Bu hafta 5 yeni fim vizyona girdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 28.11.2015 00:05:00

RADARHABER / ERZURUM
 
Bu hafta ikisi yerli 5 yeni film vizyona girdi. Filmler arasında en çok ilgi görmesi beklenen film ise, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray'ın Yönetmenliğini yaptığı 'Uzaklarda Arama'.Aksiyon severler içinse 'Sakin Batı' filmi izlenmeye değer bir film olarak gösteriliyor. İşte bu hafta vizyona giren filmler ve konuları...
 
1. Uzaklarda Arama
 
Vizyon Tarihi: 27.11.2015 (2s 0dk)
Yönetmen: Türkan Şoray
Oyuncular: Sevda Erginci, Mehtap Bayrı, Yağmur Ünal
Tür: Dramatik komedi
 
Konusu: 
Şehir merkezindeki bir pavyon resmi bir kararla, şehir dışındaki küçük bir kasabaya "sürülür." Mecburen taşınmak zorunda kalan pavyonun kadın çalışanları ile kasabanın kadınları arasında önce gizliden gizliye, sonra da apaçık bir mücadele ortaya çıkar. Kadınlar kocalarını pavyona kaptırmaktan endişe ederken, kasaba erkeklerinin keyfi oldukça yerindedir! Tüm bu hengamenin orta yerinde ise gözlerden uzak ama tutkulu bir aşk hikayesi vardır. Ama aşıkların kendisi bile imkansızlığın farkında değildir...  Birbirinden oldukça farklı insanların hayatlarının kesişmesinden doğan bu trajikomik öyküyü ise bize 9 yaşındaki Yusuf anlatır...Yönetmenliğini Yeşilçam'ın Sultan'ı Türkan Şoray’ın, senaristliğini ise Onur Ünlü'nün üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Yağmur Ünal, Ekin Türkmen, Sevda Erginci, Mehtap Bayrı, Elif Atakan, Pınar Göktaş, Esra Ergün ve Aslı Samat ve Mustafa Uğurlu yer alıyor. 
 
2. Casuslar Köprüsü
 
Vizyon Tarihi: 27.11.2015 (2s 12dk)
Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Tom Hanks, Mark Rylance, Scott Shepherd (II)
Tür: Gerilim
 
Konusu: 
Bir Fox Pictures - DreamWorks Pictures yapımı, bu dramatik gerilim türündeki filmde Brooklyn’de bir sigorta avukatının kendisini bir anda Soğuk Savaşın ve Sovyetler tarafından ele geçirilen Amerikalı U-2 pilotunun değişimi için olacak pazarlığın ortasında bulmasını konu alıyor. Üç Oscar Ödülü sahibi Steven Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde iki Oscar ödülü bulunan Tom Hanks avukat James Donovan rolünde, ona üç Tony Ödülü ve iki Olivier Ödülü bulunan Sovyet ajanı Rudolf Aben rolündeki Mark Rylance eşlik ediyor. Casuslar Köprüsü'nün senaristleri ise usta yönetmen ve senarist Coen Kardeşler.
 
3. Goosebumps: Canavarlar Firarda
 
Vizyon Tarihi: 27.11.2015 (1s 43dk)
Yönetmen: Rob Letterman
Oyuncular: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush
Tür: Macera, Komedi, Korku
 
Konusu: 
Büyük şehirden Küçük bir kasabaya taşındığı için mutsuz olan Zach Cooper, taşındıkları evin tam yanındaki evde yaşayan güzel kız Hannah ile karşılaşıp, Champ ile de kısa sürede arkadaş olunca yeni bir hayat için umutlanır. Ancak Zach, Hannah’nın gizemli babasının Goosebumps kitaplarının yazarı, R.L. Stine olduğunu öğrendiğinde, olayların normal gitmeyeceğini anlar. Zach, yan evdeki komşularını daha iyi tanıdıkça Stine’nın korkunç bir sırrı olduğunu da öğrenir; Stine’ın kitaplarını ünlü yapan yaratıklar gerçektir ve Stine onları kitaplarında kilitli tutarak okurlarını korumaktadır. Stine’ın yaratıkları kazara serbest kaldıklarında, Zach’in hayatı eskisi olmayacaktır. Macera dolu çılgın bir gecede, Zach, Hannah, Champ ve Stine’ın takım olarak bu hayal ürünü yaratıkları ait oldukları kitaplara geri göndermeleri ve kasabayı kurtarmaları gerekecektir.
 
4. Diktatör Adolf Hitler'in Hayatının Esrarengiz Yönleri
 
Vizyon Tarihi: 27.11.2015 (1s 35dk)
Yönetmen: Müjdat Gezen
Oyuncular: Şevket Çoruh, Müjdat Gezen, Ahmet Saraçoğlu
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Müjdat Gezen’in yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği yapımın başrollerinde Ahmet Saraçoğlu, Atilla Sarıkayalı, Barış Hayta, Ercan Bostancıoğlu, Ferdi Merter, Günay Karacaoğlu, Hakan Eke, İlhan Daner, İlker Ayrık, Mehmet Tuncalli, Mustafa Alabora, Şevket Çoruh, Uğur Dündar gibi isimler yer alıyor. 50 Yıllık Yeşilçam Emekçisi Muammer Çetintaş 385 filmde reji asistanlığı yapmış fazla yeteneği olmayan bir sinemacıdır. Hayattaki en büyük ideali yönetmenlik ve yapımcılıktır. Senaryosunu yazdığı hikayeyi çekebilmek için babadan kalma evini ipotek ettirir. Sigaradan dolayı akciğerlerini alkolden dolayı da karaciğerini kaybetmek üzeredir. Karısı ve oğlu onu terk ederek yıllar önce Almanya’ya yerleşmişlerdir. Muammer Almanya’ya gidip gelirken Hitler’in hayatıyla ilgilenir ve onu sinemaya aktarmaya karar verir. Sonunda filmi bitirir. Amerikalı alternatif çekimlerle uğraşan bir firma filmi satın alır. Film dünyanın en kötü filmleri arasında bir numara seçilir. Yaşamı boyunca içe dönük ve yalnız yaşayan Muammer iyice hastalanır. Yurt dışındaki oğlu sinema akademisini bitirmiştir. Babasını son bir kez görmeye gelir. Bir sabah uyandığımızda Muammer Çetintaş artık dünyadan ayrılmıştır.
 
5. Sakin Batı
 
Vizyon Tarihi: 27.11.2015 (1s 24dk)
Yönetmen: John Maclean
Oyuncular: Michael Fassbender, Ben Mendelsohn, Rory McCann
Tür: Western, Aksiyon, Gerilim
 
Konusu: 
Sakin Batı bizleri 19. yüzyıl Amerika’sındaki bir yolculuğa çıkarır. Varlıklı bir İskoç aileden gelen 17 yaşındaki Jay’ın sevdiği kadın Rose, bir kaza sonucu İskoçya’yı terk etmek zorunda kalır ve Vahşi Batı’ya doğru yola çıkar. Jay âşık olduğu kadını bulmak için yollara düşer, suçun yasallaştığı Vahşi Batı’da tek başına amacına ulaşamayacağını anlar. Gizemli yolcu Silas’ın kendisine yardım etmesine razı olur. Yolculuk boyunca karşılaştıkları çeşitli tehlikeler, kumpaslar ve şiddet Jay’a Amerika’nın masum insanları nasıl öğüttüğünü de öğretecektir... Genç oyuncu Kodi Smit-McPhee, Ben Mendelsohn, Michael Fassbender'in başrolleri paylaştığı filmin yönetmen ve senaristi, bu filmle birlikte ilk uzun metrajını çeken John Maclean. Sakin Batı, Sundance Film Festivali’nden Jüri Büyük Ödülü’yle döndü.
Etiketler : Erzurum, filmler, vizyon, sultan,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler