Mehmet Şahin’in yaşadığı talihsiz kaza, 3 Ocak 2013 tarihinde Erzurum’un İspir ilçesi Yusufeli yol ayrımı civarında meydana geldi. Baraj inşaatının devam ettiği alanda dağdan yola düşerek risk oluşturabilecek kayaların temizlenmesi için çalışma başlatıldı. Rizeli profesyonel dağcı 28 yaşındaki Mehmet Şahin ve ekip arkadaşları, işe koyuldu. Saat 14.30 sıralarında Mehmet Şahin, yamaç temizliği yaparken, zirveden kopan kaya parçası kafasına çarptı. Kafasına taktığı kaska rağmen kafatası kırılan Şahin, kendisinden geçti. Tepeden düşen ve beline bağladığı halatla yaklaşık 2,5 saat asılı kalan Şahin, uzman ekiplerin bölgeye sevk edilmesi ile tepeden aşağıya indirildi. Beyin kanaması geçiren ve ağır yaralanan Mehmet Şahin, Erzurum Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne getirilerek Yoğun Bakım Ünitesi’nde ameliyata alındı. Arkadaşları, hastaneye kaldırılması esnasında gecikme yaşandığını iddia edip, sorumlular hakkında şikayetçi oldu. Dağcının kurtarılması için gönderilen kara ambulanslarından birinin donanımsız olduğu, diğer ambulansta ise personel yetersizliği olduğu iddiaları ile soruşturma açıldı.

UYANMASI İÇİN TULUM VE KARADENİZ MÜZİĞİ DİNLETİLİYOR

Türkiye dağcılık federasyonunun sevilen üyelerinden biri olan genç dağcı Mehmet Şahin, hastaneye kaldırıldıktan sonra bir dizi ameliyat geçirdi. 5 kez beyin kanamazı geçiren Mehmet Şahin’in beyninde oluşan ödemin temizlenmesi için kafatası parçası alınarak bir süre muhafaza edilip tekrar yerine dikildi. 3 Ocak’tan bu güne 122 gündür yaşam mücadelesi veren dağcıyı, gerek ip arkadaşları gerekse yakın dostları bir an olsun yalnız bırakmıyor. Dağcı arkadaşları, Mehmet Şahin’in tulum sesini ve Karadeniz müziklerini çok sevdiğini söyleyerek dinletmek için doktorlara danıştı. Doktorlarda hasta için bir terapi yöntemi olacağından bu isteği izin verdi. Mehmet Şahin’in arkadaşlarından Dağcı Çetin Bayram, arkadaşlarının 122 gündür yoğun bakımda bulunmasına rağmen yaşama tutunmaya çalıştığını ve ilerleme kaydedildiğini anlattı. Çetin Bayram, “Ameliyatlar sonrasında her gün ziyaretine gidiyoruz. Yaklaşık 2 aydır da kulaklık takarak tulum müziği ve sevdiği Karadeniz müziklerini dinletiyoruz. Tulum dinletmeye başladıktan sonra tepkiler vermeye başladı. Bir iki defa elini hareket ettirdi. Ümidimiz yaşama sıkı sıkı tutunmaya çalışan arkadaşımızın uyanıp, bilinçli şekilde aramıza katılması. Duamız onunla” dedi.

ERZURUM’DA UYANDIRILAMADI TRABZON’A GÖNDERİLİYOR

Dağcı Çetin Bayram, Mehmet Şahin için Erzurum’da tedavi sürecinin tamamlandığını, bundan sonrası için başka hastanede tedavisine devam edileceğini söyledi. Çetin Bayram, komadaki dağcının sağlık durumu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Mehmet Şahin ile 10 yıllık bir arkadaşlığımız, dağcılık tabiriyle ip arkadaşlığımız var. Tüm dağcılar, Mehmet’in uyanmasını bekliyoruz. Erzurum’da beyin cerrahi uzmanları elinden geleni yaptı ancak uyanmadı. Burada yapılması gereken her şey yapıldı ancak uyanmadı. Daha donanımlı bir hastane aradık. Ankara’ya sevk edilecekti ancak orda sıra olduğu yoğunluk olduğu için Trabzon’a sevk edilecek. Birkaç gün içinde ambulans helikopterle Trabzon’a sevk edilecek. Daha donanımlı bir hastane olarak Trabzon belirlendi. Oradaki beyin cerrahları tedavisini sürdürecek. Mehmet arkadaşımızın uyanması için bundan sonra Trabzon’daki hastanede nöbet tutup dua edeceğiz.’’

Etiketler : horon, Rize, ses, dağcı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler