Bu Bölge Erzurum'un Kültür Merkezi Olacak

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 02.10.2018 18:01:00
Erzurum il Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Doğu´nun en büyük...
Bu Bölge Erzurum'un Kültür Merkezi Olacak

Nesrin ÇETİNKAYA'nın haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum il Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Doğu´nun en büyük, Türkiye´nin ise sayılı projelerinden biri olan İl Halk Kütüphanesi´nde gelinen son aşamayı gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a paylaştı.
 
 
İl Halk Kütüphanesi´nin aynı yıl içinde yatırım programına alınan, parası ayrılan, projesi çizilen, arsası tahsil edilen ve temeli atılan tek proje olduğunu belirten Erzurum il Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, projede gelinen son aşamayı paylaştı. Kütüphane inşaatına Nisan 15 itibarı ile başladıklarını kaydeden Almaz, “Şuanda çatı atıyoruz, tahmin ediyoruz ki Ocak ayında teslim edilecek” dedi. O bölgede gençlik merkezi, devlet tiyatrosu, kültür merkezi ve birde yönetim binasının yatırım programına alındığına değinen Almaz, “Şuan tasarruf tedbirlerinden dolayı bekliyoruz” Diye konuştu.  

ERZURUM İÇİN ÖNGÖRÜLEN EN BÜYÜK PROJELERDEN BİRİ

Erzurum için öngörülen en büyük projelerden biri olan Kütüphanenin iç tefrişatını da başlattıklarını kaydeden Almaz,  “Malumunuz yeni yapılan İl Halk Kütüphanesi Türkiye´nin en büyük projelerinden birisi,  Erzurum için öngörülen en büyük projelerden birisi. Aynı yıl içinde yatırım programına alınan, parası ayrılan, projesi çizilen, arsası tahsil edilen, temeli atılıp başlayan tek proje. Böyle de bir ilk olma özelliği var. Nisan ayının 15´inde inşaat sezonu ile başladık, şuanda çatı atıyoruz. Tahmin ediyoruz ki Ocak ayında teslim edilecek. İklim bize biraz yardım ederse Ocak´ta bitecek.  Şuanda kütüphanemizin iç tefrişatını da başlattık, onun ihalesini de yaptık, alımlara da yavaş yavaş başladık. Çok güzel bir proje olacak. Doğu´nun en büyük, Türkiye´nin ise sayılı kütüphanelerinden olacak. İçinde 23 tane salonumuz var. Kent kütüphanemiz var, çocuk sinema salonu ve daha birçok şeyi kütüphanemiz içerisinde barındıracak. Hatta akademisyenlerin akademik çalışmalarını yapabilmeleri için özel bir salonumuzda var. Şöyle ki çevre illerde akademik çalışmalar yapan, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi ile bağlantılı olarak akademik çalışmalarını yürüten, akademisyenleri burayla davet ediyoruz. Gelsinler burada akademik çalışmaların, makalelerini, tezlerini yazsınlar, izinlerini-raporlarını burada geçirsinler, çalışmalarını burada tamamlayarak Gitsinler diye bir çalışmamız, hazırlığımız oldu” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK CİDDİ BİR KÜTÜPHANE İHTİYACIMIZ VARDI”

Erzurum´un kütüphane kullanımında Türkiye 3´üncüsü olduğunun altını çizen almaz, “O anlamda çok ciddi bir kütüphane ihtiyacımız vardı” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Biz burada çok büyük bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Bu kütüphane kafeteryasıyla, sinema salonuyla, konferans salonuyla, çalışma salonlarıyla tam bir yaşam alanı olacak. Malumunuz Erzurum kütüphane kullanımında Türkiye 3´üncüsü. O anlamda çok ciddi bir kütüphane ihtiyacımız vardı. Bir özelliğini daha belirteyim; kütüphanemizde her yaş gurubuna özel bir salonumuz bulunuyor. Ayrıca burayı bir sanal ortamla süslemeyi düşünüyoruz. Yani giriş çıkışların tamamı kayıtlı olacak, salonlarımız randevulu olacak. İçerisi için güzel bir erişim ağı planlıyoruz. Üst düzey, Erzurum´a çokça yakışacak bir kütüphaneden bahsediyoruz. Bittiğinde ne demek istediğimi anlayacaksınız”.

O BÖLGE TAM BİR KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

O bölgede gençlik merkezi, devlet tiyatrosu, kültür merkezi ve birde yönetim binasının yatırım programına alındığını belirten Almaz, şuanda tasarruf tedbirlerinden dolayı beklediklerini ifade ederek, “Şuan tasarruf tedbirlerinden dolayı bekliyor ama 2019´da inşallah temelini atacağız. Yani o bölge tam bir kültür merkezi olacak, tam bir kültürel alan olacak. Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından yapılacak. Arsayı biz verdik. Onlarda projelerini hazırladılar, yatırım programına alındı. Zannediyorum tüm bu söylediklerimiz 2019 yılında net bir şekilde görülecek” diye konuştu. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler