Bu hafta 10 yeni film vizyona girdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 12.07.2019 18:05:00
Türkiye sinemalarında bu hafta üçü yerli 10 yeni film vizyona girdi.
Bu hafta 10 yeni film vizyona girdi

RADARHABER / ERZURUM 

Türkiye sinemalarında bu hafta üçü yerli 10 yeni film vizyona girdi. 12 Temmuz haftasında izleyici ile buluşan yerli filmler arasında ‘Yuvaya Dönüş’ adlı film dikkat çekiyor. Drama türünden olan yapımda, başrolleri Furkan Palalı, Megumi Masaki ve Burhan Öcal paylaşıyor. Bir başka yerli film ise, korku türünden olan aynı zamanda Türkiye ve Azerbaycan ortak yapımı, ‘Kıyamet Deneyi: Aporia’ adlı yapım. Bu filmin gişe yapması bekleniyor. Korku türünden olan bir diğer yerli yapım ise, ‘Cin Deresi "Müsfer" adlı filim. Yabancı filmler arasında ise, başrollerini  Sylvester Stallone, Dave Bautista ve Harry Shum’un paylaştığı ‘Kaçış Planı 3’ adlı yapımın gişe yapması bekleniyor.  Çocuk filmi olaraksa animasyon ve macera türünden olan ‘Astronot Willy: Macera Gezegeni’ adlı fimnin ilgi ile izlenmesi bekleniyor. İşte bu hafta vizyona giren filmler ve konuları..

 

1) Ölümcül Sular

 

Vizyon tarihi 12 Temmuz 2019 (1s 28dk)

Yönetmen Alexandre Aja

Oyuncular: Kaya ScodelarioBarry PepperRoss Anderson 

Tür Korku

Ülke ABD

 

Özet ve Detaylar

 

Ölümcül Sular, şiddetli bir kasırgaya karşı yaşam savaşı veren genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Florida’da 5. Kategorideki bir kasırga ile karşı karşıya kalan genç kadın, bölgedeki diğer sakinler gibi evini terk etme emrini yerine getirmemeye karar verir. Kasırga yaklaşırken botuna atlayıp kayıp olan babasını aramaya çıkar. Bölgeyi sel basmaya başladığında babasını ve köpeğini bulan genç kadın, yaralanmış olan babasını kurtarmaya çalışırken kendisini su altında kalan bir evin içinde bulur. Evin içine hapsolan baba-kız kısa süre sonra korkulması gereken tek şeyin kasırga ve seller olmadığını fark ederler. Azgın suların içinde devasa bir timsah sürüsü dolaşmaktadır. Baba kız, Florida'nın en vahşi ve korkulu avcılarına karşı kendini korumak için savaşmak zorundadırlar...

 

2) Astronot Willy: Macera Gezegeni

 

Vizyon tarihi 12 Temmuz 2019 (1s 30dk)

Yönetmen Eric Tosti

Oyuncular: Timothé Vom DorpEdouard BaerBarbara Tissier 

Tür AnimasyonMacera

Ülke Fransa

 

Özet ve Detaylar

Çocuk filmi

 

Astronot Willy: Macera Gezegeni, uzay yolculuğu sırasında kaybolan Willy'nin ailesinin yanına geri dönmek için verdiği mücadeleyi konu ediyor. Ailesi ile birlikte uzayda seyahat eden Willy, uzay gemisinde yaşanan bir sorun sonucu ailesinden ayrılmak zorunda kalır. Willy, uzay gemisinin kapsülü ile vahşi ve keşfedilmemiş bir gezegene iniş yapar. Hem gezegeni bilmemesi hem de ailesinin yanında olmamasından dolayı ne yapacağını bilemeyen Willy’ye, bir hayatta kalma robotu olan Buck yardımcı olur. Bu vahşi gezegenden kurtarılmayı bekleyen Willy, bu süreçte zorlu bir maceranın içerisine sürüklenir.

 

3) Yuvaya Dönüş

 

Vizyon tarihi 12 Temmuz 2019 (1s 45dk)

Yönetmen Hakan Kurşun

Oyuncular: Furkan PalalıMegumi MasakiBurhan Öcal 

Tür Dram

Ülke Türkiye

 

Özet ve Detaylar

 

Yuvaya Dönüş, annesinin ölmesi ile birlikte hiç tanımadığı babasını bulmaya çalışan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. 1985 yılında İran-Irak Savaşı sırasında düzenlenen büyük bir operasyonla 215 yolcu İran’dan Türkiye’ye getirilir. Hayatları kurtulan bu yolcuların arasında Keiko adından Japon bir genç kız da bulunmaktadır. Keiko, İran’da yaşadığı dönemde Türk Büyükelçiliğinde görevli, özel kuvvetlerden Üsteğmen Zafer ile büyük bir aşk yaşar. Ancak savaş onların yolunun ayrılmasına neden olur. Zafer, sevdiği kadının hayatını kurtarmak için onu Türkiye’ye gidecek olan uçağa yetiştirmeyi başarır. Ancak bilmediği çok önemli bir şey vardır; Keiko hamiledir. Keioko Türkiye’ye geldikten bir süre sonra kızı Yumi’yi dünyaya getirir. İran’dan ayrıldıktan sonra Zafer’den hiçbir haber alamayan genç kadın için hayat sadece kızından ibarettir. Anne kız birlikte geçirdiği 30 yılında ardından Keiko hayata veda eder. Ardından ise tüm gerçekleri anlattığı bir mektup bırakmıştır. Mektubu okuduktan sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Yumi, babasından hesap sormak için onu bulmaya karar verir.

 

4) Kaçış Planı 3

 

Vizyon tarihi 12 Temmuz 2019 (1s 37dk)

Yönetmen John Herzfeld

Oyuncular: Sylvester StalloneDave BautistaHarry Shum Jr. 

Tür AksiyonGerilim

Ülke ABDÇin

 

Özet ve Detaylar

 

Kaçış Planı 3, düşmanlarıyla yüzleşmek ve zaman dolmadan rehineleri kurtarmak için ölümcül bir kurtarma görevine girişen Breslin ve ekibinin hikayesini konu ediyor. Hong Kong temelli bir teknoloji güvenlik şirketinin uzmanlığı yürüten bir adamın kızı kaçırılmıştır. Standart bir fidye isteme durumu gibi görünmektedir. Kızın sağ salim geri getirilmesi için güvenlik uzmanı Ray Breslin ve ekibinin yardımına başvurulur. Breslin ve ekibi kaçırılma hakkında daha derine indikçe suçluların eski düşmanlarından birinin acımasız oğlu olduğunu keşfederler. Kaçırılan kızın, "Şeytan'ın İstasyonu" olarak bilinen, devasa ve zorlu bir Letonya hapishanesinden kurtarılması gerekmektedir. Ancak ekip işi aldıktan sonra Breslin'in kız arkadaşı da kaçırılıp aynı hapishaneye götürülür. Şimdi Breslin ve ekibi sadist düşmanlarıyla yüzleşmek ve zaman dolmadan rehineleri kurtarmak için ölümcül bir kurtarma görevine girişmelidir...

 

5) Arkadaşımın Aşkı

 

Vizyon tarihi 12 Temmuz 2019 (1s 26dk)

Yönetmen Daniel Auteuil

Oyuncular: Daniel AuteuilGérard DepardieuSandrine Kiberlain 

Tür RomantikKomedi

Ülke Fransa

 

Özet ve Detaylar

 

Arkadaşımın Aşkı, yıllar sonra karşılaştığı arkadaşının sevgilisinden etkilenen bir adamın hikayesini konu ediyor. Editör olan Daniel, lise öğretmeni olan eşi Isabelle ile mutlu bir evliliği olan bir adamdır. Ellili yaşlarını süren Daniel’in hayatı, yıllardır görmediği bir arkadaşı ile karşılaşmasıyla bambaşka bir hal alır. Sokakta yıllardır görüşmediği Patrick ile karşılaşan Daniel, arkadaşı ile yeniden bir arada olmaktan fazlasıyla memnun olur. Bu güzel tesadüfü bir akşam yemeği ile taçlandırmak isteyen Daniel, Patrick’i evine yemeğe davet eder. Daveti memnuniyetle kabul eden Patrick, yemeğe 30’lu yaşlarından olan yeni kız arkadaşı ile katılır. Yeni misafiri karşısında gören Daniel, adeta büyülenir. Daniel, arkadaşının sevgilisinden ne kadar heyecanlandığını anlayacak kadar kendisini iyi tanıyan İsabelle’in yanında, genç kadınla ilgili hayaller kurmaya başlar ve kendisini büyük bir maceranın içine atar.

 

6) Kıyamet Deneyi: Aporia

 

Vizyon tarihi 12 Temmuz 2019 (1s 25dk)

Yönetmen Rec Revan

Oyuncular: Aysel YusubovaParviz İsmayilovMubariz Samadov 

Tür Korku

Ülke TürkiyeAzerbaycan

 

Özet ve Detaylar

 

Bilinmeyen bir grup tarafından esir alınan kasaba sakinleri üzerinde yapılan deneyler, bir felaketler zincirinin de başlangıcı olacaktır. Başarısız olan deneklerin kasaba dışında infaz edilmesine karar veren grubun elinden kurtulan Arvin ve Ejla, dağların ardınadn bir çukurda saklanmayı başarırlar. Ölümden kurtulduklarını düşünen çiftin, kurtulmaları gereken bir ölümcül durum daha vardır, o da gün geçtikçe onlar için bir mezara dönüşen saklandıkları çukur.

 

7) Amerikan Soygunu

 

Vizyon tarihi 12 Temmuz 2019 (1s 57dk)

Yönetmen Bart Layton

Oyuncular: Evan PetersBlake JennerBarry Keoghan 

Tür PolisiyeDram

Ülke ABD

 

Özet ve Detaylar

 

“Amerikan Soygunu” dört arkadaşın (Evan Peters, Barry Keoghan, Blake Jenner ve Jared Abrahamson) olağanüstü ve heyecan verici gerçek hikayesini anlatıyor. Sıradan yaşamlar süren dört genç, Amerika tarihindeki en büyük sanat hırsızlıklarından birini gerçekleştirmeye karar verir. Fakat hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve bu soygun denemesinin hayatlarına ne getireceği konusunda gençlerin aklında soru işaretleri oluşur.

 

8) Cin Deresi "Müsfer"

 

Vizyon tarihi 12 Temmuz 2019 (1s 11dk)

Yönetmen İlker Tunçay

Oyuncular: Kenan BalıkDuran GebeşGülçin Yıldız 

Tür Korku

Ülke Türkiye

 

Özet ve Detaylar

 

Cin Deresi "Müsfer", tehlikeli cin kabilelerinden olan Müsfer cinlerinin bulunduğu yere gitmek zorunda kalan bir grup insanın hikayesini konu ediyor. Uluslararası büyük bir şirket, bir yarışma organize eder. Yarışma gereği gruplardan, tespit edilmemiş arkeolojik kalıntılar bularak bunlarla ilgili bir sunum hazırlanması gerekmektedir. Grup üyelerinden olan Arda, ekibi ile birlikte arkeolojik araştırma yapmak için çocukluğunun geçtiği ancak daha sonra ayrılmak zorunda kaldığı Bağırganlı Köyü’ne gider. 600 yıllık tarihi olan bu köye gelen ekip, Çakal Tepesi’ndeki dar geçitlerden geçerek Osmanı zamanından kalma kaya limanına gitmeye çalışır. Daha çalışmalara başlamadan önce Arda, bulundukları yer ile ilgili ekibine birkaç uyarıda bulunur. Ancak ekip üyelerinden Murat'ın hiç yapılmaması gereken bir hatayı yapması hepsinin hayatını tehlikeye atar. Murat'ın yaptığı hatanın bedelini ödemek zorunda kalan Arda, Defne ve Sude, Cin Deresi’ni geçmek zorundadır ve burası en tehlikeli cin kabilelerinden olan Müsfer cinlerinin yuvasıdır.

 

9) Colette

 

Vizyon tarihi 12 Temmuz 2019 (1s 52dk)

Yönetmen Wash Westmoreland

Oyuncular: Keira KnightleyDominic WestEleanor Tomlinson 

Tür DramBiyografik

Ülke ABDİngiltere

 

Özet ve Detaylar

 

Colette, Fransız yazar Sidonie-Gabrielle Colette’in hayat hikayesini anlatıyor. Karizmatik Parisli yazar Henry Gauthier-Villars ile evlendikten sonra Sidonie-Gabrielle Colette, Fransa'nın kırsal kesimlerindeki hayatını, yaratıcı yeteneklerinin kıvılcımlandığı Paris şehrine taşınmak için terk eder. Willy mahlasıyla tanınan kocası, kendi isminde yayınlanacak bir romanın gizli yazarı olarak Colette'i kullanmaya başlar. Çalışmaları büyük başarılar elde ettiğinde, Colette, kocasının ona dayattığı edebi ve mecazi sınırlardan kurtulmaya çalışmaya başlar. Artık kendi adına yazmanın ve yazdıklarını sahiplenerek topluma meydan okumanın zamanı gelmiştir... Biyografik filmin kadrosunda Dominic West, Eleanor Tomlinson ve Fiona Shaw da yer alıyor. Yönetmenliğini "Still Alice" ile hatırlanan Wash Westmoreland'in üstlendiği biyografik film "Colette", Sundance Film Festivali'nde yaptığı prömiyerin ardından potansiyel Oscar adayı olarak görülmüştü. Filmin senaryosunu Wash Westmoreland, Rebecca Lenkiewicz ve Richard Glatzer birlikte kaleme alıyor. Eserlerinin izini beyaz perdede de sürebildiğimiz yazarın "Cicim" romanı Aşkım ismiyle beyaz perdeye uyarlanmış, "Gigi" romanı ise aynı isimle beyaz perdeye uyarlanarak En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 9 Oscar ödülüne layık görülmüştü.

 

10) Ölü Adam

 

Vizyon tarihi 12 Temmuz 2019 (2s 1dk)

Yönetmen Jim Jarmusch

Oyuncular: Johnny DeppGary FarmerCrispin Glover 

Tür WesternDram

Ülke ABDAlmanyaJaponya

 

Özet ve Detaylar

 

1800'lü yıllarda hayatta önemli bir şeye sahip olmayan ve son derece sıradan bir yaşam süren William Blake isimli bir genç, farklı bir deneyim yaşamak adına yaşadığı toprakları terk edip, bilmediği bir yerde yeni bir hayata atılmaya karar verir. Çıktığı yolculuk ise onu hem fiziksel hem de ruhsal anlamda değiştirecek bir deneyimin başlangıcı olacaktır. Son derece kötü bir anında karşılaştığı 'Hiç Kimse' adındaki Amerikan yerlisi, Blake'in aynı isimdeki, ölmüş bir şair olan William Blake olduğuna inanır. 'Hiç Kimse' ile birlikte atılacağı bu yolculuk, William Blake'in sıradışı bir şekilde bambaşka bir insana dönüşmesine neden olur. Fantastik yapıtın yönetmen koltuğunda Amerikan bağımsız sinemasının en önemli isimlerinden Jim Jarmusch, başrolünde ise ünlü aktör Johnny Depp yer alıyor.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler