Sağlıklı yaşam festivali başladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 30.05.2013 15:57:00
Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yakutiye Belediyesinin düzenlediği “Sağlıklı Yaşam Festivali” Kent Meydanında başladı.
Sağlıklı yaşam festivali başladı

RADARHABER / ERZURUM

Halk Salığı Müdürlüğü ve Yakutiye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “Sağlıklı Yaşam Festivali” Yakutiye Kent Meydanı’nda başladı. Koruyucu sağlık hizmetleri ile hasta olmadan yapılması gerekilenleri açılan statlarla benimsetmeyi amaçlayan festivalde akciğer hastalıkları, kanser erken teşhis, aşı programları, bulaşıcı hastalıklara karşı alınacak önlemler, tütün ve bağımlılık verici maddelerle mücadeleler hakkında stantlar açıldı.
 
SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE VATANDAŞLAR YÜRÜDÜ
Spor faaliyetleri düzenlenerek sporun önemi, fiziksel aktivitelerin önemi yapılan tiyatrolarla sağlığın önemi benimsetilmek istenmekte ve müzik programı ile eğlenceli bir ortam sunulmaya çalışılmakta. Sağlık Müdürlüğü önünden “Sağlıklı Yaşam Festivali” alanına kadar yaklaşık 150 sağlık çalışanı ve vatandaş birlikte yürüdü. Festivalin açılışına Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yavuz Ateş, Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

SAĞLIKLI YAŞAM NEDİR?
Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya festivalle ilgili, “Sağlıklı yaşam nedir? Sağlıklı yaşam kişilerin ciddi ve tedavisi zor hastalıklara yakalanmadan önce hem ruhsal hem bedensel yönden güçlü durumda olması uzun yıllar zevk alarak yaşaması sağlıklı bir yaşam sürdürülmesinde kalıtsal etkenler sosyo ekonomik düzen yaşama biçimi ve beslenme alışkanlıkları etkili olmaktadır. Sağlıklı yaşamak için egzersiz yapılmalı sigara alkol ve aşırı stresten uzak bir yaşam sürdürmesi gerekmektedir. Biz bildiğiniz üzere yeni kurulan bir kuruluşuz. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yaklaşık bir yılımızı doldurduk ve neler yaptığımız görmek için Yakutiye Belediyesinin de katkılarıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Koruyu sağlık hizmetleri kişinin ve toplum sağlığının çevreye karşı alınacak tüm sağlık önlemlerini kapsar. Üç gün boyunca bu meydanda halkımızın talep etmesi halinde meme kanseri için mamoğrafi tahlilleri, bağırsak kanseri için testler ve kadınlardaki rahim ağzı kanseri testleri için gerekli kolaylıkları ve imkanları sunmuş bulunmaktayız.” şeklinde konuştu. Halk Sağlığı Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yavuz Ateş ise “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite görülme riski her geçen gün artmaktadır. Toplumun obezite konusunda bilgisini arttırmak obezite ve obezite ile ilgili hastalıklarla mücadele etmek için bu organizasyonun düzenlenmesi çok önemli oldu. Dünyada her yıl 2.8 milyar insanın obezite hastalığı görülmekte. Türkiye’de ise bakanlığımız tarafından yapılan araştırmada obezite riski 19 yaş üstü insanlarda yüzde 30.3 gelmiş durumdadır. Bu verilere göre yapıla etkinliğin ne kadar önemli olduğu ortadadır.” diye konuştu. Erzurum İl Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer’de, “Bu tür faaliyetlerin önemli olduğundan kimsenin şüphesi yoktur. Kapalı alanlarda hastalıklar hakkında mücadele vermek mümkün değildir. Sağlığın önemini kelimelerle anlatamayız bunlar önemli kilometre taşlarıdır. Umut ediyorum ki bu olumlu çalışmadan bütün vatandaşlarımız en iyi şekilde yararlanır.” dedi. 
Etiketler : Erzurum, sağlık, meydan, festival,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler