Bu deneme Erzurum'da yapıldı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 05.05.2014 11:00:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören binlerce öğrenci sosyal medya üzerinden toplanarak “Erzurum’da Karadenizliler Buluşuyor” etkinliği kapsamında en uzun horon halkası denemesinde bulunarak tulum, kemençe eşliğinde sınav stresini doyasıya attı. 
Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden Artvinli Ramazan Pehlival ve Lazud Kafe organizasyonuyla binlerce öğrenci horon şöleni yaptı. Kampüs içerisindeki Bilim Anıtı önünde toplanan 5 bine yakın öğrenci en uzun horon halkası oluşturmak için bir araya geldi. Karadenizli sanatçı Okan ve ekibinin tulum ve kemençesi eşliğinde horon oynayan gençler doyasıya eğlenerek vizelerin stresini attı.
Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte 1,5 yaşındaki bir çocuğun da horon halkasına katılarak oynaması ilgi odağı oldu. Yaklaşık 3 saat horon teperek Karadeniz yöresine ait oyunları oynayan öğrenciler güzel bir gün yaşamanın keyfini çıkardı.
 
 
Ramazan Pehlivan, amaçlarının Erzurum’da yaşayan Karadenizlileri bir araya getirerek ildeki şu ana kadar yapılan en uzun horon halkasını oluşturduklarını söyledi. Pehlivan, “Sosyal medya üzerinde organize olduk. Bugün de etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Amacımız bin kişiydi. Meydanda yaklaşık 5 bin kişi olduk. Karadenizli öğrencilerin yanı sıra yurdun doğusundan batısına birçok öğrenci horon şölenimize katılarak destekçi oldu. Bol bol sınav stresini de atmış olduk. Böyle etkinlikleri ileriki günlerde de Kazım Koyuncu gününde de yapmayı planlıyoruz” dedi.Horon halkasına katılan öğrenciler de çok güzel bir horon şöleni olduğunu ifade ederek Karadenizli müzik ekibine ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Etiketler : Erzurum, medya, horon, tulum,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler