Bu hafta 5 yeni film vizyona girdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 04.12.2015 23:32:00

RADARHABER / ERZURUM
Sinemaseverler bu hafta 5 yeni filmi izleme şansı bulacak. Bu hafta ikisi yerli 5 film vizyona girdi. Filmler arasında en çok dikkat çekmesi beklenen film ise, 'Düğün Dernek 2: Sünnet' filmi olacak. Komedi türü filmin başrol oyuncuları ise Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Rasim Öztekin. Romantik filmleri sevenler içinse 'Aşka Özgürlük' filmi dikkat çekiyor. İşte bu hafta vizyona giren filmler ve konuları...
 
1. Düğün Dernek 2: Sünnet
 
Vizyon Tarihi: 04.12.2015 (1s 52dk)
Yönetmen: Selçuk Aydemir
Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin
Tür: Komedi
 
Konusu: 
İlk filmde oğlunun düğününü yapan İsmail bu kez torununun sünnet düğünü için kolları sıvarken ekip tekrar bir araya gelir ve işler iyice karışır! Eski takım bir araya geliyor, başını olmadık belalara sokuyor, sünnet düğünü şehir çapında bir hadise halini alıyor. İşler karışacak, acele düğüne aşk bile karışacak ve o sünnet illa ki yapılacak! İlki 2013'te seyirciyle buluşan ve gişe rekorları kıran Düğün Dernek'in devam filmi olan yapımın yönetmenliği yine Selçuk Aydemir'e ait. Filmin başrollerini ilkinde de olduğu gibi Murat Cemcir ve Ahmet Kural paylaşırken kadroda kendilerine eşlik eden diğer isimlerse Rasim Öztekin, İnan Ulaş Torun, Devrim Yakut, Barış Yıldız ve Şinasi Yurtsever.
 
2. Macbeth
 
Vizyon Tarihi: 04.12.2015 (1s 53dk)
Yönetmen: Justin Kurzel
Oyuncular: Michael Fassbender, Marion Cotillard, David Thewlis
Tür: Dram
 
Konusu: 
11. yüzyıl İskoçya’sında Kral Duncan’ın ordusunda general olarak görev yapan Macbeth, asilere karşı çok önemli bir savaş kazanmıştır. Savaştan hemen sonra karşılaştığı üç kahin kendisine kral olacağını söyler. Bu kehaneti aklından çıkaramayan Macbeth, hırslı eşinin de yönlendirmesiyle Kral Duncan’ı öldürür ve tahta geçer. Fakat Macbeth bununla yetinmeyecektir. Eline geçen güçle gitgide yalnızlaşan ve en yakın dostlarından bile şüphelenecek kadar paranoyaklaşan yeni Kral, kendisine engel gördüğü herkesi ortadan kaldırmaya kararlıdır. Shakespeare'in İskoçya kökenli General Macbeth’in hikayesini temel alan, dünya klasikleri arasına girmiş tiyatro oyunu Macbeth’in yeni bir uyarlaması olan film, iktidar için oynanan entrikaları, ihanetleri ve taht kavgalarını konu alıyor. Filmin yönetmenliğini Justin Kurzel üstlenirken başrollerinde Michael Fassbender ve Marion Cotillard yer alıyor.
 
3. Life
 
Vizyon Tarihi: 04.12.2015 (1s 52dk)
Yönetmen: Anton Corbijn
Oyuncular: Robert Pattinson, Dane DeHaan, Ben Kingsley
Tür: Biyografik , Dram
 
Konusu: 
Başrollerinde Robert Pattinson, Joel Edgerton, Ben Kingsley'in yer aldığı biyografik filmde bir magazin fotoğrafçısının James Dean'in fotoğraflarını çekmesi için görevlendirilmesini konu alıyor. Filmin yönetmenliğini Kontrol, Centilmen, İnsan Avı gibi filmlerden tanıdığımız Anton Corbijn üstleniyor. Toronto ve Los Angeles’ta çekimleri yapılan filmin yapımcılığını See-Saw Films’ten Iain Canning ve Emile Sherman; First Generation Films’ten Christina Piovesan; Barry Films’ten Wolfgang Mueller ve Benito Mueller gerçekleştiriyor. Görüntü yönetmenliğini Charlotte Bruus Christensen, yapım tasarımcılığını Anastasia Masaro ve kostüm tasarımcılığını Gersha Phillips üstleniyor.
 
4. Sarmaşık
 
Vizyon Tarihi: 04.12.2015 (1s 44dk)
Yönetmen: Tolga Karaçelik
Oyuncular: Nadir Sarıbacak, Özgür Emre Yıldırım, Hakan Karsak
Tür: Dram
 
Konusu: 
Bir armatör iflas eder ve o sırada seferde olan gemisindek mürettebat gemide mahsur kalır. Zira deniz hukuku gereği gemide kalmak zorundadırlar ve hiçbir yere kıpırdayamazlar. 5 gemici ve bir de kaptandan oluşan mürettebat bu huzursuz bekleyişte hiyerarşik güç mücadelesine girecektir. Gişe Memuru filmiyle dikkatleri çeken Tolga Karaçelik'in ikinci bağımsız projesinde senaryo da kendisine ait. Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki üstlenirken, müzikler de Ahmet Kenan Bilgiç imzası var. Dramın ağır bastığı yapımın oyuncu kadorsunda ise Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Osman Alkaş, Özgür Emre Yıldırım, Seyithan Özdemir yer alıyor....
 
5. Aşka Özgürlük
 
Vizyon Tarihi: 04.12.2015 (1s 43dk)
Yönetmen: Peter Sollett
Oyuncular: Ellen Page, Julianne Moore, Steve Carell
Tür: Dram, Biyografik , Romantik
 
 

Konusu: 

Aşka Özgürlük, iyileşmesi mümkün olmayan bir akciğer hastalığına yakalanan polis dedektifi Laurel Hester'in gerçek hayat hikayesine odaklanıyor. Laurel Hester 2005 yılında akciğer kanseri olduğunu ve günlerinin sayılı olduğunu öğrendikten sonra emeklilik gelirinin, hayat arkadaşı Stacie Andree'ye devredilmesi için zorlu bir mücadeleye atılır. Peter Sollett'in yöntemenliğini üstlendiği, Ron Nyswaner'in ise senaryosunu kaleme aldığı filmin başlıca rolleri Julianne Moore, Ellen Page, Steve Carell ve Michael Shannon'a ait. Nyswaner’ın kaleminden çıkan Aşka Özgürlük'ün konusu, 2008 senesinde Oscar ödülü alan kısa belgesele dayanıyor. Hem kişisel hem de siyasal bir mücadeleyi ele alan bu cesaret dolu öykünün ilk gösterimi Eylül ayında Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirildi. 

 

Etiketler : Erzurum, vizyon, film, sinema,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler