'Anlatılan Senin Hikâyendir' rekora gidiyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 10.04.2015 19:19:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Aras’ın yönetmenliğini yaptığı, Cengiz Toraman’ın yazıp oynadığı ‘Anlatılan Senin Hikâyendir” isimli oyun, yüzüncü kez sahnelenerek dalya yapmaya hazırlanıyor. Erzurum Devlet Tiyatrosu, son 5 yılda ilk kez yüzüncü oyununu oynamanın heyecanını yaşıyor. Her hafta Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 4 kez gösteri veren oyunların 100 sayısına ulaşması nadir görülen bir başarı. Yüzüncü oyununun heyecanını yaşadığını belirten ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ isimli oyunun Yönetmeni ve Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Aras, oyunun 16-17-18 tarihlerinde bu sezon son kez sahneleneceğini ifade etti. Bu sezon son kez sahnelenecek olan ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ oyununa tüm seyircileri beklediğini kaydeden Aras, “Bir tiyatro oyununun 100’üncü kez sahnelenmesi büyük bir başarıdır. Bu başarıyı seyircimize borçluyuz. Oyunumuz oynandığı ilk günkü gibi ilgi görüyor. Bu başarıda Cengiz Toraman’ın çok büyük katkısı var” diye konuştu.
 
CENGİZ TORAMAN, “ERZURUM’UN FARKLI BİR YERİ VAR BİZİM İÇİN”
‘Anlatılan Senin Hikayendir” oyunun Yazarı ve Oyuncusu Cengiz Toraman, 2013 yılından beri bu oyunu severek oynadığını belirtti. Oyunu, Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine pek çok ilde oynadığına dikkat çeken Toraman, seyirci ile bu oyun sayesinde kucaklaştığını ifade etti. “Ama Erzurum’un her zaman farklı bir yeri var bizim için” diyen Toraman, “16-17-18 Nisan tarihlerinde yüzüncü oyunumuzu bir bayram havasında kutlamak istiyoruz. Tüm Erzurumlu dostları, canları da bu bayramı bizimle birlikte kutlamaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.‘Anlatılan Senin Hikayendir’ oyununun çok yoğun bir ilgi ile karşılandığını söyleyen usta oyuncu Cengiz Toraman, oyunun yaklaşık 30 ilde sahnelendiğine dikkat çekti. Her seferinde büyük bir coşkuyla karşılandığının altını çizen Toraman, “Bu sezonun son oyunları olması sebebiyle bu coşkumuzu Erzurumlu tiyatro severlerle paylaşıp çoğaltmak istiyoruz” dedi.
 
2 MAYISTA SEZON KAPANIYOR
‘Anlatılan Senin Hikayendir’ oyunu, 16 Nisan Perşembe günü 19.30’da, 17 Nisan Cuma günü 19.30’da, ve 18 Nisan Cumartesi günü 14.00 ve 19.30’da matine-suare yapacak.Perdelerini 2 Mayıs’ta kapatacak olan Erzurum Devlet Tiyatrosu, 20, 21, 22 ve 23 Nisan günlerinde minik seyircilerle yeni bir oyun olan ‘Nasrettin Oyunun Sonu’ ile buluşacak. 23, 24 ve 25 Nisan tarihlerinde ‘Adviye’ adlı oyun; 30 Nisan, 1 ve 2 Mayıs tarihlerinde ‘Meraki’ adlı oyun ile Erzurum Devlet Tiyatrosu sezonu kapatacak.
Etiketler : Erzurum, tiyatro, oyun, devlet,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler