Bu hafta 10 yeni film vizyona girdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 18.04.2015 00:05:00
Bu hafta 5'i yerli 10 yeni film vizyona girdi.İşte o filmler ve konuları...
Bu hafta 10 yeni film vizyona girdi

RADARHABER / ERZURUM 
Sinemaseverler bu hafta filme doyacak. 17 Nisan 2015 Cuma haftasında, 5'i yerli 10 yeni film vizyona girdi. Filmler arasında çocuklar için de iki animasyon film var. İşte bu hafta vizyona giren filmler ve konuları...
 
1. Senden Bana Kalan
 
Vizyon Tarihi: 17.04.2015 (1s 58dk)
Yönetmen: Abdullah Oğuz
Oyuncular: Neslihan Atagül, Ekin Koç, Zeynep Kankonde
Tür: Romantik, Dram
 
Konusu: 
Çocukluğunda annesiz ve babasız kalan Özgür, büyükbabasının mirası sayesinde zorluk görmeden, biraz da şımartılarak büyümüştür. Büyükbabasından kalacak olan miras sayesinde rahat ve sorumsuz bir hayat sürmeyi planlarken 18 yaşına bastığı gün işlerin hiç de umduğu gibi gitmeyeceğini öğrenir. Özgür mirası alabilmek için vasiyetnamede yazan bir şartı yerine getirmek zorundadır. Buna göre İstanbul'dan Çanakkale'nin Adatepe köyüne taşınacak ve burada bir yıl geçirecektir. Özgür bu şartı yerine getirmezse mirasın yalnızca ufak bir kısmını alabilecek, geri kalan kısmı ise hayır kurumlarına bağışlanacaktır. Mirası hak ettiğini düşünen Özgür, Adatepe'ye gider ve kendini bekleyen yeni hayata böylece atılmış olur. Adatepe'de onu büyük sürprizler beklemektedir. En büyük sürpriz ise beklenmedik bir anda hayatına giren Elif olacaktır. Yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un üstlendiği sıcak bir aşk filmi olan yapımda başrolleri genç oyuncular Neslihan Atagül ve Ekin Koç paylaşıyor. ANS Prodüksiyon'un yapımcılığını üstlendiği projenin uyarlama senaryosu ise Levent Kazak'a ait. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Gamze Pelin Gökçe, Zeynep Kankonde, Sabri Özmener, Wilma Elles ve Doğa Konakoğlu gibi isimler yer alıyor.

2. Kuzular Firarda: 
 
Vizyon Tarihi: 17.04.2015 (1s 25dk)
Yönetmen: Mark Burton, Richard Starzak
Oyuncular: Justin Fletcher, John B. Sparkes, Omid Djalili
Tür: Animasyon , Macera, Komedi
 
Konusu: 
Çiftlikteki işlerden bunalan koyun Shaun ve kuzu arkadaşlarının hayallerini bir gün tatile çıkma ihtimalleri süsler. Nihayet o gün geldiğinde planları devreye girer ve hem çiftlik sahibini hem de çiftliğin köpeğini atlatarak firar ederler. Çiftçi uyuyakalınca karavanı kendiliğinden şehre gidip ortadan kaybolur. Kuzular sahipsizkalmıştır ve köpek dostlarıyla işbirliği yapıp sahiplerini bulmak için şehre giderler. Sırf biraz eğlenmek için atıldıkları bu macera beklediklerinden çok daha maceralı bir deneyime dönüşecektir.Animasyon aleminin sağlam kalemlerinden biri olan Mark Burton ve arenanın taze şövalyeleri arasına adını yazdıran Richard Starzack ikilisinin ilk yönetmenlik denemesi olan film, kent hayatına adapte olmaya çalışan pısırık ve utangaç koyun Shaun'un absürt maceralarını perdeye taşıyor.
 
3. Mihrez: Cin Padişahı
 
Vizyon Tarihi: 17.04.2015
Yönetmen: Doğa Can Anafarta
Oyuncular: Melisa Toros, Tarık Ündüz, Doğa Konakoğlu
Tür: Korku, Gerilim
 
Konusu: 
Doğum günü gelen Betül’ün dört yakın arkadaşı Onur, Şafak, Sibel ve Derin ile bu keyifli günü kamp yaparak kutlamak isterler. Ekibin mizah kaynağı Şafak, eğlenceyi artırmak için bir cin çağırma seansı yapmayı teklif eder; başta zorlansa da herkesi bir şekilde ikna eder. Fakat olacakları elbette hesaba katamaz. Seans esnasında Betül herkesin öldüğü bir halüsinasyon görür ve korkuya kapılır. Kamptan dönerler ama takip eden günlerde arkadaşlarının ve babasının teker teker ortadan yok olduğunu görür. Herkesi kurtarmanın bir çaresini ararken, geçmişten gelen bir günahın bedelini ödediğini fark eder... Kadrosunda Melisa Toros, Tarık Ündüz, Doğa Konakoğlu, Haldun Boysan, Leyla Yüngül ve Gizem İlhan isimlerinin yer aldığı filmin yönetmeni ise Doğa Can Anafarta.
 
4. Polis Akademisi: Alaturka
 
Vizyon Tarihi: 17.04.2015
Yönetmen: Ali Yorgancıoğlu
Oyuncular: Saba Tümer, Mehmet Ali Erbil, Yolanthe Cabau
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Yönetmenliğini Ali Yorgancıoğlu’nun üstlendiği senaryosu ise Kemal Kenan Ergen’e ait olan film, polislik mesleğine karakter olarak pek uygun olmasalar da polis akademisine kabul edilen bir grup gencin komik maceralarını konu alıyor. Film, yeni çıkan “Pozitif Ayrımcılık” kararnamesi gereğince, Polis Akademisi´ne giriş koşullarının esnetildiği, polis olmak isteyen herkesin neredeyse koşulsuz şartsız kabul edildiği bir akademide geçiyor. Akademidekileri yola getirmeyi amaçlayan aşırı disiplin merakıyla nam salmış olan Beton Haşmet lakaplı müdürün kontrolü ele almasıyla birlikte, olaylar iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Filmin başrollerini paylaşan Yolanthe Cabau ve Mehmet Ali Erbil’e, kadroda Peker Açıkalın, Sümer Tilmaç, Elvin Levinler, Perihan Erener, İlker Kurt ve Fulden Akyürek eşlik ediyor.
 
5. Sebahat ve Melahat
 
Vizyon Tarihi: 17.04.2015
Yönetmen: Hasan Kalender
Oyuncular: Seymen Aydın, Adem Yılmaz, Sabriye Kara
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Sebahat ve Melahat, Trabzon'un bir köyünde yaşayan iki yakın arkadaştır. Kocaları gurbette yaşayan iki arkadaş günlerini bahçede çalışarak geçirirken eşlerinin geri dönmelerini beklerler. Köyde dedikoducu olarak tanınan Güdük Emine bir gün iki arkadaşa kötü bir haber verir. Emine'nin söylediğine göre ikilinin kocaları başka kadınlarla birlikte Sebahat ve Melahat'ı aldatmaktadır. Başta bunun asılsız bir dedidoku olduğunu düşünen ikili, sonrasında kocalarının Facebook profillerindeki fotoğraflara bakıp söylenenlerin gerçek olduğunu görürler. Kocalarını bulmaya karar veren iki kadın hayatlarında ilk kez yaşadıkları yayladan çıkacak, dahası İstanbul'un karmaşasıyla tanışacaktır. Sebahat ve Melahat kocalarını bulup rezil etmek için her yolu denerken kendilerini hiç de beklemedikleri bir maceranın içinde bulacaklar. Karadeniz’in yerel yıldızları Seymen Aydın ve Adem Yılmaz'ın kendi tiplemelerini beyazperdeye taşıdığı ve başrolleri paylaştığı filmin yönetmeni Hasan Kalender. Yapımcılığını Birol Güven'in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Deniz Oral, Mehmet Ulusoy, Emin Gümüşkaya, Ece Köroğlu, Bahar Başar ve Sabriye Kara yer alıyor.
 
6. Ejder Yuvası
 
Vizyon Tarihi: 17.04.2015
Yönetmen: Yuefeng Song
Oyuncular: Jiao Xu, Guanlin Ji, Ying Huang
Tür: Animasyon , Fantastik, Aile, Macera
 
Konusu: 
Altera ülkesi uzun yıllar boyu insanlar, elfler ve canavarlar arasındaki çekişmeye tanık olmuş, huzurun zor sağlandığı topraklardır. Uzun yıllar önce yaşanan savaşın ardından elfler ve insanlar barışıı muhafaza etme amacıyla kendi topraklarında yaşamaya başlarlar. Bu barış atmosferi sürerken bir gün karanlık dağlarda uyuyan kara ejderin uyanışa geçtiğini ve insanlara saldırmak için ordu yaratmaya başladığı haberini alırlar. Elflerin prensesi Nerwin, muhafızı Liya'yı da yanına alıp yaklaşmakta olan tehlikeyi insanlara duyurmak için insanların yaşadıkları topraklara, birlikte savaşmak için kralın yanına giderler. İnsan topraklarında bir köy olan Carderock bölgesinde yaşayan genç Lambert ise ilk saldırılardan nasibini almıştır. Şimdi insanlar ve elfler güçbirliği yaparak ejderi kendi yuvasında yok etmek zorundadır.  Popüler video oyununun sevilen sinema uyarlamasının yönetmenliğini Yuefeng Song üstlenirken senaryosu Terry Izumi'ye ait.
 
7. Dönüm Noktası
 
Vizyon Tarihi: 17.04.2015 (1s 52dk)
Yönetmen: Barry Levinson
Oyuncular: Al Pacino, Greta Gerwig, Nina Arianda
Tür: Dram, Komedi
 
Konusu: 
Simon Axler 60'lı yaşlarda, oyunculuk kariyerinde zor zamanlar geçiren bir aktördür. Washington'da bir tiyatroda sergilenen Macbeth oyununda rol almış ve sonrasında olumsuz eleştirilerin hedef noktası olmuştur. Bu durum Axler'ı derin bir depresyona sürükler, oyunculuğu bırakmaya karar verme ve hatta intiharı düşünme noktasına kadar götürür. Hayatını bir anda değiştirecek olay ise bir arkadaşının sıradışı kızıyla tanışması ile başlayacaktır. Philip Roth'un romanından uyarlanan filmin yönetmeni Barry Levinson. Filmin başrolündeki Al Pacino'ya Greta Gerwig ve Kyra Sedgwick ikilisi eşlik ediyor.
 
8. Eksik
Vizyon Tarihi: 17.04.2015 (1s 50dk)
Yönetmen: Barış Atay Mengüllü
Oyuncular: Özgür Emre Yıldırım, Nur Sürer, Uğur Polat
Tür: Dram, Tarihi
 
Konusu: 
1980 darbesinden sonra hayatı parçalanan bir ailenin yolları otuz yıl sonra tekrar kesişir. Birbirlerini hiç tanımayan ve ayrı büyümek zorunda kalan iki kardeş olan Deniz ve Devrim ile anneleri Melek yıllar sonra bir araya gelir. Her birinin yıllarca içinde tuttuğu bir öfkesi ve özlemi vardır. Üçü geçmişi tekrar gözden geçirip hayatlarında ilk kez birbirleriyle yüzleşip kırılan parçaları tekrar birleştirmeye çalışacaktır. 1980 darbesi dönemi ve günümüzde geçen bir aile dramını konu alan filmin yönetmeni Barış Atay. Barikat Film'in yapımcılığında hayat bulan filmin başlıca rollerinde ise Nur Sürer, Barış Atay, Özgür Emre Yıldırım, Toprak Sağlam, Uğur Polat ve Şebnem Sönmez gibi isimler bulunuyor.

9. Kanunun Kuvveti
 
Vizyon Tarihi: 17.04.2015 (2s 15dk)
Yönetmen: Cédric Jimenez
Oyuncular: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Céline Sallette
Tür: Aksiyon, Polisiye, Gerilim
 
Konusu: 
1975 yılında Marsilya'da geçen hikayede idealist ve kıdemli polis mahkemesi hakimi Pierre Michel'in hikayesine konuk oluyoruz. Michel eşi ve çocuklarıyla mutlu bir hayat süren, işinde başarılı bir kanun adamıdır. Bir süredir çalışmakta olduğu yerden Marsilya'nın kritik bir bölgesine atanan Michel tarihin gördüğü en organize uyuşturucu çetelerinden birinin peşine düşecektir. French Connection adındaki bu çete, Amerika'ya uyuşturucu ihracatı yapan Marsilya'nın en büyük uyuşturucu ağını yönetir. Çetenin önde gelenlerinden Zampa'ya karşı savaş açan Michel meslektaşlarının tüm uyarılarına rağmen son derece tehlikeli bu görevi yürütecektir. Ne var ki Frennch Connection her daim bir adım öndedir ve bir noktadan sonra Michel'in hayatının en zorlu kararını alması gerekecektir. Cédric Jimenez'in ikinci uzun metrajlı kurmacası olan filmin başlıca rollerinde Oscarlı oyuncu Jean Dujardin, Gilles Lellouche ve Céline Sallette bulunuyor.
 
10. Tek Aşkım
 
Vizyon Tarihi: 17.04.2015 (1s 31dk)
Yönetmen: Charlie McDowell
Oyuncular: Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson
Tür: Komedi, Dram, Romantik
 
Konusu: 
Ethan ve Sophie bir süredir evli bir çifttir. Fakat hayatlarında çeşitli sorunlar vardır ve bunlar evliliklerini zora sokmuştur. Neredeyse bitmek üzere olan evliliklerini kurtarmak için çözüm bulmaya çalıştıkları bir dönemde evlilik terapistlerinin verdiği bir tavsiye üzerine hafta sonu tatiline çıkmaya karar verirler. Birbirlerine vakit ayırmaya karar veren ikili, doğanın içinde sakin bir kır evinde hafta sonlarını geçirecektir. Ancak çift, güzel başlayan bu tatil kaçamaklarında kendilerini daha büyük bir çelişkinin beklendiğinden habersizdir... Yönetmenliğini Charlie McDowell'ın senaristliğini ise Justin Lader'ın üstlendiği romantik dramın başrollerini Mark Duplass ve Elisabeth Moss paylaşıyor.
Etiketler : Erzurum, sinema, vizyon, film,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler