Saç ekiminde yeni teknik 'Manuel Fue'

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 03.02.2017 11:55:00

RADARHABER / ERZURUM

Son yıllarda saç ekim operasyonun üzerindeki teknolojik gelişmelerin oldukça hızlandığını belirten Dr. Emrah Çinik, yeni tekniğin 'Manuel Fue' olduğunu söyledi. Dr. Emrah Çinik, "Saç ekimi üzerine yapılan çalışmalarda maksimum verimi elde etmek üzerinedir, özellikle döner dokusunun az olması saç ekiminde zorlayıcı bir durumdur, bu yüzden döner alanının verimli kullanılması gerekmektedir. Manuel greft alımı, dokuyu çok daha az zedeleyen bir yöntemdir. Öncelikle ortada ısı üreten bir cihaz olmadığından, ısıya bağlı olarak greftlerin zedelenmesi ihtimali ortadan kalkmaktadır.özellikle Fue yönteminde kullanılan micromotor ısı ürettiği için greftlere zarar vermektedir, ayrıca bu motorun yüksek hızda ve devirde kullanılması da greftlere kalıcı zararlar verebilmektedir, manuel fue yönteminde motor devre dışı kaldığı için bu tip durumlar olmamaktadır ve daha sağlıklı greftler elde edilmektedir" dedi.

Manuel ve mikromotor yöntemlerinde çıkarılan köklerin ve işlemin sonuçlarının birbiri ile aynı olduğunu kaydeden Dr. Çinik, "Fark ekim tekniği ve kazanılan zamandır. Manuel yönteminde işlem çok daha yavaş olmaktadır, motor kullanılmadığı için greftlerin alımı tamamen insan gücüyle olmaktadır ve bu yöntemle motorla alınan Greft sayılarına ulaşılamamaktadır. Manuel yöntemde günlük en fazla 1500-2000 Greft alımı yapılmaktadır, ve 3500-4000 Greft ekim yapabilmek için iki gün üst üste işlem yapılmalıdır" diye konuştu.

Manuel yöntemde farkın sadece greftlerin alım aşamasında olduğunu belirten Dr. Çinik, "Ameliyatın diğer aşamaları normal fue yöntemi gibidir, gerek kanal açılma işlemi gerekse saç köklerinin açılan kanallara yani yuvalara yerleştirme işlemi tamamen fue işlemiyle aynı prosedürü" ifadelerini kullandı.
Dr. Çinik, "Manuel yöntem son zamanlarda daha çok tercih edilen bir saç ekim tekniği haline dönmüştür avantajları daha fazladır, ancak gerek maliyet açısından fazla olması , ayrıca bir günde fazla Greft çıkarılmaması dezavantaj olarak söylenebilir. Özellikle sağlık turizmi açısından ülkemizde estetik ameliyatlarda artış olmakta, saç ekimi bunun başını çekmektedir, ancak özellikle Avrupa lı hastaların tercihi manuel yötem olmaya başlamıştır" şeklinde konuştu. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler