Bu hafta 7 film vizyona girdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 26.09.2015 00:05:00

RADARHABER / ERZURUM
 
Bu hafta 5'i yerli 7 film vizyona girdi. Sinemaseverler, bayramda, yerli filme doyacak. Beyaz perde de bu hafta beşi yerli 7 yeni film vizyona girdi. Filmler arasında, 'Aşk nerede, Yok artık ve Adana işi adlı komedi filmleri, ilgi ile izlenmesi beklenen filmlerin başında geliyor. Bayram haftasında vizyone giren filmler ve konuları şöyle...
 
1. Aşk Nerede?
 
Vizyon Tarihi: 25.09.2015
Yönetmen: Semra Dündar
Oyuncular: Ayça Erturan, Faik Ergin, Oya Aydoğan
Tür: Romantik, Komedi
 
Konusu: 
Aşk Nerede? artık evlenmek ve bir aile kurmak isteyen ama kendisine uygun dahası kafasında çizdiği ideal erkek profiline uygun bir koca adayı bulamamış bir kadın ile  yakışıklı bir taksi şoförü arasında ansızın ortaya çıkan aşkı beyazperdeye taşıyor. Romantik komedi türündeki filmin başrollerinde Ayça Erturan ve Faik Ergin yer alırken, yapımın senarist ve yönetmenliği Semra Dündar'a ait. Filmde ayrıca Eylül Öztürk, Oya Aydoğan, Kadir Çöpdemir, Doğancan Özadlı, Mustafa Şen, Leyla Üner Ermaya, Selahattin Taşdöğen, Kemal Öğün ve Gönül Dostu Şener isimleri oyuncu kadrosunda yer alıyor.
 
2. Küçük Prens
 
Vizyon Tarihi: 23.09.2015 (1s 46dk)
Yönetmen: Mark Osborne
Oyuncular: Elif Acehan, Ender Yiğit, Özden Ayyıldız
Tür: Animasyon
 
Konusu:
Antoine de Saint-Exupéry'in klasikleşmiş eseri 'Küçük Prens'ten sinemaya uyarlanan animasyon türündeki yapıtta, bir pilot kendisini ıssız bir çölün ortasında bulur ve çok uzak bir gezegenden gelmiş olan küçük bir çocukla karşılaşır. Kung Fu Panda'nın yönetmeni Mark Osborne'un yönetmenliğini yaptığı filmin orijinal seslendirme kadrosunda Rachel McAdams, James Franco, Marion Cotillard, Jeff Bridges ve Paul Giamatti gibi ünlü isimler bulunuyor.
 
3. Yok Artık
 
Vizyon Tarihi: 25.09.2015 (1s 39dk)
Yönetmen: Caner Özyurtlu
Oyuncular: Erkan Kolçak Köstendil, Ceren Moray, Çağlar Çorumlu
Tür: Komedi
 
Konusu: 
‘Taksici Fikret’ bir sabah her zamanki gibi işe gitmek için evden çıkarken ayağını merdivenlerde burkar. Seke seke taksi durağında, arkadaşlarının yanına gider. Müşteri gelmeden önce laflarken muhabbet muhabbeti açar ve Fikret Almanya'da yeni evlenen amcaoğlunun komik hikayesinden başlayarak binbir türlü, Yok Artık! dedirtecek öykü anlatır, kimisini şöforlere, kimisini müşteriye, bazısını da karısına... Peki gerçek aslında öyle midir?  Yönetmenliğini ünlü oyuncu Caner Özyurtlu'nun üstlendiği, senaryosunu karikatürist Serkan Altuniğne'nin kaleme aldığı Yok Artık'ın zengin oyuncu kadrosunda Erkan Kolçak Köstendil ve Ceren Moray, Çağlar Çorumlu , Şebnem Bozoklu, Algı Eke, Murat Akkoyunlu, Demet Evgar, Serkan Keskin, Funda Eryiğit, Necip Memili, Gökhan Kıraç ve Güven Murat Akpınar yer alıyor...
 
4. Adana İşi
 
Vizyon Tarihi: 24.09.2015
Yönetmen: Ali Adnan Özgür
Oyuncular: Murat Akkoyunlu, Ceyda Ateş, Melih Selçuk
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Maksut ve Şimşek, Adana'da tesisatçılıkla hayatlarını kazanan iki çalışandır. Bir yılbaşı gecesi bankada sıkıntı yaratan bir su tesisatını tamir etmekle görevlendirilirler. Fakat öyle bir iş yaparlar ki yanlışlıkla bankanın kasa dairesinin duvarı yıkılır! İkili şimdi banka kasasındaki paralarla baş başadır! Hayatlarını zar zor idame ettirirken, fakirlikten kurtuluş yolunu bulduklarına inansalar da  bu para onlara bolca bela getirecektir!  1990’lı yıllarda Adana’da yaşanan gerçek  bir olaydan uyarlanan öyküde yönetmenliği Ali Adnan Özgür üstlenirken, yapımcı koltuğunda Bilal Kalyoncu oturuyor. Film oyuncu kadrosunda Murat Akkoyunlu, Ceyda Ateş, Melih Selçuk, Aylin Aslım, Erkan Can, Yılmaz Gruda, Füsun Demire ve Ezel Akay gibi pek çok sevilen isim yer alıyor.
 
5. Stajyer
 
Vizyon Tarihi: 25.09.2015 (2s 1dk)
Yönetmen: Nancy Meyers
Oyuncular: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarındn birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programı başlatır. Biraz yaşını almış insanlara yönelik olan bu deneysel programa ilk başlayan kişi ise 70 yaşındaki Ben Whittaker olur. Şirketin genç kadrosunun yaş ortalamasını bir hayli yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşecektir. Yönetmen koltuğunda Nancy Meyers'ın oturduğu, komedi filminin başrollerini ise Anne Hathaway ile Robert De Niro paylaşıyor. 
 
6. Madımak: Carina'nın Günlüğü
 
Vizyon Tarihi: 25.09.2015 (1s 31dk)
Yönetmen: Ulaş Bahadır
Oyuncular: Denise Ankel, Füsun Demirel, Rıza Akın
Tür: Dram
 
Konusu: 
Yıllardan 1993'tür ve kadının toplumdaki yerini araştırmak için genç bir araştırmacı olan Carina Cuanna Türkiye'ye gelir. Temmuz ayında Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılmak için aralarında Aziz Nesin'in de olduğu geniş bir yazar-müzisyen-gazeteci ve şairler topluluğu ile yola çıkar. Fakat gerici güçlerin provakasyonu sonucu konakladıkları Madımak oteli önünde tansiyon artar. Çıkartılan yangın sonrası yaşanan katliamında Carina da yaşamını kaybeder. Fakat son nefesine kadar her anını günlüğüne kaydetmeyi başarır... Senaristliğini ve yönetmenliğini Ulaş Bahadır'ın üstlendiği projede başrol Denise Ankel. Oyuncuya eşlik eden deneyimli isimlerse Füsun Demirel, Rıza Akın, Altan Erkekli, Mustafa Alabora, Erdal Tosun...
 
7. 45 Yıl
 
Vizyon Tarihi: 25.09.2015 (1s 35dk)
Yönetmen: Andrew Haigh
Oyuncular: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James
Tür: Dram
 
 

Konusu: 
Kate Mercer ve kocası evliliklerinin 45. yılını kutlayacak olan bir çifttir. Kate bunu partiyle kutlamayı planlamaktadır ve hazırlıklara başlamıştır. Bu esnada kocasına bir mektup gelir. Mektupta ilk aşkının cesedinin İsviçre Alplerindeki buzullar içerisinde bulunduğu yazmaktadır. Bu durum evliliklerinde yeni bir dönemin başlamasına neden olacaktır. David Constantine'in kısa hikayesinden uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Andrew Haigh bulunurken oyuncu kadrosunda Charlotte Rampling, Tom Courtenay ve Geraldine James yer alıyor. 

Etiketler : Erzurum, sinema, vizyon, hafta,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler