Ankara'da muhteşem gece

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 25.05.2013 02:09:00
Ankara Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Tanıtım festivalinde Erzurum rüzgarı esti.
Ankara'da muhteşem gece

Sinan AYDIN Ankara'dan bildiriyor...

 

RADARHABER / ANKARA

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Tanıtım festivalinde Erzurum rüzgarı esti. Yörsel yemeklerin tanıtılıp Erzurumlu aşıklar, TRT sanatçıları ve bar ekibinin sahne aldığı geceye, Ankara'da yaşayan binlerce Erzurumlu katıldı. Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu İlleri Tanıtım Günleri, renkli görüntülere sahne oldu.

14 İLİN YÖRESEL YEMEKLERİ YARIŞTI

Doğu Anadolu Bölgesi Kültür ve Sanat Günleri Festivali’nde, Erzurum’u Ankara’da bulunan Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) temsil etti. Erzurum kültürünün, yöresel lezzet ve değerlerinin görücüye çıktığı festival ziyaretçi akınına uğradı.  Erzurum ile birlikte 14 ilin yöresel kültür ve lezzetlerinin görücüye çıktığı tanıtım günlerinde, Cuma günü akşam ise Erzurum tanıtım günü yapıldı. Keçiören Etlik pazar meydanında kurulan çadırların yanı başında oluşturulan konser alanı, kısa sürede Ankarada yaşayan Erzurumlular tarafından dolduruldu. Erzurum gününe, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Erzurum eski Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, Ankara'daki Erzurum derneklerinin temsilcileri ile gurbette yaşayan ve çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yapan Erzurumlular katıldı.

MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI HALAY ÇEKTİ

İlk olarak Erzurumlu aşıklar sahne aldı, daha sonra ise bar ekipi folklör oynadı. Ardından ESAV Başkanı Veysel Karani, yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Miletvekili Cengiz Yavilioğlu kısa bir konuşma yaptılar. Daha sonra sahneye çıkan Erzurumlu sanatçı Nurullah Akçayır, geceye katılanları birbirinden güzel türküleri ile coşturdu. Nurullah Akçayır'ın Erzurum yöresine ait oyun havalarını seslendirdiği anlarda, gurbettekli dadaşlar kendilerini piste attı. Halay için sahneye gelen yüzlerce kişiye, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ta eşlik etti. Sanatçı Nurullah Akçayır, protokolde bulunaları da halaya davet etti, davete sadece Milletvekili Yavilioğlu ile belediye başkanı Mustafa Ak eşlik etti. Dakikalarca halay çeken protokol mensupları, katılımcaılar tarafından ayakta alkışlandı. Nurullah Akçayır'ın konserinin ardınan yerel sanatçılarda kısa bir konser verdi. Gecenin sonunda ise yemek yarışması yapıldı. Erzurum yöresine ait 3 yemek (lor dolması, su böreği ve demir tatlısı) dereceye girdi.

GECEDEN NOTLAR…

* Etkinliğe katılmak için Ankara’ya gelen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konserin başlamasından kısa bir süre sonra alandan ayrıldı.

* Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu İlleri Tanıtım Günleri’nde, en yoğun katılımcı Erzurum günlerinde yaşandı. Diğer illerin tanıtım gününe en fazla 500 kişi katılırken, Erzurum’un tanıtım günlerine binlerce kişi katılarak renkli görüntüler oluşturdu.

* Erzurum günlerine, Erzurum’da görev yapan basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri de davet edildi. Erzurumlu gazeteciler, gecenin sunucusu Muhsin Koç tarafından tek tek isimleri okunarak festivale katıldıkları duyuruldu. 

* Erzurum tanıtım günlerine davet edilen Erzurum Milletvekilerinin çoğunun telgraf çekerek mazeret bildirip geceye katılmaması tepki çekti, yadırgandı. Geceye Sadece Cengiz Yavilioğlu katıldı. 

Etiketler : Erzurum, ESAV, gece,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler