Uzay terapisi ile 'ilk adım' sevinci!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SAĞLIK Haberleri 06.05.2013 12:07:40
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkez’inde eğitim gören engelli çocuklar uzay terapisi ile ilk adım sevincini yaşıyor.
Uzay terapisi ile 'ilk adım' sevinci!

RADARHABER – ERZURUM

Erzurum’da Özel Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkez’inde eğitim gören engelli çocuklar uzay terapisi ile ilk adım sevincini yaşarken, hidroterapi ve atlı terapi eğitimi ile hayata tutunuyorlar.

UZAY TERAPİSİ İLE YÜRÜYORLAR

Özel Eğitim Merkez’inde uygulanan destek eğitim programları ile engelli çocuklar hayata tutunuyorlar. Eğitim merkezinde uygulanan terapilerden biri olan uzay terapisi ile yürüyemeyen engelli bir çocuğun uzay terapi eğitim programı sonucunda ilk adımını atıyor. Erzurum’da Özel Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkez’inde bedensel, zihinsel ve işitsel olarak toplam 561 öğrenci eğitim görüyor. Rehabilitasyon merkezinde yürütülen çalışmalar ve eğitimler hakkında bilgi veren Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Özer Uzun,”Kurumumuzda destek eğitim programları uygulanmaktadır. Destek eğitim programları özürlü bireylere özürleri düzeyinde almış oldukları sağlık raporları doğrultusunda uzman eğitimciler tarafından eğitimleri verilmektedir. Rehabilitasyon merkezimizde zihinsel, işitsel ve bedensel özürlü öğrenciler eğitim görmektedir. Bizim engelli öğrencilerimiz için uyguladığımız destek programlarımız mevcuttur. Bunlar hidroterapi havuz terapisi olarak bilinmektedir. Uzay terapisi ve atlı terapi eğitimlerini öğrencilerimizi uyguluyoruz. Havuzda yapmış olduğumuz destek programı hidroterapidir. Hidroterapi eğitimi suların her yerinde bedensel özürlü bireylerin kaslarının gelişmesinde ve gevşemesinde sağlıklı olduğu gözlemlenir.

HAVUZ STANDATRLARA UYGUN

Bu havuz standartlar ölçüsündedir. Öğrencilerimizi bu havuzda eğitimlerini alıyor ve aldığı eğitim sonucunda kanlarındaki akışın hızlandığı ve kaslarında gevşeme meydana geldiğini görmekteyiz. Bunun yanında Türkiye’de uzay terapisi var. 2007 yılından itibaren uzay terapisini öğrencilerimize uygulamaktayız. Uzay terapisinde öğrenciler kendine olan özgüvenini yerine getirmektedir. Yürüyemeyen çocuklarımızı yürüme bandı ve uzay terapisi sayesinde özgüvenini kazanarak ilk adımlarını atıyorlar. Son olarak uyguladığımız destek programlarının içinde atlı terapi eğitimimiz var. Atlı terapi uygulaması Hollanda’da, Kanada’da yaygın olarak uygulanmaktadır. Türkiye’de atlı terapi yavaş yavaş uygulanmaya başlamıştır. Atlı terapinin çocuklara faydası atların arka ayaklarındaki çatı yapısı ile çocukların ayaklarındaki çatı yapısı paralel olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Atın vücudundaki ısının insan vücuduna temas sağladığı zaman kan hızının daha çok arttığını hatta atla terapi olan bireylerde özgüvenin daha çok arttığı gözlemlenmiştir. Bu yüzden bizde öğrencilerimize bu alanda eğitim vermek için atlı terapiye başladık.” diye konuştu. (İHA)

Etiketler : terapi, uzay, engelli, erzurum,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler