Şifa hastanesi yılın hemşiresini seçti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 13.05.2013 06:26:00
Özel Erzurum Şifa Hastanesi hemşireler haftasını farklı bir programla kutladı.Programda, yılın hemşiresi de seçildi.
Şifa hastanesi yılın hemşiresini seçti

RADARHABER / ERZURUM

Özel Erzurum Şifa Hastanesi hemşireler haftasını farklı bir programla kutladı. Yılın hemşireler gününe aylar öncesi hazırlanan Şifa Hastanesi, kendi çalışanları arasından yılın hemşiresini ve sağlık çalışanını seçimle belirledi.

320 ÇALIŞAN OY KULLANDI

Hastanenin Kardelen Salonuna kurulan özel seçim kutularına hastanede ki 320 çalışan oy kullandı. Kutulardaki oyların sayımı sonucu, Şifa Hastanesi laboratuvar bölümünden Zeynep Bastem en fazla oyu alarak yılın hemşiresi seçildi. Servis hemşirelerinden Hicran Dalga ikinci, cerrahi hemşire Lütfü Karagöz ise üçüncü oldu. Ödül töreninin yapıldığı kardelen salonunda ilk konuşmayı Şifa Hastanesi Başhemşiresi Belgin Prim yaptı. Prim konuşmasında,”Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren zor ama bunun yanında kutsal bir meslektir. Bu kutsal mesleği yaptığım için çok mutlu ve de gururluyum” dedi. Daha sonra günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapan Şifa Hastanesi Başkhekimi Opr.Dr. Sabahattin Dalga da,hemşirelik mesleğinin gıpta edilecek bir meslek olduğuna vurgu yaparak, doktordan çok hemşirelerin hastayla daha çok beraber olduğunu her türlü ikili eleştirilere muhatap kaldığını ve bu zorlukları da sabırla aşan bir mesleğe ancak gıpta edileceğini söyledi.

"SORUMLULUĞU ÇOK AĞIR BİR MESLEK"

Dalga hemşirelik mesleğine verilecek hiçbir değer olmadığını, iyi bir hemşirenin olmadığı yerde hekimliğin bir mana ifade etmediğini kaydederek, “Hemşireler gününü bir günlük kutlamayla anlatmak çok zor. Sizler gönüllerimizde her zaman yaşayan değerlerimizsiniz. Bu nedenle bir kere daha hemşireler haftasının tüm sağlık çalışanlarına sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor. Başta Şifa da çalışan hemşirelerimiz olmak üzere tüm hemşirelerin hemşireler gününü kutluyorum” dedi. Son olarak duygu ve düşüncelerini ifade etmek üzere söz alan Genel Cerrah Prof. Dr. Durkaya Ören ise, sağlık hizmetlerinde hemşirelere büyük sorumluluk düştüğünü, insanlar hayatlarını size emanet ediyor. En ufak bir hata insanı öldürebilir. Bu nedenle hemşirelik Kutsal bir meslek ama sorumluluğu da çok ağır bir meslek olduğunu söyledi. Program dereceye giren elemanlara çeşitli hediye ve başarı belgesi verilirken, diğer hemşire çalışanlarına da gül takdim edilerek sona erdi.

 

Etiketler : hemşire, seçim, oy,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler