TTB'den 90 bin üyesine kritik çağrı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 03.06.2013 16:46:00
Türk Tabipleri Birliği,kendisine üye 90 bin hekime "iş bırakın" çağrısı yaptı.
TTB'den 90 bin üyesine kritik çağrı

RADARHABER / ERZURUM 

Türk Tabipleri Birliği (TTB), kendisine üye 90 bin hekimi "Bu koşullarda hekimlik yapılamaz, bütün hekimleri işlerini güçlerini bırakıp sokaklarda vahşice şiddete maruz kalan vatandaşların yardımına koşmaya" çağırdı. KESK yarın, 250 bin üyesiyle iş yerlerine siyah kıyafetle gidip, siyah kurdele bırakacak ardından da saat 12.00'de yarım günlük uyarı grevine çıkacak. Türk Tabipleri Birliği yönetimi bugün yaptığı toplantıda, barışçıl ve demokratik bir şekilde gerçekleşen protesto eyleminin, birçok vatandaşın yaralanmasına ve Mehmet Ayvalıtaş isimli gencecik bir insanın ölümüne yol açtığı tespiti yaptı.Yaşanan olayların Türkiye genelinde ulaşılabilen bilançosunu açıkladı. İstanbul Tabip Odası’nın İl Sağlık Müdürlüğü’nden aldığı bilgilere göre  İstanbul’da hastanede servise yatırılarak tedaviye alınan 26 kişi,  hayati tehlikesi olan 2 kişi, yoğun  bakımda yatan 5 kişi bulunuyor. Gözlem altına alınan ve ayaktan tedavi  olan hastalar ile birlikte bu süreçte toplam 880 kişi hastaneye başvururken; bu rakamlara İstanbul Tabip Odası acil yardım birimlerince tedavisi yapılan 625 kişi eklendiğinde sayı bin 485'e ulaşıyor. Ancak, oda bu rakama tespiti yapılamayan yaralanmaların da dahil edilmesini istiyor.

ANKARA'DA 15'İ AĞIR 515 YARALI

Ankara'daki üye hekimlerin verdiği bilgilere göre ise Başkent'te 15’i ağır olmak üzere en az 515 yaralı hastanelerde tedavi altına alınmış bulunuyor. Numune Hastanesi’nde polisin saldırısıyla kafasından yaralanan bir  gencin ölümle pençeleştiğini belirten Birlik yönetimi, İzmir’de ise 2 gün içinde hastanelere 800 yaralı başvurdu. 2 hastanın durumunun ise ağır olduğu bildirildi.Adana, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Antalya ve Hatay başta olmak üzere bir çok il ve ilçede polis şiddeti nedeniyle yüzlerce yaralı olduğu ifade edildi.

YURTTAŞ SAĞLIĞI KAYGI VERİCİ!

TTB'nin yaptığı açıklamada, "Yaralanmaların çoğu tazyikli suyun ölçüsüz biçimde insan bedeni hedef alınarak kullanılması, biber gazı kapsüllerinin eylemcilerin üzerine sıkılması, doğrudan hedef alınarak direkt fırlatılması ve plastik mermilerin yakın mesafeden ateşlenmesiyle gerçekleşmektedir. Çok sayıda yurttaşımız söz konusu yaralanmalar neticesinde gözünü kaybetmiştir.  Kafatası kırığı ve beyin kanaması geçiren, beyninde yabancı cisim bulunan hastalar vardır" denilerek şöyle devam edildi:

İŞİNİZİ GÜCÜNÜZÜ BIRAKIN!

"Bu şiddet ortamında rutin sağlık hizmeti verilemez. Olağan, rutin sağlık hizmeti sunabilmemiz için ülkemizin de normalleşmesi gerekiyor.” 150 bin işçiyi harekete geçirebildiklerini açıklayan DİSK Genel Başkanı Kâni Beko, yarın bulundukları tüm işyerlerinde ‘uyarı’ amaçlı bildiri okuyacaklarını açıkladı. DİSK Başkanı Beko, son 7 gündür yaşanan eylemlere öncülük eden kesim için 'toplumsal muhalefet' tanımlaması yaptı ve anılan muhalefetin aşağıdan yukarıya doğru örgütlendiğini aktardı. DİSK Başkanı Beko, bu eylemlere hiçbir partini hiçbir örgütün başını çekmediğine işaret etti. Son 10 yılda 11 bin taşeron işçisinin yaşamını yitirdiğini atama bekleyen 300 bin öğretmenden 50’sinin intihar ettiğini kaydeden Beko “Reyhanlı’da 52 arkadaşımızı yitirdik. Başbakan insanların yatak odalarına kadar girerek, kaç çocuk yapılacağını dahi belirlemek istiyor. Akşam bir araya gelen insanların, şarap mı, rakı mı ayran mı içeceklerini belirler oldu. Gezi Parkı’nda kesilecek yüzlerce ağaç aynı zamanda, kuşların, kedilerin köpeklerin yuvası durumunda… Bütün bunlara artık yeter demek için insanlar 1 haftadır sokaklarda” dedi.

"ACİLLER DIŞINDA SADECE YARALILARA BAKACAĞIZ"

TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, bugün KESK ile yapılan toplantıda Türk Mimar Odaları Birliği temsilcilerinin yer aldığını; DİSK'in ve Sendikal Güç Birliği temsilcilerinin bulunmadığını söyledi. KESK'in yarınki grevi yapacağını ancak TTB ve TMMOB'un kendi kararını alacağını bildiren İlhan, TTB'ye bağlı doktorlara aciller, yatan hastalar ile kanser ve diyaliz hastaları dışında sağlık hizmetini sadece demokratik bir şekilde eylem yaparken polis şiddetiyle yaralanan yurttaşlara vermeleri çağrısı yapacaklarını söyledi. Zaten doktorların, doğal bir tepki olarak yaralılara yöneldiklerini, örneğin bugün Ankara'da İbn-İ Sina Hastanesinde sadece yaralananların ameliyatlarının yapıldığını, diğer ameliyatların iptal edildiğini ifade etti.

SİYAH KIYAFET, SİYAH KURDELE İŞ BIRAKACAKLAR

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Çarşamba günü 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda Değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için uyarı grevi kararı aldıklarını belirterek, Taksim Gezi Parkı ile başlayan eylemler nedeniyle grevi yarına aldıklarını açıkladı. Artık grevin 657 için değil; insanca yaşam, güvenceli iş ve güvenceli gelecek, demokratik bir Türkiye için yapılacağını söyledi. Yarın KESK'e bağlı öğretmenler, doktorlar, hemşireler, büro çalışanlarından oluşan 250 bin memurun iş yerlerine siyah kıyafetle gidip, siyah kurdele bırakacaklarını; ardından da öğle saatlerinde greve başlayacaklarını bildirdi.

 

Etiketler : Aci, doktor, hekim, çağrı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler